vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Anne

Gillar tentaplugget

1 okt 2012 16:36
Jag älskar de här dagarna hemma. Att gå i pyjamas, med raggsockar på fötterna & en filt över axlarna, jobbajobbajobba med en bok eller annan, men ta paus nu och då för att sträcka på benen, äta en morot, laga lunch, pussa på D.

Jag har många impulser som försöker få mig att tappa fokus, till exempel var jag tvungen att ta sekatören till gummiplantan i arbetsrummet under en av de där pauserna för att inte konstant sitta och tänka på vilka grenar som borde kapas av för att de inte får något ljus och ser anskrämligt avlövade ut pga detta.

Andra intressekonflikter är inte riktigt lika lättlösta, som känslan av att jag borde laga nån slags vettig mat men insikten om att det går betydligt fortare att koka pasta och värma sojakorv.

Än så länge har jag iallafall lyckats förtränga ängslan över huruvida jag kommer klara den där tentan på onsdag, som det är tänkt att det här pluggandet jag ägnar mig åt de här dgarna ska leda till. Det medför iofs att jag inte pluggar så strukturerat och målmedvetet som jag kanske hade kunnat, men å andra sidan tar jag tillfället i akt att läsa fascinerande kurslitteratur jag inte hunnit ge tillfredsställande mängder uppmärksamhet under kursens gång.

Det får gå som det går. Det är ett långt liv. Hittills har min erfarenhet varit att om jag gått på föreläsningar och öppnat böckerna så kan jag inte misslyckas. Å andra sidan är jag i runda slängar tio år äldre och eventuellt kognitivt nednött nu, så jag tar det inte som någon garanti.

Jag har en bubbla av tid nu, bara, och jag gläds åt den, gläds åt att gå i raggsockor och läsa spännande saker, även om den fullständiga friheten i detta upplägg är en smula kringskuren av att jag inte tillåter mig själv att genast sticka en komplett garderob handledsvärmare, spela skojiga tv-spel med D, sträckkolla på Gilmore Girls, laga långkok och baka sju sorters kakor.

Jag var ute i skogen igår, för att försöka få balans i det där sovandet och röra-på-sig:et. Jag drog på mig varma kläder och tåskor och gav mig ut på en Promenad, istället för en springrunda, med skillnaden att jag hade siktet inställt på att roa mig och använda kroppen så mycket jag orkade istället för att springa så stor del av sträckan som möjligt. Jag småjoggade, joggade med höga knän, promenerade med vevande armar, stannade och tittade på söta flugsvampar, gjorde några (stående) yogaövningar och övade på att springa långsamt i uppförsbackar. På det hela taget en hemskt angenäm tur, i eftermiddagens falnande ljus.

Ikväll blir det yoga.

Det är inte alltid kul att prioritera bort roliga saker som tv-spel eller avancerad matlagning, men jag tänker att det nog jämnar ut sig. Och att plugg och rörelse är rätt bra saker att prioritera, på det stora hela. Plugg för att det trots allt medför roligare heltidssyssla än mitt olycksaliga jobb, rörelse för att det gör det lättare att fokusera och orka (och sova).

Men nu måste jag ha mat.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Anne
600 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Anne en ros

Annes senaste Ord

» Tiden går
30 dec 2012 09:58
» En klassiker
19 dec 2012 12:27
» Kvidevitt
29 nov 2012 20:56
» Söndag i dimma
11 nov 2012 11:06
» Nöjd student
7 nov 2012 09:48
» Allt hö, allt kött
2 nov 2012 08:52
» Ovanlig tid
28 okt 2012 16:12
» Skördar frukter
23 okt 2012 13:51
» Note to self:
22 okt 2012 22:07
» Bud från höstblötan
20 okt 2012 10:02
» Vidare, vidare, utan vidare
16 okt 2012 18:56
» Äntligen fredag
12 okt 2012 20:32
» Huddled Up
8 okt 2012 23:33

Dagens namn: Aurora
:: reklam ::