vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

lejonhjärta

om allt & inget

26 dec 2009 15:59
Det är mycket som svävar i huvudet nu. En massa tankar, intryck, känslor, minnen som bara åker runtrunt i huvudet men det är ingenting som fastnar. Ibland är det skönt med lite sus mellan öronen utan att anstränga sig för att lyssna vad det susar om.

Jag är fortfarande kvar i Barndomsstaden med delar av familjen. Julen är över och det känns som om vi allihopa har tappat lusten, luften. Nu har tröttheten tagit över och vi pysslar på varsitt håll för att ge varandra och oss själva utrymme. Tid att andas ensam, själv.

Det finns glädje, det finns fina stunder. Det finns små guldkorn som jag kommer minnas och komma ihåg, ta fram senare, när det känns svårt. Men det är så mycket annat också. Så mycket som lägger sig över allting och försöker att suga bort alla guldkornen; göra allting svart.

Ibland får det vara som det är; julen har varit, julen var som den var. Så är det. Varken mer eller mindre och jag kan inte ändra någonting utan jag får göra det bästa av det som är. Blåsa upp mig själv och fokusera på guldkornen de resterande dagarna innan jag rälsar tillbaka till Lillstaden igen.

Det är alltid konstigt att vara i Barndomsstaden, att försöka balansera den som jag har varit med den jag är nu. Ibland går det inte och det är då det blir obekvämt; för mig, för andra eller för allihopa. Det blir alltid lika underligt att studsa in i gamla klasskamrater på Hundpromenaden och stå och sparka lite förstrött i snön medan de frågar vad jag sysslar med, vart jag bor och vems Hunden är. Det är så många som bor kvar här så det finns många att stå och sparka snö omkring och prata om precis ingenting. Om jag vågade skulle jag fråga om de var lyckliga, om de trivs. Det är ändå en del personer som jag har delat så mycket med; minnen, skratt, tårar, äventyr, resor. Jag skulle vilja fråga om sådant som jag faktiskt vill höra svaret på. Jag är inte särskilt intresserad av att veta att han eller hon jobbar där eller pluggar med det eller bor där. Det säger för det mesta ingenting om personen som jobbar, pluggar eller bor där.

Men, jag vet. Det är enkelt och bekvämt att fråga om statussaker när man träffar de från en tid från förr. Det är ingenting som kan förvåna, chockera eller uppröra ifall man svarar på sådana bekväma frågor för det finns inga direkta obekväma svar.

Det finaste med julen har varit att trängas ihop i ett litet rum, syskon och Hund på bäddsoffa och madrass och prata om allt som är på riktigt. Kärleken, sorgen, framtiden, drömmarna. Jag har så mycket drömmar och hopp, längtan, inför framtiden samtidigt som det är så skrämmande. Det är så otroligt stort och omvälvande och jag vill så innerligt att allting går bra. Att jag lyckas med det jag vill, att jag om ett år kan pusta ut med någonting och känna att jag lever min dröm; att jag bor där jag vill bo och betalar min egen hyra. Självständighet och stolthet; att klara sig själv och att våga istället för att göra det som känns enklare, mer bekvämt.

Mellan allt det stora och omvälvande finns det precis vanliga saker som susar; mellandagsrea, maträtter, omplåstrad Hund. Det är precis som vanligt allting men jag är på något sätt lugnare än vad jag har varit på länge. De senaste veckorna har varit betydelsefulla och viktiga; både inför det kommande året men inför det kommande alltihop, inför varenda andetag och pulsslag.

Det kommer bli bra allting, någon gång.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

244 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge lejonhjärta en ros

lejonhjärta har skrivit om

Hunden Familjelycka? tankerensning Herr Ätstörning förändringen Relationer irritation

lejonhjärtas senaste Ord

» onsdag
21 aug 2013 21:56
» semester
5 aug 2013 12:26
» snart augusti
23 jul 2013 22:26
» Renoveringskaos
10 jul 2013 18:12
» fredag
14 jun 2013 22:45
» nödord
26 maj 2013 22:58
» Kära bullen, pt 2
15 maj 2013 14:11
» Kära bullen
14 maj 2013 20:25
» finfredag
3 maj 2013 19:38
» livet, alltså
5 apr 2013 14:08
» tisdag
19 feb 2013 20:38
» livet
6 feb 2013 15:14
» Söndag
20 jan 2013 13:04
» söndag
6 jan 2013 14:04
» torsdag
27 dec 2012 14:55

Dagens namn: Mattias, Mats
:: reklam ::