vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Justina

Grannfejd

15 maj 2014 09:58
Får man bete sig hur som helst egentligen?
Vi delar enskilt avlopp med vår granne och det är vi som ända sedan inflyttning 2010 har tagit ansvar för detta och står på de avtal som krävs att vi har.
Detta har ju i sin tur gjort att det alltid är vi som har fått fakturor och betalt dessa.
Dock har vi alltid varit över hos grannen för att diskutera vilka avtal vi ska ha och kostnaden för dessa.
Eftersom hon aldrig har betalt en enda krona till oss eller ens frågat oss om hur hon ska betala sin del så samlade vi ihop alla fakturor för 1½ år sedan och gick över för att visa henne. Då bad vi henne att hon skulle betala en av fakturorna som gällde ett serviceavtal för det året vilket hon gjorde och sen hörde vi inget av henne under förra året mer än att man hälsade och sågs på kräftskivan osv.
Så i början på detta året så samlade vi ihop alla fakturor som hade gällt avloppet förra året och mailade över till henne att hon skulle betala hälften av dem. Då får vi till svar att hon har varit i kontakt med en jurist och att hon ska betala mycket mindre eftersom hon är ensamhushåll och vi är två. Vi säger att det är ok att vi delar de rörliga kostnaderna men att de fasta kostnaderna ska delas lika mellan hushållen. Hon håller inte med och det slutar med att hon betalar in ungefär hälften av vad vi begärde efter mycket tjafs.
Jag sa då till henne att då är det hennes tur att ta över skötsel och avtal på avloppet under de kommande åren eftersom vi hade gjort det i dryga 3 år men hon svarade aldrig på det. Då tog jag saken i egna händer och ändrade de avtal jag kunde.
Sen började avloppet att strula och vi mailade henne och bad henne ta hand om det. Det gick inte helt smärtfritt utan det var många mail där hon även anklagade oss för en massa som dels inte hade med avloppet att göra och dels inte ens var sant. Hon var verkligen elak och jag blev jätteledsen.
I vilket fall som helst så blev allt ordnat i slutändan men det kostade pengar och denna gången var det hon som fick fakturorna.
Så förra veckan så fick vi två fakturor i brevlådan (från henne) utan någon som helst förklaring förutom att det stod ”betald” på. Vi la tillbaka dem i hennes låda för hon får ju ta ansvar för sina fakturor.
Då kom istället ett mail där hon krävde att vi skulle betala X antal kronor för det som varit men jag skrev tillbaka att hon är fortfarande skyldig oss pengar så vi kan dra det från den skulden….sen bröt helvetet löst och hon skrev hela tiden att hon skulle vända sig till advokat. Gör det skrev vi tillbaka för vi har i alla fall torrt på fötterna.
Så igår kväll tog vi fram alla våra fakturor och när vi räknade igenom allt så visade det sig att hon egentligen är skyldig oss mer pengar än vi trodde.
Idag har jag mailat över allt till henne och bett henne vidarebefordra det till sin advokat så att han får räkna igenom och då rimligtvis komma fram till samma som vi redan har gjort. Men om hon vill betala en advokat för det så är det helt ok för min del.

Det som egentligen gör mest ont är att hon är så arg på oss och häver ur sig en massa om att vi inte hälsar eller att min sambo har pekat finger åt henne. Enligt henne är några andra grannar så snälla och hjälper henne med massa saker men inte vi. Men då glömmer hon helt bort allt som vi har gjort under åren vilket jag även påpekade för henne men då tyckte hon att jag var småaktig.
Jag blir så förbannad när jag tänker på det men om hon vill ha krig så ska hon få krig, vi har i alla fall rent mjöl i våran påse.
Vi är inte den första grannen som hon har gjort sig osams med iaf och det är en liten tröst...men jag blir bara så ledsen och så jäkla förbannad. Ska hon bara kunna bete sig hur som helst och skriva vilka elakheter hon vill? Jag försöker vara saklig och sträcker ut en hand och säger att det är bra att vi reder ut detta en gång för alla och att det är bra om vi kan få fram ett avtal så vi slipper sånt här i framtiden men får bara skit tillbaka.


Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Althea: (15 maj 2014 13:06)
Hon kan ju inte må riktigt bra om hon ska söka bråk på de här viset. Otroligt trist när vuxna människor beter sig som små barn.

Althea: (15 maj 2014 13:07)
Alltså jag menar att hon är som ett barn.... :)

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Justina
54 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Justina en ros

Justinas senaste Ord

» Dröm
8 dec 2014 09:22
» Grannfejd
15 maj 2014 09:58
» Sorg
23 apr 2014 10:42
» En insikt som gör ONT
8 apr 2014 11:49
» Tankar som svindlar
18 mar 2014 11:21
» ARG
24 feb 2014 10:35
» Osocial
12 feb 2014 10:17
» Semester
21 jan 2014 11:31
» Nytt år, nya möjligheter
2 jan 2014 14:05
» Ont i magen
11 dec 2013 07:26
» Konferens med spa
15 nov 2013 11:17
» Snart kommer Doris
5 nov 2013 11:56
» Låtsas om
14 okt 2013 15:10

Dagens namn: Emanuel
:: reklam ::