Cocos
Receptord
12 dec 2010 20:13Nu så ska vi se om jag kan få till ett receptord här! Dålig på att få till detta jag säger då det!
Ok here we go!
Orginalreceptet är från Leilas saffransbiscotti men jag har försökt få det till vad jag tycker om för är inte helt förtjust i saffran.
Om man nu vill ha saffran i så byter man helt enkelt ut kakaon mot 1 g saffran och utesluter chokladen.
Och vill man ha en annan smak så kan man få en lite juligare smak med ! tsk ingefära,2 tsk kanel och 1 tsk nejlika. Även det istället för kakao och chokladen. Allt är ju liksom tillåtet.
Choklad och mandelbiscotti
100 g smör
2msk kakao
2 ägg
1.5 dl socker
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl mandel
100 g mörk choklad(inte mer än 70% ,blir för beskt)
1.Sätt ugnen på 175 grader
2.Smält smöret (om man tar saffran så lägg i det samtidigt) häll över i en bunke och rör ned äggen
3.blanda de torra ingredienserna men grovt hackad mandel,hackad choklad efter behag och vänd ned i äggblandningen.
4. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. grädda i mitten av ugnen i ca 25 min
6 ta ut längderna och sänk värmen till 125 grader.
7 skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt.
8 torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 min
Tänk ännu en bra julklapp i budget form!