vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Kit

Sammanboende!

16 okt 2012 11:28
Älskar det här. Skulle säga att det inte kunde vara bättre, men - helt perfekt är det såklart inte.

Tre nätter har jag kurat upp mig mot hennes värme, tre mornar har jag tagit henne i min famn i ett långsamt uppvaknande i väntan på att det ska bli dags att gå upp på riktigt.

Igår kväll lagade vi kvällsmat tillsammans i vårt härligt stora kök, och åt det i vardagsrummet som fortfarande är helt belamrat med resväskor. (Ingen av oss hade råd med någon internationell flyttservice, så allt vi har med oss är vad vi kunnat släpa över i omgångar, eller skickat med vanlig post.)

Vi tittade på Community tillsammans i dubbelsängen med sängkläderna vi valde ut i reahörnan på John Lewis dagen vi kom till vår nya stad. Bara en sån sak - vi ville bägge två ha täcken och kuddar av bra kvalité, men kunde samtidigt enas om att välja det första billiga påslakanet vi inte hade något emot. Effektivt!

Vilket är bra. Man måste vara effektiv när man flyttar till ett nytt land! Det är otroligt mycket att stå i den första tiden och jag är enormt tacksam att jag har en sådan smart och uthållig partner som orkade med att gå hur långt som helst och sakta fylla på allt tyngre ryggsäckar och påsar med nödvändigheter. Det är fantastiskt att göra det här med någon som både bryr sig om att vårt hem blir mysigt och praktiskt, och därför engagerar sig, men som också kan gå med på att man ibland behöver nöja sig med första bästa grej istället för att springa runt och leta efter den perfekta versionen av den.

Det är de bästa nyheterna - att min Käresta och jag har haft så roligt tillsammans och har kunnat vara kärleksfulla och tillgivna med varandra trots all stress.

Det nästan lika bästa nyheterna är att vi verkligen, verkligen älskar vårt nya hem! Det ligger så fenomenalt bra till att det bara inte finns. Allt är inom gångavstånd - somliga saker inom lite längre gångavstånd, men ändå. När vi köper cyklar kommer det vara hur enkelt som helst att ta sig till precis alla områden vi vill besöka i staden! Och redan nu - jag kommer ut på huvudgatan två minuter bort och nästan gråter av lycka över den vansinniga lyx det är att bo så nära ALLT.

Seriöst. Inom fem minuters radie har vi två snabbköp, ett apotek, tre affärer med begagnade böcker/prylar, två caféer, två cykelaffärer, en sushirestaurang, en fisk- och skaldjursrestaurang, en affär med hemlagat och närproducerat från traktens bondgårdar, en skoaffär, en pizzeria, ett postkontor, två tobakshandlar... och listan kan bli ännu längre. På väg mellan vår lägenhet och stadskärnan ligger ett halvt dussin asiatiska matvaruaffärer, och en fantastisk blandning med pubar, restauranger, kebabhak, slaktare, ekologisk allt-butik, caféer, begagnat-affärer, bokhandlar... Efter all tid jag bott ganska avsides är det här sanslöst lyxigt.

Det känns lite som att ha vunnit på lägenhetslotto!

Utom. Ja. Som sagt - allt är inte perfekt.

Vi har mögel.

Inte helt ovanligt i råfuktiga England, i ett gammalt viktorianskt hus. Men, ja. Vi hade lite småpanik de första dagarna för jag behövde min inhalator (jävla allergier) vilket jag aldrig brukar göra om jag inte har typ gnuggat ansiktet i en katt och vi kunde känna lukten av det i sovrummet och se fläckar på väggen och i gardinerna och TÄNK OM HELA HUSET HÅLLER PÅ ATT MÖGLA SÖNDER och vi har ju betalat dyr säkerhet och skrivit på ett kontrakt där vi binder oss att vara här minst ett halvår och en massa andra tankar på hur illa det kunde vara. Särskilt som vår väldigt trevliga hyresvärd råkar vara på resa utomlands just nu och vi inte hade internet och. Panik.

Sedan kom vår vän som jag bodde hos innan intervjun ned på söndag - hon har själv varit hyresvärd och fixat och donat med hus. Hon tog ett varv runt sovrummet och ett varv runt ytterväggarna och ringde en av sina bästa vänner som råkar vara något av en expert på fukt och efter att ha rådgjort kom de fram till att det inte var någon röta inne i huset (som är byggt av tegel, så det hade jag inte trott heller) eller under golvet. Istället är det de som bodde här innan oss som varit dumma nog att hänga sin tvätt på tork i sovrummet. Det finns en avfuktare som kommer med lägenheten, men de måste ha varit för snåla för att köra den eller något - så nu har vi mögel som har börjat växa på målarfärgen och träet och gardinerna.

Efter att ha rådgjort med rådiga brittiska väninnan lyckades jag ta mig ut på den betal Wi-Fi jag sitter på just nu och mailade hyresvärden, som svarade snabbt och tog våra bekymmer på allvar.

Vi har tvättat de tunna gardinerna vi kunde tvätta, och köpt mögelmedel på byggvaruhuset som låg tio minuters promenad bort. Ja, och så kör vi avfuktaren på max, vilket har avhjälpt de värsta av mina allergisymptom.

Men ändå. Man kan inte påstå att det är jättekul att börja sin vistelse med att bekämpa allergiframkallande fuktproblem som hyresvärden inte märkt att de tidigare hyresgästerna ställt till med. Vi hoppas bägge två verkligen att det kommer att gå att tvätta bort så att jag inte längre behöver vara seriöst allergisk mot vårt eget sovrum. För går det inte att lösa på något sätt hotar fortfarande det där med att kanske behöva kämpa oss ur ett hyreskontrakt utan att förlora alla våra säkerhetspengar och utan att behöva flytta ut ur det här fantastiska grannskapet.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Althea: (16 okt 2012 12:24)
Trots möglet. ÅH!! <3

lejonhjärta: (16 okt 2012 20:16)
Jag är också åh-mållös <3 Så, så glad för er! Äntligen - nu börjar nästa fina fas i ert liv <3

Anne: (18 okt 2012 12:48)
Hoppas ni får bukt med möglet raskt och lätt! I övrigt sällar jag mig till åh-kören. :D <3

Kit: (19 okt 2012 16:39)
Åh på er själva! <3 Tack, mina snälla Ordare. ("Åh" är faktiskt precis vad jag känner största delen av tiden.)

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Kit
257 ord
» Profil
» Hemsida
» Prenumerera
» RSS
» Ge Kit en ros

Kit har skrivit om

sjukdom Ångest Resor och Andra länder Framtid Närhet saknar sexualitet internet nytt läget bröllop jul utlandsflytt förhållande långdistansförhållande

Kits senaste Ord

» Tack
17 nov 2013 14:01
» Dags att dra kanske
15 nov 2013 18:17
» Att bo långt bort
13 nov 2013 18:43
» Alla slags nörderier
4 nov 2013 01:04
» Hennes röda dräkt
24 okt 2013 00:06
» Aims
2 okt 2013 22:04
» Bouldering
29 sep 2013 21:23
» Snor och sånt
17 sep 2013 21:41
» Börja om, börja nytt
4 sep 2013 20:14
» Linda in mig i din kärlek
24 aug 2013 14:59
» Hemma igen, med ord i bagaget
11 aug 2013 00:06
» Ännu en sista dag
30 jul 2013 19:16
» Lätta lördagstankar
20 jul 2013 20:19
» Som en oväntad smocka
9 jul 2013 23:17

Dagens namn: Reinhold, Reine
:: reklam ::