vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Kit

Avståndssmärta

13 jul 2012 16:22
Nej.

Såhär får det inte vara.

Min fina, starka Käresta får inte skriva mitt i sin natt och säga att rumskompisen inte bara varit jobbig, utan hotfull. Att hon gråter och inte vågar sova hemma. Att hon är skakig av adrenalin och drar hemifrån halv två på morgonen för att ta sig igenom natten hos en vän hon kan köra till.

Det får inte vara så när jag inte kan göra någontin alls. Inte ens hålla om. Inte lägga mig brevid och viska lugnande, inte smeka, inte stå bredvid och glo på världens jobbigaste kräk och säga till honom att det är kört nu; han måste låta henne flytta. (Han har inte låtit henne flytta. Det är förjävligt och komplicerat.)

Jag har så ont i magen nu.

Avståndssmärta.
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


lejonhjärta: (13 jul 2012 18:23)
Nej, så får det inte vara <3 Så får det faktiskt inte vara *kram*

Jag förstår känslan av maktlöshet och otillräcklighet men jag är övertygad om att dina lugnande ord på distans lugnar Käresta. Fast jag förstår hur gärna du vill vara där, jag önskar att du kunde.

Jobbiga personen får försvinna, precis som avståndet måste försvinna. Snarast.

Kram och styrka! <3

Kit: (13 jul 2012 18:46)
Det är som att den där jäveln bara kräktes över hela hennes liv, och nu sitter hon mitt i en äckelsmet som bara inte går att komma ifrån. Det är ett helvete med kontrakt han måste skriva på för att hon ska få flytta ut (!) och det talas om advokater hit och dit och jag blir bara helt matt och vill att allt ska ordna sig. Nu.

*kramar*

lejonhjärta: (13 jul 2012 19:42)
Tvingar han henne att vara kvar för att få ihop hyran? Oavsett anledning så låter det hemskt. Din käresta (och du) har för mycket omkring er redan och det är så orättvist att ni ska behövas tampas med ytterligare en sak - på varsin ände av telefonen.

Jag hoppas att det finns bra vänner som Käresta kan bo hos tills det har lugnat ner sig lite.

Du, det kommer att lösa sig. Jag vet att det är en klen tröst men det kommer inte vara såhär för alltid.

Stor kram!

Kit: (13 jul 2012 19:48)
Det är hyran, ja - och den här snubben har bara bott där i två månader. Tjejen hon skaffade lägenheten ihop med i februari fick sparken helt plötsligt, så Käresta gick med på första bästa medhyrare så att tjejen inte skulle behöva betala hyra med pengar hon inte egentligen hade.

Så blev det den här skitstöveln, som sa att han skulle vara okej med precis vad Käresta vill ska hända (att hon flyttar ut nu när 6-månaderskontraktet löper ut)... och nu när det är precis det hon vill sätter han sig helt plötsligt på tvären och vägrar lösa henne ur kontraktet. (Förra veckan ville han däremot sparka ut henne direkt för att någon annan ville ha rummet; då hade inte Käresta nånstans att ta vägen, så det är klart att det inte gick.)

Hon har en kompis i närheten med en soffa hon kan sova på, men det är inte optimalt för de 2+ veckorna hon har tills hennes nästa lägenhet (som hon alltså redan hittat) blir ledig...

Det är klart att det kommer ordna sig, men hon mår så dåligt, och jag känner mig så vanvettigt värdelöst hjälplös och ensam.

*kramar*

lejonhjärta: (14 jul 2012 08:53)
Det du skrev om advokater - har din Käresta någon laglig rätt på sin sida att säga upp kontraktet utan att han kan lägga sig i? Att flytta ut när man har förvarnat om det innan ska inte vara svårare än att man säger till men om advokater och någon form av regel gör att hon kan flytta NU så är det nog värt det.

Du måste ta hand om dig själv också. Jag förstår hur hemskt det är att tvingas vara så långt bort när ni båda inte vill någonting annat än att vara nära <3 Jag lovar att dina ord, din röst, se dig över Skype gör att Käresta mår så mycket bättre än vad hon hade gjort om ni inte hade haft den möjligheten.

