vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

charly

Ibland är gräset lite grönare

30 aug 2008 22:16
Attraktion är en underlig sak. Det finns en man, J, även känd som Pipmannen, okey? En man, som inte är min sambo, som ”bara” är min vän, och som jag finner enormt attraktiv.

Vi var kursare en termin för några år sedan, han är snygg som bara helvete och trevlig som få. Vi har alltid haft ett intressant förhållande: från bekanta till kompisar till vänner till nära vänner. Och vi har alltid, alltid flirtat. Skamlöst. Och det har aldrig, aldrig lett till någonting. Ingenting, inte ens fyllehångel. Det har aldrig passat: när jag var singel hade han tjej, och när det tog slut hade jag träffat P, och var inte intresserad.

Och så nu: Ett sms, han är tillbaka i stan efter åtta månader utomlands, och vill träffas. Och jag vill träffas. Så vi ses på torsdagskvällen, tar en öl, burgare, går vidare till en överfull bar, dricker fler öl. Pratar, skämtar, skrattar, flirtar. Och han är så sjukt trevlig, och så sjukt fin, så jag vill (eller inte) bara glömma att jag är sambo, att jag har en pojkvän som jag älskar och som älskar mig.

Missförstå mig inte. Jag skulle aldrig vara otrogen mot P. (Också en klyscha, någonting man säger utan att egentligen mena det. Okey, jag omformulerar: så länge jag känner för honom som jag gör nu, skulle jag aldrig vara otrogen. Jag skulle inte kunna förmå mig att såra honom, att göra honom så illa som jag vet att det skulle göra honom. Därmed inte sagt att jag håller med honom.) Vad jag försöker få fram är att det förundrar mig att jag känner en sådan förbannad dragning till J. Jag inbillade mig ändå på något vis att den skulle ha ”gått över” nu när jag har P.

Jag flummar. Jag vet inte vart jag försöker komma. Det är lördagskväll, jag lägger ett jättestort pussel på vardagsrumsgolvet och äter syndigt goda brownies. Sambon är på krogen med grabbarna. Igår var en historisk dag i mitt liv, och i vårt liv tillsammans. Det ska jag skriva om en annan gång, när resultatet av den historiska dagen ger resultat.

Annars mäter jag upp löprundor på nätet och pratar kilometertider med min far. Om en vecka går startskottet för mitt livs andra halvmaraton. Håll tummarna nästa lördag!

God natt.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


FanJenny: (30 aug 2008 23:24)
Alltså, det där med monogami känns lite överskattat. Tyvärr är det ju så inpräntat i folk att det är "så det ska vara" att det är svårt att få dem att tänka om. Jag tror att det är nyttigt att få leva ut sådana där attraktioner så länge man har en bra kommunikation i förhållandet och såklart en överenskommelse. Har aldrig själv haft ett sådant förhållande men det är mitt mål och min önskan.

FanJenny: (30 aug 2008 23:26)
Måste bara tillägga: vad är det som är så farligt med att ligga med någon annan? Varför skulle det förändra ens känslor för sin partner? Jag blir inte kär i folk bara för att jag ligger med dem, och jag är inte ihop med någon om det enda vi har gemensamt är sex. Ja just det.

charly: (31 aug 2008 12:56)
Alltså, jag håller med dig helt och fullt, men jag vet också att min kära sambo inte gör det, och då är det liksom inte värt det att såra hans känslor genom att ligga med andra. Så då gör jag inte det.

lingula: (31 aug 2008 17:11)
Jag har aldrig fattat varför det faktum att jag är ihop med världens bästa, bara att han finns, ska kunna hindra mig från att träffa och gilla andra schyssta killar/tjejer, men så fort jag pratar om det med någon så får jag blickar som berättar att där har jag minsann missförstått nåt! Den Stora Hemligheten Om Den Stora Och Enda Kärleken kanske.

vajlan: (31 aug 2008 18:49)
Träffa och gilla är ju inte riktigt samma som ligga med eller flirta med..

Fast jag orkar inte med att gå in i den här diskussionen. Och förresten finns ganska många som tycker på annat sätt, det skrivs t o m öppet om polyamori på olika db-sajter..

hj: (31 aug 2008 19:46)
Det är förmodligen nåt normativt fel på mig som skulle känna mig fruktansvärt åsidosatt om personen jag hade ett förhållande med, kände så för en annan person som inte var jag. Om min respektive ansåg sig behöva leva ut det genom att ligga med vederbörande skulle jag ännu starkare ifrågasätta vad h*n egentligen skulle med mig till. Märk nu väl: jag har inga som helst problem med biten att känna som charly beskriver. Jag har varit i den situationen och jag har kommunicerat det och ännu värre saker till min respektive. Det var hårda bud för honom, själv skulle jag nog inte ha orkat stanna kvar om rollerna hade varit ombytta.

