vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

bellavit

Vilken jobbig dag på jobbet.....

31 dec 2011 17:38
SUCK! Jag är trött. Jag kommer somna på två röda om jag lägger mig på sängen. För idag har det varit en full fart på jobbet för idag så jobbade en timmis som typ vägrade jobba och när man gav henne ett jobb, så kom hon med ´Varför kan inte du göra det?´ och det slutade med att jag fick göra det.

Men värsta var imorse. När vi delade upp boenderna. Jag tog de jag är kontaktperson till. Och sedan frågade jag dessa kollegor vilka dom vill ha. Ena sa vilka han ville ha (om det var OK, och jag sa det var OK, den andra kollegan sa det var OK också) och fick dom, sedan blev det några kvar och då sa jag till denne timmis att hon fick ta dom, och nä, dom ville hon inte ha. Så hon undrade hon kunde ta dom jag hade så kunde jag ta dom hon hade blivit tilldelad, men när jag förklarade att jag skulle ha dom jag var kontaktperson till så blev hon småsur, men det slutade med att av de fyra boende hon fick gjorde hon bara ordning EN så jag och den andra kollegan fick göra ordning dom andra - bara för denna kollega typ VÄGRADE att göra ordning dom. Kollegan var inte så glad. Inte jag heller, men jag visade det inte.

Sedan blev det lunch. Jag bad då henne att kolla med de boende om vad dom ville ha dricka. Visst. Det kunde hon göra. Och medan hon frågar runt så håller jag på göra ordning brickorna för de boende som ska äta på sina rum. Och när jag kommer tillbaka till köket så ser jag att alla har mjölk. Jag frågade om alla verkligen ville ha mjölk när vi har cider, vin, öl och saft. Och kollegan ´Aa, det ville dom. För du bad mig fråga vad dom ville ha och alla sa mjölk´ och då frågar jag henne om hon gav dom några alt. Och nä, det hade hon inte gjort eftersom hon inte visste vad som fanns. GAAAH. Jag som sa imorse då vi delade upp boende att idag är det nyårsfton och till lunch och middag så kan vi erbjuda mer än saft, mjölk och vatten. För vi har vin och öl. Så det var bara fråga igen vad alla ville ha. Ingen vill ha mjölk.

Och mer och mer jobb kom. Kollegans boende började larma, och när jag eller kollegan sa att det var hennes boende så blev hon som tappad och säger (varje gång): ´Vad vill h*n då?´ och vi förklarade att det vara bara gå in till dom och fråga. Men nä. Hon ville inte. Utan då fick jag eller kollegan svara på ringning.

Sedan fick jag rast. Fick andas ut.

Och när jag kommer tillbaka efter rasten så börjar jag fixa i tvättstugan då kollegan kommer och säger att en boende att hon ville gå ut. Jag sa att hon fick förklara för den boende att de inte funkade just nu. Kollegan hade förklarat det, men NÄ, hon skulle bara ut. Frågade om kollegan hade ringt sjuksköterska och berättat detta, men nä, så JAG fick ringa sjuksköterskan, det var OK om någon kunde göra henne sällskap, så jag frågade denne kollega om hon kunde göra henne sällskap, men nä, det ville hon inte av anledningen att hon ville inte ta på sig ett ansvar. För tänk om boende får försig att åka tunnelbana eller ta bussen någonstans. Nä, det ansvaret kunde hon inte ta på sig. Och när jag förklarade att denne boende inte hade busskort eller annat giltig biljett för detta så var det omöjligt att det skulle bli buss- eller tunnelbaneresa, men NÄ, hon ville inte. Så det slutade med att jag frågade min kollega och absolut kunde han göra det. Så de gick iväg.

Och medan de var borta så var det BARA JAG som svarade på ringningarna, för kollegan fixade i köket och tvättstugan. Så gissa om jag var slut vid tre. Där hade jag sprungit ut och inte hos boende medan denna kollega satt och la puzzel med en boende.

Den andra kollegan har i alla fall tagit illa vid sig av denne kollegas beteende idag så han skulle prata med gruppchefen på måndag. För detta var visst inte första gången denna kollega gör såhär.

