vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Anne

Om (bl.a. konstrika) skor

9 jun 2012 22:07
Jag har surfat skor idag. Jag är ute efter nya flippisar, eller eventuellt sandaler, nånting med obefintlig sula och god luftgenomströmning som jag kan flärpa runt i hela sommaren. Jag har ett par flip flops, men de har alldeles för mycket sula, det känns som att jag ska bryta fotlederna i dem för sulan är så tjock och liksom skulpterad. Jag är övertygad om att det är meningen att det ska vara ergonomiskt och bra, men nu råkar mina fötter ha gått så mycket hippie att de vill sköta sitt jobb själva tack så mycket.

Egentligen känns det lite ironiskt att det finns så få sandaler med barfotakänsla. Springskor, check, trekking, check, vinterstövlar, check (!!!) men sandaler? Nänänä, nån måtta får det vara.

Jag har en vision om nåt med tunn mjuk lädersula och nåt litet band som håller kalaset på plats.

Efter massor av efterforskningar på brandos hittade jag ungefär vad jag letade efter, men givetvis från marlboro classics av alla tillverkare. Det känns inte bra karma att köpa sina hippiesandaler från ett cigarettmärke. Som tur är för min lättledda själ fanns det inte i min storlek.

Jag hittade dessutom ungefär raka motsatsen till vad jag letade efter, nämligen träskor med enorm platå och ytterligare klack, nästan som skulpterade trästyltor med en överdel i läder med tjusiga blommönster på. Alltihop handgjort och handmålat och givetvis alldeles utanför min budget för "skor som är roliga men aldrig på tusen år går att använda".

Jag funderar nu på om de inte platsar i kategorin "utsmyckningar för hemmet" eller rentav "konst", som (av kanske uppenbara skäl?) är något generösare än den för oanvändbara skor.

Ja, och egentligen är allt det här dividerandet helt ovidkommande eftersom jag egentligen inte alls har råd att sprätta några tusenlappar på nånting alls. Men i teorin.

Jag vet inte vad det är som gör mig så svag för opraktiska skor när jag är alldeles för bekväm av mig för att ens drömma om att ha dem på fötterna. Men nånstans känns det ändå rätt bra att inte vara så förbenat praktiskt lagd att jag inte har sinne för skönhet, ens när den kommer i form av ett par fullständigt outlandish skor.

Det slutade iallafall med att jag inte hittade det jag sökte. Jag bläddrade igenom brandos sortiment av damsommarskor (och la ner pinsamma mängder tid på detta, I might add) och konstaterade att jag ska kolla lite i stan istället. På indiska eller såna där ställen på typ andra lång där de säljer rättviseproducerade prylar från tredje världen.

Annars får jag väl tillverka ett par av gamla bildäck och lite snöre, sådär som de gör i Born to Run. Faaast... jag läste nånstans att bildäck är sprängfyllda med typ inte alls nyttiga kemikalier, så det kanske inte heller är en optimal lösning. Hum.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Kit: (10 jun 2012 08:23)
Säg till om du hittar något! Det skulle vara supermysigt med såna skor. Jag har ett par Ecco-sandaler som är rätt enkelt utformade, men ger mig skavsår... Konstigt att inte Vibram har några sommarmodeller!

Och, ja, som någon som just tagit sig igenom två olika teoriböcker inför körprovet kan jag tala om att däck innehåller HA-oljor som är otäckt cancerframkallande. Dock finns det svanmärkta däck som ska vara snällare mot miljön och inte innehålla några sådana jävligheter. Men om man kan få tag på dem för att göra skor av är ju en helt annan fråga...

astrud: (10 jun 2012 09:38)
Nu byter jag ämne: Det finns ju de som bygger miljövänliga "hus" med bildäck som bas, och jag har tyckt att det känns rätt tvivelaktigt om man ser till sin egen hälsa.

Men från det ena tillbaka till det andra: mockasiner borde väl vara det allra jättebra för fötterna, om man ser till sula. Men var hittar man det? (Om man inte är typ 10 månader gammal.)

Anne: (10 jun 2012 09:48)
Kit: Jag har också tänkt att det är mysko att det inte finns somrigare fivefingers, men vid närmare eftertanke kan jag se att det kan vara svårt att göra deras typ av sula utan ordentligt med sammanhållande delar. Det finns ju några modeller som är lite mer åt ballerina-hållet, dvs ganska öppna över foten, men just det där med luft mellan tårna känns som en oslagbar grej för mig under sommarmånaderna.

Hihi, och det kanske är lite överkurs att jaga reda på svanmärkta däck bara för att göra skor av dem..? Eller? Det kanske är en affärsidé! Ett sätt att ta hand om däcken när de slitits ut. :D

astrud: Jag har också hört talas om såna hus, såg nåt program om det när jag var typ tio och har varit lite fascinerad av tanken sen dess. Dock har jag hittintills varit så naivt okunnig att det inte slagit mig att bildäck är supergiftiga... Känns som en rätt onödig grej, det, att rulla omkring på giftringar? Mutter.

Mockasiner! Jag var ute efter mockasiner för ett tag sen, men insåg efter en snabb googling att min bild av mockasiner inte riktigt stämmer överens med resten av världen. Det enda jag hittade var såna där hiskeliga åttitalsskor i mocka med utstående sömmar. Brr. Däremot hittade jag ett par "booties" (hihi) från zem gear, och de är föredömligt tunna och smiter åt gött runt foten, men lite väl varma måste jag säga att de är. Plus det där med vind mellan tårna, saknart.

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Anne
600 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Anne en ros

Annes senaste Ord

» Tiden går
30 dec 2012 09:58
» En klassiker
19 dec 2012 12:27
» Kvidevitt
29 nov 2012 20:56
» Söndag i dimma
11 nov 2012 11:06
» Nöjd student
7 nov 2012 09:48
» Allt hö, allt kött
2 nov 2012 08:52
» Ovanlig tid
28 okt 2012 16:12
» Skördar frukter
23 okt 2012 13:51
» Note to self:
22 okt 2012 22:07
» Bud från höstblötan
20 okt 2012 10:02
» Vidare, vidare, utan vidare
16 okt 2012 18:56
» Äntligen fredag
12 okt 2012 20:32
» Huddled Up
8 okt 2012 23:33

Dagens namn: Fabian, Sebastian
:: reklam ::