vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

HäxanSurtant

Det här med personkemi - eller inte...

5 jun 2013 08:48

Min blivande man och blivande sambo (igår besittandes huset och vi kommer att köpa det - YEY!!!) har två barn sedan tidigare med sig in vår gemensamma familj, precis som jag. Nu till problemet : Jag har väldigt lätt för hans ena barn, men tycker att hans andra barn är otroligt på, tar plats på andras bekostnad och beter sig på ett allmänt "jag är så liten och förstår inget, om jag beter mig som en bebis så tycker alla att jag är liten och söt och jag får göra vad jag vill och bete mig hur som helst". (Han är nio år.) Han tycker väldigt mycket om mig, liksom hans storasyster, som jag i sanningens namn har oerhört mycket mer behållning och glädje av att vara med.

Jag har så oerhört dåligt samvete över att jag känner så här, jag har aldrig nämnt det för blivande maken eller visat något för barnen (så gott jag kan). Däremot har jag tagit med blivande mannen hur han behandlar sonen (som en bebis, blivande mannen har gått runt och burit på en nioåring, nioåringen har suttit i tripp- trapp-stol vid matbordet (!), och han kan inte somna själv). Blivande mannen har insett hur konstigt detta faktiskt är och hur taskigt det faktiskt är mot nioåringen (inga jämnåriga vill leka med honom eftersom han beter sig som att han är mycket yngre än han är, och undra på det när han behandlas såhär!). Alltså; blivande mannen har en lång väg kvar, och nioåringen stretar emot, för han gillar (än så länge i alla fall) att agera småbarn och slippa ta ansvar.

Hursomhelst, jag har oerhört svårt för detta och får tyvärr svårt för nioåringen också. Jag har så jäkla dåligt samvete för detta, men vet inte hur jag ska kunna påverka mina känslor i detta. Jag VILL verkligen inte känna så här, men det känns liksom nästan sjukt. självklart är det blivande mannens och hans ex:s fel, jag fattar inte att de gjort så här mot sitt barn, men ändå är det nu hans storasyster och mina två barn från tidigare som hans beteende går ut över, det blir liksom han som är problemet, fast jag vet att det är hans föräldrar som bär skulden till problemet. Tips och kommentarer mottages tacksamt!


Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Helia: (5 jun 2013 11:48)
Mitt råd kommer med världens största brasklapp, men jag tror att första steget är att acceptera att du tycker sämre om honom än hans syster. Skäms inte för det, ha inte dåligt samvete för det (men samtidigt bör du undvika att driva upp motviljan eller vad man ska kalla det - och absolut, försök att inte visa det för honom.). Man tycker olika mycket om olika människor, och så är det bara. Jag inser att det är tabu att som förälder tycka olika om barn, men du kanske inte identifierar dig som hans förälder än - eller ens planerar att göra det, jag vet inte hur ni har resonerat kring styvföräldraskapet.

Annars ligger ju, som du säger, huvudansvaret på hans pappa nu. Om han håller med om att det är ett problem så borde han tala med sitt ex och komma fram till vilka åtgärder som de tycker är lämpliga.

HäxanSurtant: (10 jun 2013 00:28)
Tack! Jodå, jag vill se mig som hans förälder, och det ÄR sannerligen tabu. Men jag tror du har rätt när det gäller känslorna, för vad ska jag göra? Jag gör verkligen allt för att inte visa detta, och jag tror att jag lyckas mycket bra.

Hans pappa ser problemet, men inte ex:et. Jag tror trots allt att sonen är på väg mot något positivt, men jag tycker fortfarande att det daltas på tok för mycket för hans eget bästa... :-(

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

HäxanSurtant
108 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge HäxanSurtant en ros

HäxanSurtants senaste Ord

» Gravid!
5 jul 2016 23:32
» Ingen graviditet
17 apr 2016 17:14
» Fyra infrysta ägg
9 apr 2016 12:30
» Återföring idag
4 apr 2016 22:31
» Sju blastocyster och ett hus
1 apr 2016 23:46
» Elva ägg utplockade idag
30 mar 2016 21:28
» Husvisning
13 mar 2016 23:11
» Det går över
12 mar 2016 17:46
» Tänk om?
8 mar 2016 15:58
» Ett konto som fanns kvar...
5 mar 2016 16:21
» Det jag inte orkat skriva om...
20 aug 2014 19:27

Dagens namn: Isak
:: reklam ::