GAAAAAAAAAAAAAAAH!!!

Nu är det i alla fall jävligt skönt att vara hemma!!!! Och ingen firande av det nya året blir det för mig i natt och det är för jag imorgon ska orka jobba 08-19. MMMMMM!

Och sedan nästa vecka då har jag bara två pass. Tisdag och torsdag. Så jävla soft.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Frossa: (1 jan 2012 10:27)
Åh det bara kokar i mig när jag får höra om sånna människor. Vi hade en liknande sommarvikarie när jag jobbade inom hemtjänsten. Hon vägrade göra typ allt och det slutade med att vi alltid gjorde om turerna när hon var med så att hon fick ta all tvätt, alla promenader, all handling och matutkörningen (moahahaha). Det var inte heller så populärt :P


Tulo: (1 jan 2012 11:51)
Varför talar du inte om detta för dom som är ansvariga? Detta är ju faan sjukt! En sån person ska ju inte ha lön!

bellavit: (1 jan 2012 16:12)
Suck! Jobbade med henne idag igen mellan 08-15. Samma visa igen. Även om hon sa imorse vilka boende hon ville ha, men fick bara upp en så jag och min andra kollega fick ta upp (utöver våra egna) hennes också. Och ang. det blev så var att hon var mer i köket och fixade där än var inne hos de boende. Som det var en boende som inte ens var påklädd eller fått en ren blöja då jag var inne hos henne vid halv elva. Jag frågade min kollega om varför hon inte ens var påklädd. Kollegan förklarade att hon ville inte komma upp och kunde då ligga kvar där i sängen, sp varför då byta om? För då blir det mer jobb för kvällspersonalen. Men jag kollade med boenden om h*n ville ligga kvar, nej nej, det ville den inte alls utan ville komma upp och sedan ville den ha en ny blöja. Bad då kollegan fixa denne boende, men nääää. Hon ville inte. Utan undrade om jag hade någon av mina boende som behövde hjälp. Sa att mina var redan klara, men erbjöd jag kunde hjälpa med denne boende med blöjbyte och påklädning, vilket hon tackade för MEN det slutade ändå med jag fick göra allt. Hon stod där bredvid och beklagade sig om hur jobbig denne boende var och blablabla. Jag sa till henne om detdära kan hon inte säga inför boenden. Hon undrade varför!? Sedan var jag klar med både blöjbyte och fått på henne kläder och ville ha hjälp med förflyttning (från sängen till rullstolen med hjälp av liften) och då hjälpte hon till minsann.

Sedan började hon gnälla om att jag körde med henne och hon inte jobba på så snabbt för hon har det svårt med svenskan. Men det är fan ingen ursäkt.

I alla fall. Hon gick på sin rast, då passade den andra kollegan (även han jobbade igår med mig och denna kollega) vädra ut sina tankar och sa att imorgon är det han som går till gruppchefen för nu är han trött på dennes kollegas beteende. Att jobba med en sån hår bara inte, så han undrade om jag stod bakom honom om detta och absolut gör jag det.

Ja ja.. Snart är rasten slut. Back to work. Slutar ´snart´. Slutar 19.

bellavit: (1 jan 2012 16:13)
Oj vad långt svar Ni fick ; ) Förlåt!

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

bellavit
458 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge bellavit en ros

bellavits senaste Ord

» 2019!
5 jan 2019 11:48
» Får hon säga så?
18 dec 2018 12:52
» Tänk om..
24 okt 2018 09:51
» Älskade land
11 sep 2018 11:25
» Jag såg. Jag segrade inte.
25 jul 2018 19:18
» men jag orkar INTE!
20 mar 2018 10:15
» Japan?
22 feb 2018 17:00
» Suck
6 feb 2018 09:41
» Fel ordval, TYCKER JAG
18 jan 2018 10:30
» När ångesten checkar-in..
16 jan 2018 17:41
» Jorå, så sa han..
8 jan 2018 12:13
» DUBBEL-SUCK
20 nov 2017 13:11
» Fundera på den-du
15 nov 2017 11:10
» Jag minns det som igår
9 nov 2017 10:31

Dagens namn: Torsten, Torun
:: reklam ::