vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

lejonhjärta

not my hometown

29 okt 2009 16:04
Just nu läser jag om förändringar i organisationer och olika teorier som kan underlätta vid förändringsprocessen så att alla tycker att det är någonting positivt. Alla teorier visar nämligen på att det finns två olika typer av människor, de som tycker om förändringar och de som inte gör det. Mellan raderna i förändringsteori så är det väldigt tydligt att den första gruppen är den bästa gruppen medan de fega jävlarna som inte gillar förändring inte är särskilt bra människor.

Några månader framåt så är det dags för den stora förändringen i mitt liv. Jag kommer att gå från att vara student i en trygg låtsasvärld med oftast ganska triviala problem till att bli människan med eller utan arbete beroende på hur det går. Jag har ingen aning om vart jag kommer bo någonstans eller vad jag kommer att göra eller hur jag kommer få ihop till mat på bordet och Hundens matskål om några månader.

Finns det verkligen människor som tycker om en sådan förändring?

Vissa dagar känner jag att jag inte har någonting emot att lämna Lillstaden och jag gärna skulle vilja flytta till andra städer för att se vart jag kan tänkas trivas och någonstans börja odla mina rötter men det känns ändå skrämmande att inte veta i vilken del i landet man befinner sig i om några månader.

När jag väl hamnar på den platsen som kommer att vara Min så kommer jag att vara nöjd inbillar jag mig. Jag drömmer inte så himlastormande trots att det inte finns något tak för drömmarna.. jag önskar mig bara en plats där jag känner att jag är nöjd, tillfreds, där jag dessutom arbetar någonstans i ett sammanhang där jag trivs. Att det finns någon som räfsar löv i trädgården när jag kommer hem och ger mig en kram, en puss, ett ögonkast av kärlek. Att jag möts av fyrfota tassar och glada svansar. Fast det kanske är att drömma himlastormande? Just nu har jag varken arbete eller trädgård eller ögonkast av kärlek.

På så sätt ser jag fram emot en förändring för just nu befinner jag mig på en plats där jag känner att jag har blivit för stor för att få plats, jag har växt upp och vill iväg från Lillstaden även om jag skulle vilja stanna för evigt andra dagar. Men det som skrämmer mig och gör mig till en sån där feg jävel som inte gillar förändrig är för att jag känner, tänk om den stora förändringen bara gör allting sämre?

Att jag hamnar på en plats där ingen vet vem jag är, på ett jobb där jag inte trivs och i en stad där jag går uppför gator och nerför gator men aldrig känner mig hemma. Då känns det bättre att försöka stanna här och ändå ha det halvokej istället för att längta till någonting fint och föränderligt som aldrig kommer istället.

Jo, jag är en sådan vars saftglas alltid är halvtomt istället för halvfullt.

Jag vill kasta mig ut och flytta till norr och flytta till söder och testa på det här och testa det där och se vad som finns under den här stenen och bakom nästa hörn och efter nästa famn och följa den där vägen tills den tar slut. Kanske är jag så rädd för den stora förändringen för att det inte är jag som har valt den? Jag tvingas till förändring eftersom sex år av universitetsstudier är över och det finns ingen längre någon ekonomisk möjlighet för mig att vara kvar. Det kanske handlar om det där ”tänk om & tänk rätt” som ständigt finns i mitt bakhuvud och att jag borde tänka om och tänka rätt och se det som att det faktiskt är jag som kastar mig ut på spännande äventyr istället för att jag ska känna att jag tvingas ut med våld på skrämmande förändringar? Då kanske sommaren år tvåtusentio inte längre gestaltar sig i form av ett stort svart mörker?

Och allt det här kommer över mig för att jag läser några artiklar om förändringar i organisationer. Tänk om jag kunde stoppa hjärnan någon gång ibland eller i alla fall få den fokuserad på rätt saker.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

244 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge lejonhjärta en ros

lejonhjärta har skrivit om

tankerensning Relationer Familjelycka? irritation förändringen Hunden Herr Ätstörning

lejonhjärtas senaste Ord

» onsdag
21 aug 2013 21:56
» semester
5 aug 2013 12:26
» snart augusti
23 jul 2013 22:26
» Renoveringskaos
10 jul 2013 18:12
» fredag
14 jun 2013 22:45
» nödord
26 maj 2013 22:58
» Kära bullen, pt 2
15 maj 2013 14:11
» Kära bullen
14 maj 2013 20:25
» finfredag
3 maj 2013 19:38
» livet, alltså
5 apr 2013 14:08
» tisdag
19 feb 2013 20:38
» livet
6 feb 2013 15:14
» Söndag
20 jan 2013 13:04
» söndag
6 jan 2013 14:04
» torsdag
27 dec 2012 14:55

Dagens namn: Lucia
:: reklam ::