vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Anne

Glad, i hatt

11 aug 2011 01:20
Klockan är strax över midnatt. Jag sitter i soffan med en kopp kaffe bredvid mig (fast jag smuttar bara lite, ska snart sova) och en grön filt över axlarna, klädd i pyjamas och en enorm svart filtslokhatt. Så nöjd med tillvaron.

Dagen började med ett ryck, eller snarare med ett telefonsamtal från anticimex (hej! Ni har getingar va? Kan jag komma om en kvart?), men nu är våra getingar gasade så nu ska de förhoppningsvis vara goda och ge sig av å det snaraste.

Igår hjälpte jag min syster med diverse skruva borra bära ner saker i källaren-grejer, det blev senare än jag tänkt mig. När jag sneddade över gården på väg hem från spårvagnen sen såg jag Ds välbekanta figur stå utanför porten och röka en cigarett, han hade varit på vift med sin (vuxna!) dotter hela dagen och när jag såg honom stå där blev jag så glad. Det är så sällan man ser sin älskling alldeles oväntat, har ni tänkt på det? Oftast vet man var den andre håller hus, man har inte ofta tillfälle att överraskas.

Han var lite svajig och blev också glad, och sådär fyllebabbligt kärleksfull ("fösschtår du hur mycket jag älssssskar däj?!") och det kan ju låta lite fånigt kanske. Men det var så fint. Han så fin, skjortärmsuppkavlad och väldoftande och så ofantligt mån om att ingående redogöra för hur fantastisk jag är, hur han älskar precis ALLT! med mig, att han aldrig trodde att det kunde bli såhär med nån. Min fina.

Det trodde inte jag heller.

Det känns som att de senaste dagarna har skakat ut lite grus ur maskineriet. Jag har rasat och tjurat och grinat och gått åt, på vädret och den svekfulla sommaren, imorse efter att D vaknat satt vi och pratade om hur deppigt det är att det så uppenbart är kallare nu och jag grät lite och svor att jag skulle bli bitter och elak bara för det.

Och sen åkte jag till stan och träffade mangopanda och fortsatte i ungefär samma spår, öste ur mig lite av gnället och bitterheten, fast ni känner ju mig, jag gnäller med finess och självdistans så det var förhoppningsvis inte lika hemskt för henne som det kanske låter.

Och vi for omkring och gjorde en massa trevliga saker, och pratade konstant om allt som hänt ungefär hela sommaren eftersom vi inte setts på evigheter, och jag hittade en enorm svart slokhatt som jag förälskade mig i alldeles, och ett par stora leopardmönstrade (fast i svartvitt) solglasögon på rea för en tjuga, och en fin ring med en uggla på (och då gillar jag egentligen inte ens ringar!), och vi skrattade som dårar åt vilken perfekt förklädnad jag fick i den stora hatten och solglasögonen, och ganska mycket annat också, och så drack vi kaffe/varm choklad och åt praliner på Flickorna Kanolds café.

Och jag vet att jag precis ondgjort mig över Saker, men ibland kan man faktiskt bli riktigt glad av dem, det erkänner jag villigt.

Jag träffade några andra vänner för en stunds middagshäng på Gyllene Prag, jag åt panerad ost och drack två glas rött och babblade en massa och skrattade mycket, och skickade ett sms till D om att jag hittat så coola saker och han kommer bli så kär i mig när han får se. Och sen kom jag hem och drog på mig hatten och solglasögonen och han gillar dem också, särskilt hatten, och den är verkligen helt knäpp men så himla bedårande och när han ser på mig sådär som han gör när jag skrattar mig kiknad åt min nya hatt så är jag också knäpp och bedårande.

Jag tror semestern har landat i mig nu, det känns bra att vara jag.

Och på hösten kan man göra bra saker, till exempel: dricka rödvin och vara intellektuell, läsa böcker (särskilt poesi!), springa utan att få värmeslag, mysa med filt på vänbalkong eller uteservering, sticka, bada badkar, spela spel, ha filmkvällar hemma med en eller annan vän och stora TV:n och popcorn, gå på muséer och på bio, vara ute i skogen, kramas mycket, lukta på höstluften, skratta åt kajornas megaflockar som drar fram över staden, börja med nya saker, inventera sitt garnförråd, vara snygg i leggings och benvärmare utan att dö värmedöden, gömma sig i en stor hatt, tänka över sina synder, skriva brev, fika i timmar medan regnet strilar ner bakom fönstret och skymningen sakta faller, sparka i löv, ta på släta kastanjer, lyssna på samma regn från samma säng, ana mysterier, och förmodligen en hel del annat.

Kommer ni på nåt mer?

(En del av de här sakerna är tips från kompisar på facebook så ni vet.)

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Kit: (11 aug 2011 04:01)
Åh! <3 Vad ni är fina!

Höstmånen, såklart, kommer jag på. Man kan sitta och dricka varmt té och titta på höstmånen, när den blir full. Och säkert annars också.

abelle: (11 aug 2011 08:01)
Vilken bra start på dagen (för mig) att börja med den här texten. Gillart!

Anne: (14 aug 2011 21:13)
Kit: Sant! Höstmånen. Fina grejer.

abelle: :) Glad att stå till tjänst!

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Anne
600 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Anne en ros

Annes senaste Ord

» Tiden går
30 dec 2012 09:58
» En klassiker
19 dec 2012 12:27
» Kvidevitt
29 nov 2012 20:56
» Söndag i dimma
11 nov 2012 11:06
» Nöjd student
7 nov 2012 09:48
» Allt hö, allt kött
2 nov 2012 08:52
» Ovanlig tid
28 okt 2012 16:12
» Skördar frukter
23 okt 2012 13:51
» Note to self:
22 okt 2012 22:07
» Bud från höstblötan
20 okt 2012 10:02
» Vidare, vidare, utan vidare
16 okt 2012 18:56
» Äntligen fredag
12 okt 2012 20:32
» Huddled Up
8 okt 2012 23:33

Dagens namn: Sten, Sixten
:: reklam ::