vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Kit

Kvällsviskningar, världsfrustrationer och kärlek

27 mar 2013 23:07
Hos mig, just nu.

En kväll. Jag var trött, så vi gick och la oss tidigt. (Till skillnad från i mitt tidigare förhållande går vi alltid och lägger oss tillsammans. Gör det så mycket mysigare, och så mycket lättare att somna!) Men väl i sängen var det så mycket mer lockande att prata och gosa än att sova. Nätta Käresta låg ovanpå mig, varm och skön, och lärde mig säga "matdags" och "god natt" på mandarinkinesiska. Jag kallade henne "lilla katt" på samma språk, och hon skrattade.

Vid datorn, läser om senaste från USAs högsta domstol, som håller på att gå igenom saker som handlar om samkönat äktenskap. Får totalt spel över hur urbota fåniga argument de som "försvarar traditionellt äktenskap" kommer med. Som att äktenskap ska handla om att tvinga en man och en kvinna att ta hand om eventuella barn de råkar sätta till världen. Nej, seriöst. De argumenterar på fullt allvar att äktenskap bara finns till för barnens skull, och att det inte borde "omdefinieras" till att vara ett emotionellt förbund mellan två vuxna.

Sitter där och blir arg så att jag storknar över att de (gay-motståndarna) både hävdar att det inte går för sig att diskriminera mot folk på grund av deras sexuella läggning, och att samkönade par inte borde få gifta sig. Bara därför att, typ. Så vitt jag kan se så handlar det om folk som tycker att det är konstigt och äckligt med bögar och flator. Och därför är det fel att vi får gifta oss med varandra...? Nej, inte ens när jag läser vad som sagts i högsta domstolen kan jag riktigt förstå vad det är de menar. Det kan inte några av domarna heller. När de frågar anti-gay advokaten om några heterosexuella par kommer att fara illa om homosexuella får gifta sig kunde han inte svara.

Det är nästan som att jag vill gifta mig bara av principskäl nu. Men så är det förstås inte. Visst, OM samkönade äktenskap någonsin godkänns av USA betyder det att det vore bra för oss att gifta oss, för då blir det lättare för mig att följa med henne om hon skulle vilja flytta hem någon gång. Men det är inte därför jag vill gifta mig med Käresta.

Tänker på det mitt i natten, och på jobbet, och när jag sitter vid ORD. På hur jag vill gifta mig. För att hon är den jag vill tillbringa resten av mitt liv med. En sådan underbar partner att jag aldrig vill släppa henne. Därför. Och för att vi vill att alla våra vänner ska kunna få fira lyckan vi känner över att ha hittat varandra. Vi har redan lämnat våra hemländer för att skapa ett nytt hem tillsammans - det är inte som att det är någon hemlighet vad vi känner för varandra. Men jag vill att hela världen ska veta att vi hör ihop. För att jag är så stolt över henne, så glad att ha henne i mitt liv.

Med telefonen i hand. Otåligt uppdaterande min lilla app. Som vanligt inga nya meddelanden från Etsy-försäljaren. Det har gått fem dagar nu - snart sex. Vi hade bestämt att bara skaffa bröllopsringar, men jag har hittat en ring jag vill ge Käresta. En löftesring, en kärleksring. Kanske en förlovningsring, om hon vill bära den så. Hon får välja själv. Eller - hon skulle få välja själv, om den skickliga konstnär jag vill beställa den av bara kunde svara på meddelandet jag skickade...! Håller på att förgås av otålighet. Och det är inte som att jag kan tala om för Käresta vad som stör mig, heller. Det är en hemlighet. Något som fyller mig med en sjungande iver och glädje. Jag vill göra det här för henne. Jag vill ge henne den här gåvan. Så varför svarar Etsykvinnan inte?!

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Monchichi: (28 mar 2013 21:42)
Jag blir så arg så jag inte vet vad jag ska skriva. Tur att du avslutade med etsykvinnan så du avslutade med den myskänslan av hemlighet du antagligen har inför detta med ringen. Kram

Althea: (28 mar 2013 22:09)
Underbart med er kärlek. Förjävligt de som vill förminska den. Man blir illamående att det finns dessa åsikter. Kram

Kit: (29 mar 2013 00:12)
chichi & Althea: Underbara människor! Det är verkligen ett effektivt motmedel mot all hjälplös ilska och sorg över situationen att sådana som ni bryr er. <3 Och det är en sådan mysig hemlighet men hon har fortfarande inte mailat! En vecka och inget svar, men det står i hennes profil att det kan ta några dagar att få svar så jag vill inte verka otålig... Fast det är klart att jag är otålig. Vill ju veta om hon faktiskt kan göra den ringen jag tänkt mig till Käresta.

HäxanSurtant: (30 mar 2013 08:15)
Å så vackert med hemligheten (trots allt det hemska i USA), vilken underbar känsla! Jag vet hur det känns; jag tror jag delar samma känsla just nu. :-)
Jag vill också tacka för de fina ord du skrev till mig, jag tog dem verkligen till mig och bär dem i mitt hjärta. Jag blev så stolt och glad över att du tycker så.
Håller tummarna för att konstnären hör av sig snart!

Kit: (30 mar 2013 14:35)
HäxanSurtant: Visst är det underbart när man har så mycket lycka att se fram emot?
Och det jag sa är sant. Du har stått ut med så mycket utan att ge upp! Du har verkligen fått kämpa för att komma dit du är, men nu har du med din egen styrka ordnat så att du skyddat dina barn. Plus att du lyckats hitta F, och utvecklat ett sådant bra förhållande som det låter som att ni har. Hur kan det vara annat än inspirerande?
(Hon har förresten fortfarande inte hört av sig, silverkonstnären. Och jag går i taket varje gång jag får ett mail och det bara är någon mailinglista och inte alls ett svar från henne.)

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Kit
257 ord
» Profil
» Hemsida
» Prenumerera
» RSS
» Ge Kit en ros

Kit har skrivit om

jul hon sommar Framtid Livet Japan politik Besvikelse hälsa nytt sexualitet känslor sjukdom Närhet Ångest

Kits senaste Ord

» Tack
17 nov 2013 14:01
» Dags att dra kanske
15 nov 2013 18:17
» Att bo långt bort
13 nov 2013 18:43
» Alla slags nörderier
4 nov 2013 01:04
» Hennes röda dräkt
24 okt 2013 00:06
» Aims
2 okt 2013 22:04
» Bouldering
29 sep 2013 21:23
» Snor och sånt
17 sep 2013 21:41
» Börja om, börja nytt
4 sep 2013 20:14
» Linda in mig i din kärlek
24 aug 2013 14:59
» Hemma igen, med ord i bagaget
11 aug 2013 00:06
» Ännu en sista dag
30 jul 2013 19:16
» Lätta lördagstankar
20 jul 2013 20:19
» Som en oväntad smocka
9 jul 2013 23:17

Dagens namn: Hilda, Hildur
:: reklam ::