vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Kit

Smolket

19 okt 2012 16:54
Om man inte har lite smolk, hur vet man då att man har fått en glädjebägare?

I vårt fall är det möglet som smolkar. Rejält, också. Jag har aldrig varit med om att min andning blivit såhär dålig - från att ha använt inhalatorn några gånger under sommaren använder jag den nu några gånger om dagen. Men resten av allergisymptomen är under någon sorts kontroll? Vet inte om det är bra eller dåligt att allt verkar sitta i luftvägarna. Å ena sidan är det skönt att slippa kli i ögonen och konstant snorande. Å andra sidan är det luftvägarna, och det kanske inte är jättebra om just de bestämmer sig för att lägga ned...

Hyresvärden kommer tillbaks från sin utlandsresa nu i helgen, så vi hoppas få lite klarhet i vad han kan göra åt situationen. Ska också registrera mig hos en lokal läkarmottagning, om utifall att jag känner att jag behöver som kollar så att jag inte gått och blivit astmatiker eller något. (Min bror har astma, så trots att doktorn i somras sa att det bara var allergier så vet jag inte riktigt. Mina allergier kom helt plötsligt av sig själva när jag var i tjugoårsåldern, så att nästa steg skulle vara överraskningsastma är inte helt otänktbart.)

BLA BLA massa hälsovåndor - i värsta fall får jag köpa mer inhalatorer och vänja mig vid kanske inte alltid kunna andas ordentligt.

...eller, nej. I värsta fall kan vi inte bo kvar här och det skulle suga mycket värre. (Prioriteringar, vad är det?)

Men nog om smolket nu!

Lite roligare nyheter: herregud vad lyxigt det är att bo såhär.

Tillsammans!

I England!

Det gör mig så fenomenalt glad. Varje dag. Bekymmer och så till trots. Det är något sanslöst skönt att faktiskt kunna ha en dålig dag, och istället för att försöka förklara mig i ord över Skype så kunde jag bara lägga mig ned på sängen och gråta en skvätt i hennes tröja. (Um. Ja. Det var en väldigt dålig dag. Jag har inget som egentligen förtjänas att gråta över, men ibland är det jobbigare än vanligt att vara arbetslös och allergisk och bli missad av bussen man väntat en tjugo minuter på.)

Och som vi lever! Vi turas om att vara huvudansvariga för maten, sedan hjälps vi åt att laga den och handlar närproducerat och ekologiskt (för att jag har en massa värderingar och grejer och hon håller med om att det blir godare så). Igår köpte vi fläsk till en wok-rätt hos slaktaren. Slaktaren! Jag har aldrig i mitt liv besökt en slaktare förut, och det var så praktiskt! Han hade ett perfekt stycke som han strimlade i wok-stora skivor utan att ta något extra betalt. Bara sådär!

Jag är helt till mig över såna grejer. Jag har levt i andras hem och på andras villkor så länge att det här med att kunna bestämma själv, kunna ordna ett alldeles eget bo med bara våra saker där vi tar hand om varandra och fixar och donar så att det ska bli så mysigt som möjligt är en enorm källa till glädje och tillfredsställelse.

Smolket till trots.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Althea: (19 okt 2012 19:32)
Möglet i sig är ju hemskt. Man kan inte leva i det. Hoppas ni får det fixat så ni slipper flytta!
Annars låter det som drömmen. Blir varm i hjärtat då jag läser. Som ni har väntat. Äntligen! <3

Tintomara: (20 okt 2012 13:56)
Det måste gå att fixa möglet! Håller tummar för det!
Annars är ju allt toppen och jag är så glad för er skull!

Kit: (30 okt 2012 16:37)
Althea & Tinto: Ja! Äntligen, äntligen och det är så underbart. Vi skrubbade väggarna med mögeldödare och köpte en riktig luftrenare med HEPA-filter som vi körde non-stop i nästan en vecka. Mirakulöst nog har det helt fixat mina andningsbesvär, även om doktorn tyckte att mina lungor verkade lite svagare än väntat. Men mina allergisymptom just nu är helt klart överkomliga, och hyresvärden har lovat att en målare ska komma över någon helg framöver och fixa ny färg till väggarna, vilket borde få bort mögelresterna. Själva gör vi allt vi kan för att hålla sovrummet torrt och mögelfritt!

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Kit
257 ord
» Profil
» Hemsida
» Prenumerera
» RSS
» Ge Kit en ros

Kit har skrivit om

saknar jul Musik internet England glädje Ångest Dimma Resor och Andra länder Depression Kärlek flytt utlandsflytt Framtid Närhet

Kits senaste Ord

» Tack
17 nov 2013 14:01
» Dags att dra kanske
15 nov 2013 18:17
» Att bo långt bort
13 nov 2013 18:43
» Alla slags nörderier
4 nov 2013 01:04
» Hennes röda dräkt
24 okt 2013 00:06
» Aims
2 okt 2013 22:04
» Bouldering
29 sep 2013 21:23
» Snor och sånt
17 sep 2013 21:41
» Börja om, börja nytt
4 sep 2013 20:14
» Linda in mig i din kärlek
24 aug 2013 14:59
» Hemma igen, med ord i bagaget
11 aug 2013 00:06
» Ännu en sista dag
30 jul 2013 19:16
» Lätta lördagstankar
20 jul 2013 20:19
» Som en oväntad smocka
9 jul 2013 23:17

Dagens namn: Folke
:: reklam ::