vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Anne

Matt och lite gnällig men okej

7 aug 2011 19:37
Sov nästan hela dagen igår, förutom en stund på kvällen när jag läste The summer without men av Siri Hustvedt (och gillaren!). Sen fick jag pannkakor och sen sov jag igen vid tolv eller så. Vaknade nån gång vid åtta, somnade om, vaknade vid tio och orkade inte sova mer. Idag mår jag mycket bättre, är darrig och matt (känns ungefär som post-magsjuka, fast utan kräkset innan!) men har fått i mig mat och orkat vara uppe lite iaf.

Så vi har sorterat böcker, och ställt in dem i hyllor, och jag tror min själ att vi är klara med facklitteraturen åtminstone. Jag intalar mig optimistiskt att skönlitteraturen inte alls blir lika knepig, det är bara att peta in hans böcker i mina existerande kategoriseringar. Säger vi. Jag får lite dåligt samvete av att vi ställer undan så mycket mer av hans böcker än mina, men let´s face it, han har samlat på sig en del mycket märkliga exemplar à la fem för tio i antikvariatsutrensningar ungefär. Kul böcker, men inget man läser. Eller behöver ha framme. Fast jag skulle nog kunna sortera bort ett och annat, men när man väl börjar så undrar man snart varför det alls ska vara böcker överallt egentligen. Så jag pallar inte riktigt att göra det själv, men är glad att han är beredd att göra det. Och får dåligt samvete. Nåväl.

Okej, utvikning på temat: ibland önskar jag att jag bara kunde göra mig av med allt jag äger och skala ner. Inte ha så förskräckligt mycket saker. Ta hem böcker och läsa dem, inte ställa dem i "olästa bokhyllan" tillsammans med sådant som stått där sen förra milenniet, typ. Jag har en bekant på facebook som håller på och förbereder en flytt till USA, rensar ut sitt liv fullständigt. Det låter så... skönt, på nåt sätt. Inte för att jag vill bo i USA just, men att börja om. Att skala ner. Att släppa taget.

Jag ser en klar lockelse i att leva som snusmumriken, allt man äger, allt man behöver i en kont och ett litet knyte, portabelt och bra. Det, och vänner att dela sina äventyr med.

Men ja. Jag tror att det till viss del är den kvarvarande sjuketrötthetsbitterheten som talar. Egentligen är det ju ganska mysigt med Saker.

Nu håller vi på och installerar sladdar och manicker i vardagsrummet. Det känns lite konstigt, jag har ju t.ex. aldrig haft en tv här, men jag tror det blir bra. Vi kommer bli Trådlösa, bara en sån sak! Internet i sängen, ett bättre sätt att tillbringa hösten kan då inte jag föreställa mig.

I övrigt tror jag att jag skulle behöva lite tid för mig själv så småningom.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


nära(?): (8 aug 2011 08:15)
om du gillaren så ska jag nog ge mig på den jag också. det är ju ändå siri!

sen tror jag att man faktiskt behöver en del saker att omge sig med i sitt hem - om man nu inte vill vara en rotlös mumrik på vandring (vilket det förstås inte är ngt fel i att vilja!). med mina böcker, filmer, papper, tavlor och kläder omkring mig känner jag mig hemma och jag-ig. det ÄR mysigt med saker, såvida man inte drunknar i skräp förstås.

Anne: (8 aug 2011 12:21)
Oj, jag trodde att du säkert läst den redan! (Jag försökte lämna lite förstatjing-utrymme innan jag började med den ;) Men gört! Den var fin.

Och ja, saker... det är klart att det är trevligt med saker. Det blir nån växelverkan, typ "de här sakerna är jag och jag är (eller åtminstone återspeglas i) de här sakerna". Det blir ett sätt att förstärka sitt jag, fast också ett sätt att cementera det känns det som ibland. Det är nog därför man behöver det där som vi pratar om ibland, ändra på sakernas tillstånd bara för sakens skull. Jag är nog inte lika bra på att göra det som du är, kanske är det därför jag blir mer frustrerad på Saker?

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Anne
600 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Anne en ros

Annes senaste Ord

» Tiden går
30 dec 2012 09:58
» En klassiker
19 dec 2012 12:27
» Kvidevitt
29 nov 2012 20:56
» Söndag i dimma
11 nov 2012 11:06
» Nöjd student
7 nov 2012 09:48
» Allt hö, allt kött
2 nov 2012 08:52
» Ovanlig tid
28 okt 2012 16:12
» Skördar frukter
23 okt 2012 13:51
» Note to self:
22 okt 2012 22:07
» Bud från höstblötan
20 okt 2012 10:02
» Vidare, vidare, utan vidare
16 okt 2012 18:56
» Äntligen fredag
12 okt 2012 20:32
» Huddled Up
8 okt 2012 23:33

Dagens namn: Sibylla
:: reklam ::