vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Justina

ARG

24 feb 2014 10:35
Vi delar avlopp (enskilt) med vår granne som flyttade in samtidigt som oss, vilket vi var tvungna tills eftersom kommunen vägrade godkänna fler enskilda avlopp där vi bor.
Just då var det rätt bra eftersom det är väldigt kostsamt att bygga nytt och då halverade vi båda kostnaden för just att bygga och implementera en infiltration och allt har fungerat bra under 3½ år.
Men nu har det bara blivit problem….

Vi har ett serviceavtal på vårt avlopp så att de kommer dit och sköter service på den (man måste f.ö. ha ett avtal enl. kommunen, antingen supportavtal eller serviceavtal). Det vi har valt är givetvis lite dyrare men valet har skett i samråd med grannen och vi är alla överens om att vi inte är intresserade av att gräva i skiten själva.
Sen har vi dessutom ett abonnemang på slamsugning så de kommer 1 gg/år.
Utöver detta var vi förra året tvungna att begära en extra service eftersom avloppet slammade igen och det kostade också pengar.
Eftersom det är jag och sambon som har varit de som tagit hand om allt gällande avtal och annat som ska fixas så är det givetvis till oss som räkningarna har skickats. Vi har betalt och sen har vi 1 gg/år varit över hos grannen och bett henne betala till oss, vilket hon har gjort…tills nu.

Igår skickade jag ett mail till henne och redovisade vilka kostnader som vi haft under 2013 och delade då summan på 2 hushåll och bad henne betala in det till vårt konto.
Men då svarade hon tillbaka att hon hade varit i kontakt med en jurist på Villaägarnas riksförbund och de hade sagt att hon skulle betala mindre eftersom hon var ensamhushåll. Så hon ville bara betala 25% på hela summan vilket jag tyckte var märkligt.
Så jag svarade henne att vi har ju varit överens om alla de avtal som vi har och varför har hon inte sagt nåt innan. Dessutom skrev jag att när det gällde förbrukning så förstod jag att hon kanske inte skulle betala för hälften men nu är det fråga om avtal och service och det har inte något med förbrukning att göra.
Varför blanda in jurister? Varför kan hon inte bara prata med oss? Och nu ska hon helt plötsligt inte betala? Det är ju helt vansinnigt.
Hade hon sagt till oss att hon tyckte det var för dyrt så hade vi kunnat ändra till ett supportavtal istället som är någon tusenlapp billigare per år men då måste man själv göra service, byta filterstrumpa, ta lite olika prover osv. (kunskap som varken hon eller vi har).
Nu står vi därmed skägget i brevlådan för vi har ju redan betalt alla fakturor under året som var så hon är skyldig oss 3000:- som hon då inte vill betala. Hon verkar inte fatta att det är fasta kostnader som vi måste ha enligt bestämmelser som vår kommun har.
Om vi inte hade delat avlopp så hade hon ju haft hela kostnaden själv vilket minst är 5000:-/år + förbrukning.

Det blev väldigt infekterat igår i alla fall och det blev pajkastning åt alla håll.
Jag kommer aldrig att prata med kärringen igen efter detta men jag vill ha våra pengar, varför ska vi betala allt för?
Hoppas verkligen att det kommunala VA kommer i år som det är planerat för då slipper vi henne helt sen.


Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Justina
54 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Justina en ros

Justinas senaste Ord

» Dröm
8 dec 2014 09:22
» Grannfejd
15 maj 2014 09:58
» Sorg
23 apr 2014 10:42
» En insikt som gör ONT
8 apr 2014 11:49
» Tankar som svindlar
18 mar 2014 11:21
» ARG
24 feb 2014 10:35
» Osocial
12 feb 2014 10:17
» Semester
21 jan 2014 11:31
» Nytt år, nya möjligheter
2 jan 2014 14:05
» Ont i magen
11 dec 2013 07:26
» Konferens med spa
15 nov 2013 11:17
» Snart kommer Doris
5 nov 2013 11:56
» Låtsas om
14 okt 2013 15:10

Dagens namn: Henrik
:: reklam ::