vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Anne

Rymningsplaner

7 jul 2011 11:16
Jag försöker planera och tänka konstruktivt kring mitt beslut att säga upp mig.

Jag har sagt till mig själv att jag ska göra det senast så att jag slipper julruschen, det betyder att jag behöver sluta senast i mitten av november nån gång. Jag vet inte om jag håller ut så länge, kanske att det känns tillräckligt mycket lättare efter semestern så att jag klarar att köra på ett tag till. Idealet vore att jobba en del extra helger så att jag får ut så mycket lön som möjligt innan, men det är tveksamt om det kommer att gå.

Jag tänker också på saker som att jag kanske borde fixa ett gymkort innan jag går så att jag får det subventionerat av min arbetsgivare, och så att jag har nåt vettigt att sysselsätta mig med på vintern när man inte kan springa ute och jag går och lallar, arbetslös. Funderar på om jag ska försöka klara mig utan busskort, eller om jag istället ska satsa på att köpa ett årskort medan jag har pengar. Det kanske blir för deppigt att vara så avskärmad från stan som man blir om varje resa blir ett ekonomiskt övervägande.

Sen funderar jag på att jag bestämt mig för att köpa en ny telefon och en ganska dyr en till på köpet. Min tech-kollega höjde till och med lite på ögonbrynen när vi pratade om mitt mobilval och undrade vad jag behöver en så avancerad telefon till, och egentligen så vet jag inte heller. Mer än att jag är trött, trött, trött på teknikprylar som inte håller måttet, som är långsamma och gamla och trötta och frustrerande. Egentligen kanske jag borde hitta ett billigare alternativ, men jag kommer fram till att jag faktiskt inte vill byta ner mig. Jag vill ha en telefon som inte hindrar mig, jag vill ha en telefon som är rolig och som går att ha till allt möjligt och som jag inte behöver byta ut på en gång för att den inte räcker till.

Vi får se, jag kanske får kalla fötter.

Över huvud taget är jag nog lite inställd på worst case scenario med hela det här projektet. Inte så att jag tror att jag kommer att hamna i rännstenen, men jag försöker förbereda mig på att det kan hända.

Ser på mina böcker och tänker att det är ett liv även utan dem, tänker på prylar och deras makt över ens liv, funderar på hur man ofta projicerar sådant som egentligen bara har med ens inre tillstånd att göra på föremålen man omger sig med, ibland till den grad att man tror att man inte är något utöver sina saker. Jag försöker frigöra mig från världsliga strävanden, antar jag, från driften att ackumulera föremål för deras egen skull.

Naturligtvis föder de här tankarna även en motreaktion, drömmar om nya kläder (allt jag har är så trååkigt! Det mesta dessutom för stort eller urtvättat) och ramar till de där tavlorna och häromdagen bara beställde jag en hög med romaner på adlibris fast jag förmodligen mycket väl hade kunnat låna dem på biblioteket istället.

Men med ett gymkort, ett busskort och en ny telefon behöver jag nog inte så hiskeligt mycket mer sen. På ett tag.

Och jag har väl inte planerat att vara arbetslös resten av livet, heller. Bara ett tag. Kanske grejar jag rent av ett extrajobb eller nåt, man vet aldrig så noga. Det vore kanske ett bra sätt att ta sig in i nåt annat slags jobb, att ställa in sig på att vara arbetslös men kunna hoppa in extra när som helst och var som helst.

Och blir det inga jobb får jag väl skriva nåt som nån vill betala för, haha.

Jag försöker tvinga mig själv att leva ett liv som är på Riktigt istället för ett som känns tryggt och inbäddat. Man lever bara en gång, heter det va? Dumt att harva bort det på ett jobb som hindrar en från det man tror man borde göra.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Kit: (8 jul 2011 04:59)
Absolut dumt att harva bort sitt liv på ett jobb som hindrar en! Kunde inte hålla med mer! Kör på bara - du är smart och redig och har någon som tycker om dig, så du klarar dig absolut. Det vet jag. Och du måste ta dig ur det här jobbet för att hitta något bättre och roligare. Önskar dig all lycka på vägen!

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Anne
600 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Anne en ros

Annes senaste Ord

» Tiden går
30 dec 2012 09:58
» En klassiker
19 dec 2012 12:27
» Kvidevitt
29 nov 2012 20:56
» Söndag i dimma
11 nov 2012 11:06
» Nöjd student
7 nov 2012 09:48
» Allt hö, allt kött
2 nov 2012 08:52
» Ovanlig tid
28 okt 2012 16:12
» Skördar frukter
23 okt 2012 13:51
» Note to self:
22 okt 2012 22:07
» Bud från höstblötan
20 okt 2012 10:02
» Vidare, vidare, utan vidare
16 okt 2012 18:56
» Äntligen fredag
12 okt 2012 20:32
» Huddled Up
8 okt 2012 23:33

Dagens namn: Jonas, Jens
:: reklam ::