Åh, jag önskar att jag kunde göra mer, att jag hade någon finurlig lösning på problemet (annat än dum-idén att byta lås när skitstöveln inte är hemma men det löser ju ingenting *egentligen*). Om han däremot är hotfull och din Käresta känner sig otrygg kanske man bör anmäla honom? Så han förstår allvaret i det hela och att han inte kan bete sig hur som helst?

Styrkekram!

Kit: (14 jul 2012 10:30)
Det är en helt hopplös situation där polisen (som hon ringde) inte kan göra något för att han inte gjorde något brottsligt (inget direkt hot/våld), och advokaten hon pratade med sa att, ja, tyvärr så kan storföretaget som äger lägenheten komma undan med att tvinga henne att stå kvar på kontraktet och man kan inte vinna mot dem för de är helt enkelt för stora och för rika och alldeles, alldeles för välutrustade med egna advokater.

Det hon behöver är att 1) hitta någon som vill flytta in som 2) inte har någon kreditanmärkning och har råd med hyran och 3) vill skriva på kontraktet innan slutet av månaden. BONUS: kräket hon delar lägenhet med kan vägra låta någon annan ta över bara för att jävlas, men så långt har det förhoppningsvis inte gått än...!

Vi pratade rätt mycket igår - jag gav henne min betal-Skype så att hon kunde ringa från sin iPhone till min mobil, och sedan hade vi båda trådlöst nät och kunde prata med bild och allt. Och hon blev lugnare och mindre förtvivlad allt eftersom tiden gick, och hon har åkt hem till sig och haft ett hövligt meningsutbyte med skitstöveln och verkade mer positiv till sina chanser att lösa allt utan mer dramatik när hon gick och la sig.

Så nu mår jag bättre också, och kan vara lite lugn och lite glad och verkligen hoppas att det löser sig utan att hon ska behöva fastna i ett långdraget advokatkrig med den ynkliga ursäkten till människa som verkligen inte har tillfört något annat än stress och frustration till hennes liv sedan han flyttade in för en månad sedan.

Två veckor till, sen kan hon flytta in i sitt nya ställe där hon får vara för sig själv! Håll tummarna för att hon hittar någon som klarar av ovanstående punkter 1-3 plus bonuspunkten, så kommer allt det här vara historia i augusti. Och det skulle vara underbart!

Jättetack för att du bryr dig, och för att jag får skriva av mig här. *kramar*

Monchichi: (15 jul 2012 14:37)
*håller tummarna*
Det där lät inte alls roligt, hu så hemskt. Kram

Kit: (15 jul 2012 15:05)
Tack, chichi! *kramar*

Mini: (15 jul 2012 17:04)
Håller alla tummar att det löser sig fort! Kram!


lejonhjärta: (15 jul 2012 21:17)
Har det gått framåt i någon mer diskussion med skitstöveln?

Tänker på er båda och fortsätter hålla tummarna. Kram.

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Kit
257 ord
» Profil
» Hemsida
» Prenumerera
» RSS
» Ge Kit en ros

Kit har skrivit om

Depression resa Framtid Resor och Andra länder Lycka flytt Livet glädje långdistansförhållande Ångest känslor Jobb Närhet hälsa saknar

Kits senaste Ord

» Tack
17 nov 2013 14:01
» Dags att dra kanske
15 nov 2013 18:17
» Att bo långt bort
13 nov 2013 18:43
» Alla slags nörderier
4 nov 2013 01:04
» Hennes röda dräkt
24 okt 2013 00:06
» Aims
2 okt 2013 22:04
» Bouldering
29 sep 2013 21:23
» Snor och sånt
17 sep 2013 21:41
» Börja om, börja nytt
4 sep 2013 20:14
» Linda in mig i din kärlek
24 aug 2013 14:59
» Hemma igen, med ord i bagaget
11 aug 2013 00:06
» Ännu en sista dag
30 jul 2013 19:16
» Lätta lördagstankar
20 jul 2013 20:19
» Som en oväntad smocka
9 jul 2013 23:17

Dagens namn: Yvonne, Jeanette
:: reklam ::