För mig handlar det mer om att känna mig älskad och önskad. Om detta fokus flyttas från mig (av mig upplevt som om det flyttas, även om det kvarstår så att jag måste dela med någon annan), känner jag mig åsidosatt, oälskad och överflödig.
Jag föräkrar att jag inte är någon normativ surheterokärring som tycker att andra egentligen funkar som jag bara det att dom inte har fattat det än. Snarare blir jag lätt avundsjuk på hur självklart andra kan se skillnad på oälskad, oåtrådd och på också-älskad och likamycketfördet-åtrådd, för mina känslor funkar inte så, tyvärr.

Jag anser det vara en lyckträff om båda har samma inställning, så som FanJenny beskriver det.

vajlan: (31 aug 2008 22:19)
Oj vad bra du skrev det hj. Precis så känner jag också. Men jag kan inte riktigt känna att handlar om ENDAST brist på självsäkerhet och självkänsla, som jag sett det förklaras på sina håll. Jag tror helt enkelt inte det funkar, så som samhället ser ut och folk är fostrade idag, det där med poly. Men funkar det för vissa/andra, fine.. Jag tror dock inte på det för egen del, alls. Det jag tycker vore bra med att flytta fram gränsen för vad som är okej innan man är otrogen är att man kanske skulle tycka somligt var mindre otillåtet och därmed ibland spännande. Men jag tror också det är en jävligt hal spång att balansera på. Nog om det. Intressant är det hursomhelst att dryfta.

Charly, skulle du alltså inte ha nåt emot att han nuppade nån annan, din karl? Jag minns inte vad du sa om det sist du nämnde diskussionen...

charly: (31 aug 2008 22:29)
vajlan: Nej, jag skulle inte ha något emot om han "nuppade" med någon annan, det är inte min sak att säga åt honom hur han ska leva sitt liv. Dock är han av den sorten som inte är intresserad av någon annan, så det här är egentligen en frihet "i onödan" för honom. Och för egen del, så går jag så att säga emot min egen övertygelse att sex inte behöver vara reserverat för en enda människa, och jag går emot den övertygelsen för hans skull, för att jag älskar honom och för att jag veta att jag skulle såra honom enormt om jag gjorde det.

charly: (31 aug 2008 22:31)
Jag menar inte att han bara är intresserad av mig och bara ser mig, så självgod är jag inte, men han är inte - som jag ibland kan vara - sugen på att agera. Vi är ganska olika på så vis, men det är - trots min text - inget egentligt problem.

FanJenny: (31 aug 2008 23:10)
Nej, om ens partner inte tycker att det är ok då får man acceptera det och agera därefter. Eller gå vidare, om man själv inte vill leva så. Jag utesluter inte monogami i framtiden heller, så länge jag känner att jag vill vara med en människa.

Men eftersom att jag är en väldigt rastlös och impulsiv människa så känns det som att jag tröttnar på relationer i onödan ibland, på grund av vardagen som oundvikligen kommer in i ALLA förhållanden. Jag behöver attraktion och flämtningar och svett och kåtpirr i magen och skulle förmodligen må bra både i mig själv och i förhållandet av att ha det öppet för sådana tillfällen.

Men som sagt så är vi alla olika.

vajlan: (1 sep 2008 17:58)
Jag önskar jag kunde känna som du, det låter... vilsamt. Själv har jag omhuldat samma syn som du gav uttryck för i sista svarskommentaren, tidigare, men då gällde det MIG och min frihet att göra det JAG ville. Vad den jag levde med då tänkte om det intresserade mig inte så mycket. Och idag tänker jag annorlunda på alla ledder, som sagt. Kanske jag skulle det på annat sätt om maken var mer bekräftande än han är. Då kanske jag kunde dela med mig av överflödet?

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

342 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge charly en ros

charlys senaste Ord

» Avstånd
16 feb 2014 21:14
» På riktigt
6 dec 2013 22:26
» Jo
4 nov 2013 22:21
» .
24 okt 2013 21:52
» Livet deluxe?
3 okt 2013 20:45
» Inget kvar längre
22 sep 2013 19:24
» Visdomord
29 aug 2013 20:56
» Vardag igen
13 aug 2013 20:45
» Pip
4 aug 2013 10:44
» Vila
17 jul 2013 09:02
» Almost there
8 jul 2013 21:16
» ,
23 jun 2013 21:44
» Ja?
7 jun 2013 10:04
» Ont
23 maj 2013 22:00
» Vidare
16 maj 2013 21:13

Dagens namn: Ursula, Yrsa
:: reklam ::