vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Jester

Semesterrapport

23 aug 2009 15:21
Officiellt började semestern den 3:e augusti men eftersom jag knappt gjorde något vettigt veckan innan, förutom att städa kontoret, så kan man nästan säga att den började en vecka tidigare.

<U>4:e augusti</U>
Mamma hämtar klockan 09:00 för vidare befordran ner till Gotland och östkusten.

<U>5:e augusti</U>
Neråt ön och hälsa på storasyster och trollen. Tokgungade trollen i hängmattan med hjälp av deras ena faster + 1. Blev rätt häftiga bilder i motljus.
Trä vinbär på grässtrån, i brist på smultron.
Likafullt mums.
Kvällspicknick på Närsholmen med vidunderlig solnedgång.

<U>6:e - 7.e augusti</U>
Gjorde jag något så var det inte mycket mer än att gå in till byn och handla mat, låg i hängmattan och gottade mig åt alla 25 graderna.

<U>8:e augusti</U>
Kräftskiva på andra sidan vägen.
I år var det obligatoriskt med hattar.
Somliga manliga personer fick rejält med snaps, då de kvinnliga personerna mer än gärna hällde i. Detta med tanke på den efterstundande kubbmatchen...
Det gick nu inte som det var tänkt, eller ja, det gick ju som det var tänkt eftersom det var männen som vann, som vanligt.
Revanschmatchen vann dock kvinnorna medan avgörande blev brutalkross. I nerslagna kubbar blev det väl 6 - 1, plus kungen.

Själv spelade jag inte så mycket kubb som fotograferade och lekte med Albin.

<U>9:e augusti</U>
Regnet kom och temperaturen sjönk.

<U>10:e augusti</U>
Trillade ner 9 millimeter men man för väl vara glad för det emedan det i juli tydligen kom över 100 millimeter på en dag eller tre. Syrran sa att huset höll på att flyta iväg då.

<U>11:e augusti</U>
Ta lång promenad längs markerad stig var tanken men jag kom inte så långt förrän jag sprang på en skräphög med rivningsmaterial från ett kök. Hittade två helt OK skivor of sorts som jag norpade emedan vi ska bygga ett vedförråd. Skivorna blir antagligen golvet.

<U>12:e augusti</U>
Trampade iväg till raukfältet uppåt kusten och lyckades ta åtminstone ett par bra bilder.

<U>13:e augusti</U>
Ytterligare en sån där dag när inget händer, och underbart var det.

<U>14:e augusti</U>
Mamma åkte hem, tog tvättpåsen, medan jag plockade fram dammsugaren och gick loss med den.

<U>15:e augusti</U>
Lång anlände ön och när det handlats mat så firades det med bad. Lite riskfyllt sådant då vi gick raka vägen ner och badade vid stenstranden. Lite vrickade fötter får man tåla.
Visade sig inte vara världens varmaste i vattnet för vi satt och frös på verandan sen.
Till middag blev det en gudomlig lammstek. Dyr som stryk men smällte i munnen gjorde den.

<U>16:e augusti</U>
Började dagen med en cykeltur till bageriet, mest för nybakt frukostbröd men också för att få tidningen, som inte kommer längre på söndagar.
Lite regnsjukt i luften så åkte till Dalhem och kollade in ångloken. Ingen tur detta år dock. När vi passade på att spana in de loken som stod i lokstallet började det ösa ner och där stod vi sen. I ett något så när uppehåll bytte vi hus och tittade på gamla mementogrejer från den tiden då tågen gick på ön.
Hemvägen togs via Katthammarsvik för att köpa lite rökt fisk.
Av någon outgrundlig anledning grillade vi sedan flundra till middag, men det berodde mest på att vi plockat den ur frysen innan vi åkte till Dalhem.
Gott blev det ändå.

<U>17:e augusti</U>
Norrut begav vi oss mot Fårö. Vi körde ombord som sista bil på färjan och hade inte ens stängt av motorn innan den la ut. Vi siktade på Sudersand, mest för att vi inte hade någon aning om vart annars vi skulle bege oss. Sista backen ner mot stranden så körde vi förbi en (pensionerad) lärare från skolan där jag jobbar. Tur att hon inte såg mig...
Märktes att säsongen egentligen var slut för det var väl vi och tio andra på stranden. Gick att bada med 20 meters lucka...
Gott med kaffe och kanelgifflar efteråt.
På återvägen besöktes Lauters och sedan raukarna uppåt längs kusten. Lite större och lite fler än hemmavid.
Som tur var fanns det en matbutik som sålde korv över disk i Fårösund för väl där var vi hungriga!
Till middag blev vi lata och gick ner till byn och den än så länge öppna pizzeriastället.

