hj
Ok, då börjar vi
17 aug 2008 12:32Laxpajen:
Klä lämplig ugnsfast form med smördegsplattor (om du köper färdiga, djupfrysta, så halvtina 2-3 st. och kavla ut dom mellan plastpåsar)
Stick i den klädda formen med en gaffel.
Förgrädda pajskalet i 200 grader 10-15 min
Lägg i formen:
1 hackad, fräst gul lök
200 g rökt lax
1 knippa hackad dill (ev)
Blanda 3-4 ägg (beroende på hur stor paj du gör) med
1,5 dl Creme fraiche
1,5 dl ovispad grädde
150 g ost (riven eller i små kuber)
7 färska stekta champinjoner i bitar
Salt, vit- och svartpeppar.
Vispa bara lite och häll smeten i formen över lax, lök och dill.
Grädda på 200 grader tills pajen har fått färg (c:a 25 min).