vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

bellavit

Tro inte jag var Guds bästa

31 aug 2015 10:45
Tro inte att jag var Guds snällaste barn i högstadiet, nej då. Jag var en riktig plåga i röven. Jag var verkligen pisspotta mot en i min klass. Jag skötte skitsnacket om henne, andra mobbade henne när hon väl var i skolan. Så illa att hon inte ville komma till skolan längre. OM Du inte fattar det redan NU så ska jag ska jag nu skriva i klartext: Det var JAG (JAG!!!!!!) som startade mobbning mot henne, så hela klassen och några andra mobbade henne. (PUST! PUNKT!)

Jag får än idag rysningar i kroppen att tänka på henne. Hur hon såg ut, hur hon klädde sig, hur illa hon luktade och hur BLÄ jag tyckte om henne.

..

Och nu har hon skickat vänförfrågan till mig (på Facebook). Jag gick in på hennes sida. Kollade bland hennes vänner, hon är inte vän med någon från klassen. Jag nekade. Jag fick ett PM i natt av henne där hon skrev att hon förstod att jag nekade. Ingen från klassen ville vara vän med henne. (Alltså……) Jag svarade snabbt, att jag hade klickat fel, att hon fick gärna skicka igen. Inget svar. Och loggar nu in igen på FB. Fortfarande inget svar. Tänker att Då söker jag väl upp henne då, och att jag skickar en Vänförfråga. Men hittar henne inte. Ber en vän söka upp henne. Hon hittar henne. Jahopp. Blockad. Jahopp. Jag är blockad. Jag måste vara det. Finns inget annat.

..

Nu känner jag mig dum. Riktigt jävla dum. Känner mig som en usel människa. Jag menar. varför älta om något som hände för 20 år sedan? Störa sig på en människa än idag. Men jag erkänner. Jag är nyfiken på vad som hände med henne. Efter högstadiet. Jag vet dock att hon gick Omvårdnad på gymnasiet, blev ihop med en kille i hennes klass och hon även på gymnasiet blev mobbad. Sedan vet jag inte mera. Än att hon bor kvar i stan, för jag har sett henne där när jag är där. Men det är som jag tittar jättejättesnabbt på henne när jag ser henne, sedan blir jag vips upptagen med "något annat" och tittar bort. Jag vet aldrig om hon tittade på mig eller sökte kontakt. Jag tittade ju bort.

..

..

..

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Tinto: (31 aug 2015 11:13)
Ja, om du blivit vän med henne på FB hade du ju fått veta allt det där. Kanske förmått be om förlåtelse också, vilket jag tycker varit på sin plats. I slället valde du att såra henne ännu en gång.

Tinto: (31 aug 2015 11:19)
Jag var inte heller Guds bästa barn på högstadiet. Vi hade också en tjej som var utanför. (Redan när jag flyttade dit, så jag startade det inte. Men på gymnasiet blev vi kompisar och umgicks lite hemma hos varann. Det tröstar mig lite. Och på klassträffen efter ett antal år var hon urtjusig i en dräkt från Paris!

bellavit: (31 aug 2015 11:31)
Vi hade en återträff. Jag gick aldrig, men fick sedan vet att vi var dom enda som inte kom…

Och vadå Sårade igen? Jag skrev att "jag klickade fel och att hon fick skicka igen".

semla: (31 aug 2015 11:51)
Eh... du det är inte OK att mobba någon oavsett hur du tycker att de luktar. Tror du verkligen att hon är så dum att hon går på att du "klickade fel"? Du mobbade henne då, du fortsätter ännu idag. Definitivt befogat att ha dåligt samvete, ja.

semla: (31 aug 2015 11:56)
(Jag var inte heller "guds bästa barn". Ingen är väl det? Ibland har jag inte vågat/förstått eller förmått mig att ingripa, men många gånger har jag faktiskt gjort det. Jag har ofta handgripligen knuffat undan folk som mobbat npgon fysiskt, jag har skrikit och bråkat och förmanat och härjat och jag har bjudit in och försökt hala in de som varit utanför in i gemenskapen.)

Fadern: (31 aug 2015 12:02)
Du undrar vad hon gör nu förtiden? Då kan jag säga dig att hon jobbar på KS akuten i Huddinge som uska. Och detta vet jag för hon dejtade ett tag en kollega till mig. Och sedan att hon förra året hade cancer. Men är vad jag nu vet frisk från den.

bellavit: (31 aug 2015 12:19)
Detta vad jag tyckte om henne. Hur hon luktade. Hur hon klädde sig. Det var Dåtid. Nu har jag verkligen inte mobbat henne, eftersom jag inte har haft någon kontakt med henne sedan -98.

Althea: (31 aug 2015 13:16)
Varför i hela friden får du rysningar idag då du tänker på henne? Känns väl inte som om du är vidare ångerfull.
Jag var själv mobbad. Det har satt sina spår och det tog åratal att jobba bort.
Men antingen ber man uppriktigt om ursäkt för hur man betedde sig och kan starta på ny kula eller låtar man personen vara ifred. Såren läker dåligt och hon har garanterat kvar ärr från hur ni betedde er så hade jag varit henne hade jag också blockat dig.
Bete dig vuxet och kom ur högstadiet för tusan.