<U>18:e augusti</U>
Upp lite tidigare än vi lyckats med hittills för klockan 10:00 var det dags för att kravla rätt in i Lummelundagrottan. Ingen turistsväng här inte, utan på med skrotkläder, vadarstövlar, knäskydd, overall (ja, i den ordningen) och hjälm. Ta med en ficklampa och sen in i gruvan...
Först åka två små ranka plastbåtar.
Eftersom jag var först in så satte jag mig på en sten och släckte lampan och mörkt blev det. Det enda som skvallrade om civilsation var de andras röster och skrapet av båtarna när de åkte och hämtade nästa last.
Vi kravlade i leriga gångar, gick dubbelvikta under låg klippa med högt vatten (minst en fick in vatten innanför vadarstövlarna), kravlade rätt in i en gång som på ett ställe inte kan ha varit mer än 40 cm hög.
När alla lyckats kravla tillbaka därifrån så fick guiderna den briljanta idén att vi skulle släcka lamporna och följa dem i beckmörker. Gissa om guiden gick fel först, innan vi kom på rätt led som inte direkt var den enklaste.
På vägen ut fick vi välja enkel eller svår väg och det blev svår väg för ingen vågade fega. Blev det att gå rätt ut i vattnet, genom Fönstret, som ser precis ut så, och sedan hasa sittandes på en hylla. Som blev smalare, för att till slut mer eller mindre försvinna. Inte alla lyckades ta sig över utan att glida för långt ner i vattnet...
Väl tillbaka till båtarna så fick vi återigen ett val; Antingen båt och båt tillbaka eller båt och sedan klättra ut. Återigen vågade ingen fega.
Guiden förklarade hur vi skulle göra i början, för där var det till att hänga i armarna och sedan mer eller mindre tarzanslänga sig över till andra väggen. Det gick men jag lyckades skrapa hål på handflatan i min iver att inte hamna alltför långt ner i vattnet.
Nästa svåra ställa gick inte lika bra, mer eller mindre samma sak men utan släng. När guiden säger att nu bottnar jag nog allt då, trycker jag inte ner fötterna, som av vattnet tryckts upp under klippsidan, nej jag rätar ut armarna och då kan Ni ju räkna ut var överkanten på vadarstövlarna hamnade. Det forsade in...
Värst var jag dock inte för en kille bakom mig gjorde en riktigt idiotgrej. Han mer eller mindre slängde sig handlöst ut mot väggen på ena svåra stället, grabbade tag i klippväggen som gav efter och han försvann neråt. Flera försökte hjälpa honom upp men eftersom han redan varit under vattenytan så tyckte han att han lika gärna kunde simma ut...
Eftersom vi varit så duktiga så blev det Kelda Thaisoppa med kräftstjärtar till förrätt och grillad fläskfilé till huvudrätt.

<U>19:e augusti</U>
Hemresedag så det blev till att städa ur stugan, tömma hinkar och plocka in utegrejer.
Timmarna innan båten gick spenderades först på Café Krönet och sedan promenerandes genom de vindlande smågatorna i Visby.

<U>20:e augusti</U>
Hemma i den tråkiga verkligheten igen.

<U>21:e augusti</U>
Hämtad av Moster för att handla presenter till Storasystern, Margaretheskålar och temuggar med tillhörande fat. Gick hem och passerade då lilla filialen som jobbet har nästgårds. Tjejerna där var glada att se mig men eftersom jag inte hade grejer med mig kunde jag inte fixa deras nätverk.
Sen hem till MoP för att fälla en björk och ta ner grenar från ett annat träd.
Skrapade bara knät lite grann, brukar bli värre.

<U>22:e augusti</U>
Till Storasyster på försenat födelsedagsfika. Jättesmarrig hallonmoussetårta från Ica Maxi (ja, skrutt egentligen men ibland måste man väl få vara lat). Ut och gunga lilltroll och lillmonster i gunga och sedan hängmatta.
Hängmattan är modellen med en trästav längs kortsidorna, vilket kan ge lite dramatiska effekter ibland, speciellt om man troll och monster till hands.
Vid ett tillfälle så brottades det runt och drogs så att jag låg halvvägs ur med huvudet på gräsmattan. Klagade lite varvid tjejerna kastade sig på sin långsida för att räta upp hängmattan med resultatet att jag katapulterades ut på andra sidan.
Jag garvade så jag fick ont i magen och kunde inte sluta, tog säkert fem minuter innan jag hämtat mig.

<U>23:e augusti</U>
Tvätta.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Jester
938 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Jester en ros

Jester har skrivit om

Kläder skola Städa Pengar Jobb Mat julklappar Aska Telefon Barn Skola och Jobb Film, Musik, Radio, Tv jul fotboll Film

Jesters senaste Ord

» Bättrat på karman
15 dec 2014 18:11
» Filnamnsbyte med förhinder
15 nov 2014 14:25
» Cirkel
11 okt 2014 11:43
» Luftballong
7 sep 2014 12:18
» Spam
27 maj 2014 15:08
» Ölen regnade inne
9 maj 2014 21:31
» Påkörd
8 mar 2014 11:15
» Ljudproblem
20 feb 2014 18:27
» SSD
19 okt 2013 21:23
» Löneförhandling
14 sep 2013 12:19
» Mot profilbilden
21 jul 2013 11:42
» Promenad hem
31 maj 2013 18:26
» Telefondisciplin
28 apr 2013 11:51

Dagens namn: Sibylla
:: reklam ::