vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Anne

Fan

5 okt 2012 09:10
Jag skrev min tenta och inte vet jag hur det gick, jag svarade på frågorna så gott jag kunde, insåg att jag hade lite eftersatta detaljkunskaper på vissa områden och att jag hade kunnat plugga effektivare, lyckades någorlunda skriva upp det på "saker att förbättra"-kontot istället för "herregud jag är så dålig"-kontot, och sen får vi se hur resultatet blir när tentan är rättad. Jag är ganska inställd på en omtenta, inte för att jag vet nåt utan för att det är trevligare att plötsligt få mindre att göra än man trodde än tvärt om.

Efter tentan gick jag på yoga, hårt var det, efteråt var jag slut slut slut. Stupade i säng, sov länge, vaknade trött trött trött och hade knappt fått igång kaffebryggaren när min syster ringde och berättade att hon var hos veterinären och kunde hon snälla få låna pengar det är kris? Hon kunde inte prata mer och på vägen till universitetet fick jag sen ett mess, hennes kära älskade katt, min pälskiga systerdotter, har en cysta och behöver opereras.

Föreläsningen igår gick ut på att vi delades in i grupper för att på två veckor göra ett omfattande rollspel/grupparbete, en enorm arbetsinsats som börjar med ett 10-17-pass idag. I helgen ska jag jobba, 13-22 båda dagarna, och på måndag ska vi sitta igen, 8-14. Det är heldagar bokade hela nästa och påföljande vecka.

Jag höll mig från att brista i gråt tills jag kom hem igår, och kunde prata med D och släppa fram lite av otillräcklighetskänslorna, av sorgen för min syster och hennes katt, sorgen för mamma som också var knölig, jag minns hur trött jag var då och tröttheten nu har ju inte samma anledningar men situationen blir så lik, just för att det är så sorgligt och jag så trött. Jag vill göra något bra för min syster, helst laga kissekatten så hon kan vara sitt vanliga busiga jag och sudda bort allt ont, men i brist därpå... jag vet inte. Vara en mjuk filt för min syster att vila i. Och så är jag istället trött, trött, trött.

Jag kunde ju såklart inte sova inatt. Stupade i säng innan elva men kunde inte somna, vred, vände, vred. Syster och katt och mamma och trötthet och grupparbetesnerver, försökte slappna av och till slut måste jag ha lyckats somna för klockan fem vaknade jag till. Sen gick det ju inte mer.

Jag har försökt förbereda mig för grupparbetet, tittat igenom pärmen som vi fick ut igår, försökt förstå vad som är en rimlig nivå för arbetsinsatsen, försöker läsa lämpliga texter och kolla upp bra grejer. Men ja. Jag är trött. Bokstäverna hoppar omkring framför mig, jag förstår inte hur jag ska få ihop detta, jag vet inte var jag ska börja.

Sanningen är väl att det inte är meningen att jag ska få ihop det. Vi är en grupp på tio personer som ska få ihop det, poängen är att vi ska samarbeta. Jag bara ser framför mig hur inget blir gjort för att just jag inte har en klar bild av vad som behöver göras, antar att det är kontrollfreaket i mig som sticker upp sitt fula tryne.

Och jag kan inte ensam ta på mig att laga allt som är trasigt, inte min systers hjärta och inte pälsbollen, inte den där tröttheten som hindrade mig från att vara en god omtänksam dotter när det begav sig, jag kan inte med viljekraft få alla hjul att snurra och allting att bli bra.

Det här jävla livet, så mödosamt. Man lägger en dag till en annan, en sten ovanpå den förra, och fast den förra och den dessförinnan och den dessförinnan är trasiga eller ofullkomliga eller fulla av hål så kan man inte kosta på sig att laga dem, man kan bara lägga nya stenar och försöka göra dem bättre, stadigare, helare. Och ibland blir man så himla, himla trött, och vill bara gråta, och önskar att man hann samla sig mellan det ena jätteprojektet och nästa.

Så.

Men nu är det dags att bita den här dagen i skinkorna.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


A-M: (6 okt 2012 00:26)
I soo know the feeling right now. Ibland önskar jag att man kunde ta semester från sig själv och sitt liv...bara några dagar.

Anne: (6 okt 2012 12:01)
A-M: Det vore verkligen nåt för trötta hjärnor. Kram.

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Anne
600 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Anne en ros

Annes senaste Ord

» Tiden går
30 dec 2012 09:58
» En klassiker
19 dec 2012 12:27
» Kvidevitt
29 nov 2012 20:56
» Söndag i dimma
11 nov 2012 11:06
» Nöjd student
7 nov 2012 09:48
» Allt hö, allt kött
2 nov 2012 08:52
» Ovanlig tid
28 okt 2012 16:12
» Skördar frukter
23 okt 2012 13:51
» Note to self:
22 okt 2012 22:07
» Bud från höstblötan
20 okt 2012 10:02
» Vidare, vidare, utan vidare
16 okt 2012 18:56
» Äntligen fredag
12 okt 2012 20:32
» Huddled Up
8 okt 2012 23:33

Dagens namn: Holger, Holmfrid
:: reklam ::