Tinto: (31 aug 2015 13:57)
Det är ju i alla fall bra att du fattar nu att det var fel. Om du nu inte kan få tag på henne på FB kan du ju faktiskt leta reda på hennes address på Birthday eller nåt, och skriva nåt litet kort om att du fattar att du burit dig illa åt och be om ursäkt. Alla gör vi nog dumma grejor, men kanske kan man ställa en del till rätta. Åtminstone försöka. men visst, det finns folk som inte kan be om ursäkt för ens det minsta lilla. Mitt ex sambo är en sån. Värst för honom.

Tinto: (31 aug 2015 14:01)
Jag kan stava till adress. Det är min engelska stavningskontroll som ställer till det. Ifall det är några andra konstigheter så beror det på den, eller på att jag slarvat på tangentbordet förstås.

bellavit: (31 aug 2015 20:11)
Hon har nu tagit bort blocken och jag fick ett PM av henne där hon skrev Att klicka fel kan vi alla göra och hon har skickat en ny vänförfrågan.

Tintomara: (31 aug 2015 22:43)
Men så bra!

semla: (1 sep 2015 09:18)
Hurra!

bellavit: (1 sep 2015 20:45)
Men vafan då. Jag godkände, men hon tog bort mig och när jag frågade Varför så svarade hon att det kändes fel. W T Kvack!?

Althea: (2 sep 2015 07:26)
@bellavit kan förstå henne. Det är inte lätt att möta sina mobbare, trots att det gått flera år efter. Det är en smärta som lär sitta kvar hela livet. Det är hon som varit offret här, inte du.

Fadern: (4 sep 2015 13:55)
Jag kan både förstå henne, men ändå inte. Men som Althea säger, att bli mobbad kan sätta djupa spår i en. Jag hade en kollega för sådär 10 år sedan som kände sig mobbad på jobbet. Dennes lösning vara att hänga sig. Så gissa vem som fick åka ut på denna utryckning? Juste, jag!

Tulo: (4 sep 2015 21:15)
Tycker du ska ta reda på vad det är som gör att du fortfarande går igång på någon som du gick i skolan med för 20 år sedan.. Och jag tror inte för ett ögonblick att hon tror på att du klickade fel, och tydligen så behandlar alla era tidigare klasskompisar henne likadant fortfarande. Håller med Althea, hon är offret och inte du! Du har gjort henne till ett offer och du fick en hel klass att hänga på. Hoppas du skäms och att åkt på en släng av karma någongång under livet.

Har en kompis som blev mobbad i skolan. Det drar hon fortfarande upp, varenda gång hon fått i sig ett glas vin, typ 30 år senare. Hon är hur fin som helst, förhållandevis framgångsrik, gullig familj mm. Men hennes helvete ligger där under ytan ändå. Fy för mobbare!

bellavit: (6 sep 2015 16:00)
Jag fick mail av henne. Hon skrev om vilket helvete hon gick igenom under högstadiet, men ändå tackar hon mig för jag fanns där för henne när hennes pappa hastigt och lustigt gick bort i en olycka. Det är sant, jag var den enda i klassen tyckte då faktiskt synd om henne. I alla fall, helvetet fortsätta på gymnasiet. Planen var att plugga vidare till sjuksköterska, men betygen eller högskoleresultatet gjorde att hon inte kom in. Gav upp efter tredje försök. Och sedan som Fadern skrev så drabbades hon av livmodercancer så drömmen att skaffa barn försvann. Och förhållande var inget för henne. När hon ändå inte kunde skaffa barn. Men hon var inte ledsen, nu jobbar hon med barn som uska på barnakuten på KS i Huddinge. Hon trivs med sitt liv och hon tackade mig ännu en gång att jag fanns dör för henne där vintern få hon blev faderlös. Det fanns något bra i mig fast jag var så elak mot henne.

Fadern: (7 sep 2015 08:35)
Vad fint av henne.

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

bellavit
458 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge bellavit en ros

bellavits senaste Ord

» 2019!
5 jan 2019 11:48
» Får hon säga så?
18 dec 2018 12:52
» Tänk om..
24 okt 2018 09:51
» Älskade land
11 sep 2018 11:25
» Jag såg. Jag segrade inte.
25 jul 2018 19:18
» men jag orkar INTE!
20 mar 2018 10:15
» Japan?
22 feb 2018 17:00
» Suck
6 feb 2018 09:41
» Fel ordval, TYCKER JAG
18 jan 2018 10:30
» När ångesten checkar-in..
16 jan 2018 17:41
» Jorå, så sa han..
8 jan 2018 12:13
» DUBBEL-SUCK
20 nov 2017 13:11
» Fundera på den-du
15 nov 2017 11:10
» Jag minns det som igår
9 nov 2017 10:31

Dagens namn: Mattias, Mats
:: reklam ::