vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Kit

Det fick faktiskt gärna vara lite lättare

25 okt 2011 22:59
Nej nu... Jag är på randen till förkylning, behöver sköta om mig och få sömn och allt sånt viktigt. Istället ligger jag här och skriver i huvudet ett kärleksbrev till min flickvän.

Och det är det jag helst av allt vill göra. Inte sova, inte plugga, inte läsa någon av de fascinerande böckerna jag har. Utan skriva till henne som jag redan pratat med idag i över en timme på Skype, och skrivit till, och chattat med.

Bara för att.

Det är så mycket. Med framtiden. Vi har det på ett sätt lätt, därför att vi vill samma sak - vara tillsammans. Och det är lätt att säga det, lätt att vilja prioritera det.

Vi har i båda våra fall gjort vad jag skulle vilja kalla enorma uppoffringar redan. Sådant vi avböjt, eller inte ens funderar på, därför att vi har den andra. Därför att vi vill satsa på oss.

Och det känns så enormt tryggt, och som ett sådant enormt ansvar... Men mest känns det bara underbar, ja. Att ha någon som vill ha mig så mycket. Lika mycket som jag vill ha henne.

Om det nu bara vore så enkelt som att vilja.

Hon har sökt tre stipendier; kan söka två till innan januari 2012. Men chanserna är ju realistiskt små, och även om allt hennes jätteslit och vårt helhjärtade hoppandes ger frukt så kommer det även med ett av de där stipendierna inte bli tal om någon flytt för henne förrän om ett år sådär.

Och jag har ju ett vikariat, och har inte ens skaffat egen lägenhet. Vill, faktiskt, men vill också spara pengar till flytten. Till den där fantastiskt efterlängtade men också vansinnigt läskiga tiden då vi flyttar ihop, i ett annat land, och jag måste hitta ett nytt jobb inom... vad som helst. Hur jag nu ska ordna det.

Nu händer det saker på mitt jobb - den kollega vars arbetsuppgifter jag mer eller mindre delat ska sluta. Och chansen att jag blir erbjuden att fortsätta på det här stället efter att mitt vik-kontrakt går ut den sista april gick just upp med nästan 100%. (Och ändå kändes det som att jag nog skulle få ett sånt erbjudande snart ändå.)

Men vad säger man? När jag ärligt inte vet hur länge jag är kvar i staden; i landet. För att det beror på när (när, det måste vara när, det får inte vara "om" för då rasar allt) Käresta får sina forskarpengar och kan flytta till Europa och jag kan flytta efter. Och bryta upp från allt och vara med henne utan någon annan säkerhet i världen, vilket är vansinnigt, men det jag vill.

Det jag behöver.

Att få satsa på det osäkra, få uppleva en massa nytt, få möta utmaningar och äventyr med den mest pålitliga och rådiga och starka kvinna jag känner vid min sida. Inte ensam, inte som alla de andra gånger jag kastat mig ut i nått nytt. Nej. Tillsammans! Det är min dröm, nu.

Det är mitt 2012, nu. Om allt går enligt någon slags plan; om allt hennes slit inte varit förgäves.

Sånt ligger jag och tänker på, och kan inte sova, och önskar att vi kunde få veta något i alla fall. Att vi kunde få veta vilken stad det blir, vilken professor, vilket forskningsprojekt.

Att vi kunde börja planera på riktigt. För oss. För vårt bo, som än så länge bara är helt hypotetiskt.

Men vi vill! Och vi kan. Om någon kan, så kan vi. Så är det! Det tror jag på. Faktiskt.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Kit
257 ord
» Profil
» Hemsida
» Prenumerera
» RSS
» Ge Kit en ros

Kit har skrivit om

resa Musik sexualitet hälsa Nostalgi höst sjuka dagar. hon Japan England Depression Jobb Närhet Lycka glädje

Kits senaste Ord

» Tack
17 nov 2013 14:01
» Dags att dra kanske
15 nov 2013 18:17
» Att bo långt bort
13 nov 2013 18:43
» Alla slags nörderier
4 nov 2013 01:04
» Hennes röda dräkt
24 okt 2013 00:06
» Aims
2 okt 2013 22:04
» Bouldering
29 sep 2013 21:23
» Snor och sånt
17 sep 2013 21:41
» Börja om, börja nytt
4 sep 2013 20:14
» Linda in mig i din kärlek
24 aug 2013 14:59
» Hemma igen, med ord i bagaget
11 aug 2013 00:06
» Ännu en sista dag
30 jul 2013 19:16
» Lätta lördagstankar
20 jul 2013 20:19
» Som en oväntad smocka
9 jul 2013 23:17

Dagens namn: Gabriel, Rafael
:: reklam ::