vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Kit

Lite vinter, lite sommar

26 maj 2013 21:45
Idag var en underbar soldag. Efter lunch klättrade vi, sedan cyklade vi raka vägen hem, hämtade en filt, och gick ut och la oss på gräsplätten bakom huset. Så varmt. Så soligt. Så ljuvligt skönt att suga åt sig strålningen som nyutslagna löv, och dåsa under den blå himlen tätt intill varandra.

Vi har haft långhelg - tog tåget norrut på torsdag, för en liveshow med Eddie Izzard tillsammans med en vän. Fast först gick vi på ölfestival! Var i parken där den hölls när det öppnade, och blev först regnade på, sedan kunde vi gå utomhus till matstånden och värma oss i solen. Smakade flera olika öl - godast var bryggeriet Plain Ales "Inncognito", en mörk port stout. Jag som nästan aldrig dricker blev extremt yr i mössan av alla smakprov, och hade svårt att hålla mig vaken på hemvägen. Vilket kanske inte var sådär jättebra, då vi cyklade... Men vi kom hem helskinnade, hämtade väskan vi packat tidigare, och gick direkt till stationen.

Under resan fortsatte vädret att vara så omväxlande att det skiftade mellan stormgrått och helblått bara beroende på vilken riktning man vände sig i. Under de nyckfulla brittiska skyarna sträckte sig fält med bete, späda sädesplantor och raps ut som ett gröngult lapptäcke. Här och var passerade vi små byar med hus i tegel runt grå kyrktorn, och höll man bara utkik gick det att se allt från kaniner och kråkor till rävar och hjortar från tågfönstret.

Fredagen hade allt vänt till vinter. Temperaturen höll sig en bit under +10, och regnet kom i horisontella skurar. När vi följde med vännen vi besökte på hundpromenad i en hjortpark klädde jag mig i rejäla kängor, vinterkappa, halsduk, mössa och handskar, och frös trots det. Det värsta var ändå den våldsamma vinden - vägen var först strödd med nedfallna kvistar, men efter ett tag såg vi hela grenar ligga över gångvägen. Halvvägs runt dammen med sina små vilda vågor ropade vännen helt plötsligt till, och i samma stund hörde vi ett skarpt knakande och en duns. Tvärs över dammen hade en månghundraårig ek just knäckts. Stammen hade gått av som en tändsticka, och hela kronan hade fallit till marken. Imponerande. Och tur att vi var så långt ifrån!

Vi åt en fantastisk ostbricka till lunch - seriös smakorgasm - och sedan hade vi tänkt klättra, men vännen vi var med var tvungen att jobba några timmar, och vi hade ingen större lust att bråka med bussar i en stad vi aldrig bussat i. Det, och eftersom allt var kallt och blåsigt kändes inget annat riktigt lika lockande som att krypa i pyjamas igen och gosa ihop oss i sängen. Bara för att. Finns det något lyxigare en jobbfredag än att ta ledigt och kramas i en varm säng med sin käresta medan vinden viner utanför?

Kvällen var vigd åt Star Trek i IMAX 3D, och efter det hade vi som tur var fantastiskt gott öl och en stund över innan vi blev allt för sömniga, så vi satt i vännens vardagsrum och raljerade över allt som var fel med filmen vi just sett. (Kort version: allt utom Benedict Cumberbatch - för, kom igen - Zachary Quinto och i vännens fall Chris Pine.) Så trots frustrationen blev det en rolig grej av det. Och nämnde jag gott öl? Amerikanska Rogues "Chatoe Rogues". Ett av de godaste jag någonsin smakat! Synd att det var en specialutgåva, för jag hade gärna haft en flaska till att se fram emot.

Dagen därpå sov vi länge, och fick sedan följa med på en lång hundpromenad ute på landet. Totala motsatsen till fredagens regn och snålblås - det hade blivit sommar över en natt. Vandrade genom bokdungar och fält med milsvid utsikt, duckade för fjärilar som fladdrade på den ljumna brisen, och skrattade oss fördärvade när hundrackan smet iväg och käkade komocka. Okej, sen var vi tvungna att sitta i bilen med kräket, som glatt flåsade kobajs över allt och alla, men det var värt det bara för att få se bilden vännen skickade av stackarn i badkaret senare på dagen. Vi kunde inte se det själva, eftersom vi åkte tillbaks hem till oss, extremt nöjda och glada med vårt fina besök.

Och imorgon ska vi ner till London och umgås lite med andra trevliga människor. Vilken ljuvlig maj!

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Princess: (26 maj 2013 22:41)
Låter fantastiskt :) vad ni hittar på mycket roliga saker! Härligt!

Tintomara: (27 maj 2013 01:33)
Jag är så glad för er skull!
(Och så längtar jag våldsamt till England, men det är inget att göra åt. Jag kan inte lämna älsklingen och han kan inte resa, inte som det är nu.)

Kit: (29 maj 2013 18:51)
Princess & Tinto: Tack! Det känns så härligt att ha en massa roliga saker att skriva om. <3

HäxanSurtant: (5 jun 2013 10:38)
Låter hur mysigt som helst! :-)

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Kit
257 ord
» Profil
» Hemsida
» Prenumerera
» RSS
» Ge Kit en ros

Kit har skrivit om

läget utlandsflytt Besvikelse hälsa flytt Ångest Kärlek saknar Nostalgi Depression Ord politik England jul sommar

Kits senaste Ord

» Tack
17 nov 2013 14:01
» Dags att dra kanske
15 nov 2013 18:17
» Att bo långt bort
13 nov 2013 18:43
» Alla slags nörderier
4 nov 2013 01:04
» Hennes röda dräkt
24 okt 2013 00:06
» Aims
2 okt 2013 22:04
» Bouldering
29 sep 2013 21:23
» Snor och sånt
17 sep 2013 21:41
» Börja om, börja nytt
4 sep 2013 20:14
» Linda in mig i din kärlek
24 aug 2013 14:59
» Hemma igen, med ord i bagaget
11 aug 2013 00:06
» Ännu en sista dag
30 jul 2013 19:16
» Lätta lördagstankar
20 jul 2013 20:19
» Som en oväntad smocka
9 jul 2013 23:17

Dagens namn: Henrik
:: reklam ::