vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

lejonhjärta

om X inträffar blir jag lycklig & lugn?

4 dec 2009 20:21
Jag har insett att jag är en sådan där person som aldrig blir nöjd och jag vet inte om det är ett bra eller dåligt innehåll i personligheten men jag lutar åt det senare faktiskt. Jag har så svårt att stanna upp i stunden och vara nöjd för det jag har, det jag är, utan jag tänker bara framåt, på allting som jag kan ha, på den jag kan vara och blir missnöjd. Jag strävar hela tiden mot någonting; få högsta betyg på den där tentan, eller köpa nya skor eller gå ner fem kilo. När jag sedan har gjort allt det som jag strävat efter så känner jag mest ingenting, tomheten väller över mig igen och jag börjar febrilt leta efter någonting annat att uppnå. Någonting annat som jag kommer bli lika tom av när jag väl har uppfyllt det också.

Egentligen handlar det väl om ett större missnöje eftersom jag så tydligt inte är nöjd med den jag är, eller hur jag ser ut, eller vart jag befinner mig. Men det är så mycket enklare att bara ha små saker att sträva efter, små saker som jag faktiskt vet att jag kommer att uppnå och bli sådär ouppfylld när jag kan bocka av det från listan. Jag menar, tänk bara vilken otroligt stor besvikelse jag skulle känna och käftsmäll jag skulle få om jag istället satsade på att förändra större saker; som hela det sammanhang jag befinner mig i eller hela den personen jag är, tänk så förbannat ont det skulle göra om jag a) inte skulle lyckas uppfylla de målen eller b) uppfylla dem men ändå vara alldeles tom inuti. Tänk, då kanske jag på allvar skulle tvingas inse att jag kanske inte mår sådär superbra som jag faktiskt lyckas inbilla mig ibland att jag faktiskt gör.

Det blev så tydligt i ett telefonsamtal förut då jag berättade att en sak som jag oroat mig för i flera veckor, som gjort att jag legat sömnlös och tårögd, har ordnat sig varpå telefonrösten utbrister ett ”grattis, vad bra!” och jag mumlar något tillbaka och personen säger ”men du låter inte särskilt glad ändå?” och jag svarar att ”nej, det är jag väl inte, det är ju den här saken och det här och detta som inte är ordnat, fixat, löst” och jag vill banka huvudet blodigt mot väggen så att jag också kan fokusera på det positiva; att någonting är löst, istället för att måla upp det negativa på väggen; att det fortfarande finns saker som är olösta. Det kommer alltid att finnas saker som är olösta och att bara fokusera på dem gör att jag aldrig någonsin kan komma upp från den här negativa mörka spiralen som jag förmodligen har placerat mig själv i.

Jag borde träna på att stanna upp och fokusera på det som är bra just nu oavsett hur litet eller stort det är för hur övervälvande saker och ting kan vara ibland så finns det nästan alltid någonting positivt. Min personlighet var tvungen att skriva in ett nästan i föregående mening för ibland finns det faktiskt ingenting positivt alls, ibland är det bara mörker. Faktiskt. Nu hör jag en psykologröst från mitt förflutna som väser fram ”är det säkert att det finns tillfällen där det inte finns någonting positivt eller är det bara du som skapar verkligheten utifrån synsättet att det inte finns någonting positivt?” Alla dessa psykologtimmar har mest gjort mig medveten om vad jag gör för fel, eller ja, hur jag tänker fel, men det blir på något sätt bara tydligare att det är någonting fel på mig, jag menar, om jag inte ens lyckas tänka rätt; hur skadad är jag inte då? Jag känner att felet kanske är att jag tänker för mycket istället.

Det kanske borde bli mission 2010; att försöka jobba med att vara nöjd i det som är istället för att sträva bort från stunden i varje vaket ögonblick.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

244 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge lejonhjärta en ros

lejonhjärta har skrivit om

Relationer Familjelycka? tankerensning förändringen irritation Hunden Herr Ätstörning

lejonhjärtas senaste Ord

» onsdag
21 aug 2013 21:56
» semester
5 aug 2013 12:26
» snart augusti
23 jul 2013 22:26
» Renoveringskaos
10 jul 2013 18:12
» fredag
14 jun 2013 22:45
» nödord
26 maj 2013 22:58
» Kära bullen, pt 2
15 maj 2013 14:11
» Kära bullen
14 maj 2013 20:25
» finfredag
3 maj 2013 19:38
» livet, alltså
5 apr 2013 14:08
» tisdag
19 feb 2013 20:38
» livet
6 feb 2013 15:14
» Söndag
20 jan 2013 13:04
» söndag
6 jan 2013 14:04
» torsdag
27 dec 2012 14:55

Dagens namn: Isak
:: reklam ::