vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Anne

Sent i maj

29 maj 2011 08:59
Han är här hos mig och har varit det i flera dagar. Inatt somnade jag till lite musik på låg volym och ljudet av att han gick i köket och pysslade i ordning och diskade.

Jag vill inte att han ska åka hem mer. Det är mer levande här nu.

Min syster var här med en vän igårkväll. Det var tänkt att jag skulle förbereda tårtbak och allt möjligt, men det blev att vi lagade mat och satt och pratade och lyssnade på finsk musik som vi skrålade med i och drack ett par öl.

Jag gjorde ugnsrostade saker, hela körsbärstomater och squash och aubergine och lök och fänkål och halloumi, strödde över lite basilika från basilikadjungeln på fönsterbrädan och serverade med ris och en kall sås på gräddfil och mangochutney.

Jag älskar att laga mat, jag älskar de där gångerna jag har ett koncept nånstans i bakhuvudet och kan sitta och stirra rakt fram och liksom mentalt smaka fram vad det egentligen är jag har för idé. Eller smaka fram, jag har ingen aning om hur slutresultatet kommer smaka men jag vet att det känns rätt, och så kör jag på det, och nånstans på vägen tappar jag tron lite men jag kör på iallafall och det blir faktiskt, peppar peppar, alltid gott.

Jag älskar att stå vid spisen och vara lite hemlighetsfull och yra saker omkring mig och lukta på ingredienser och vifta med händerna och säga simsalabim. Att trolla fram nåt som folk inte väntat sig och se dem äta och bli glada av att det smakar gott.

Vi åt och pratade och maten var god, och min man stannade uppe och diskade medan jag låg och sov men först kom han och kramade mig tills jag nästan somnade.

* * *

Armarna gör väsen av sig. Ett väldigt lågintensivt väsen, han springer på LF och ber henne hälsa, eller svarar på nåt mail jag skrivit för en månad sen, eller säger grattis på facebook.

Det, tillsammans med lite annat som händer, får mig att tänka på hur saker har varit. Hur det kändes då, hur ont han har gjort i mig en gång. Jag läser lite i mina arkiv och minns. Och jag kan inte säga att jag ångrar mig. Jag är glad att det är bakom mig, hela den tiden av ångest och smärta, men den smärtan brände bort lite av spindelväven som hängde i mitt liv. Den frätte upp falska bottnar i min tillvaro, fick mig att tröttna på att försöka hitta fel på mig själv eller fly, fick mig att förstå på nåt sätt att det handlar om att bestämma sig och inte ge upp. Fick mig att bli akut medveten om att det är varje, varje dag som räknas, att jag egentligen Vet vad jag mår bra av och att det visserligen inte hjälper på en gång att försöka ta hand om sig själv men att efter en dag och en dag och en dag i obestämd mängd så mår man bättre och sen kanske bra ibland.

Jag bottnade och slog igenom botten efter botten och sen frågade jag mig vad jag ville att mitt liv skulle handla om egentligen. Man kan inte bestämma vad livet ska vara, om man ska lyckas med det man vill, men man kan bestämma vad det ska handla om. Ifall det ska handla om olycklig kärlek eller otillfredsställd längtan, eller om det ska handla om nåt annat som man kan jobba för även om man inte vet om man nånsin når fram.

Och jag kom ner ända ner till jordgolvet och sen fanns det inget mer att fräta upp, och det slutade göra så ont, jag minns inte ens riktigt hur det gick till sen.

Och det blev höst och i skarven till vinter träffade jag D.

Och inatt har han diskat och gjort fint, och nu ska jag baka en massa tårtor, och nån gång framåt middag ska jag tassa in i sovrummet med en kopp kaffe med mjölk i och säga hans namn och skratta när han svarar med klar stämma fast han mest sover. Och sen ska jag pussa på honom och peta på honom och när han vaknat nog för att sitta upp så ska jag räcka fram kaffet jag har med mig och titta medan han dricker det med sitt hår i spretande nattsvettiga testar.

Och jag vill inte att han ska åka hem igen.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Kit: (29 maj 2011 20:35)
Jag ler. <3

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Anne
600 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Anne en ros

Annes senaste Ord

» Tiden går
30 dec 2012 09:58
» En klassiker
19 dec 2012 12:27
» Kvidevitt
29 nov 2012 20:56
» Söndag i dimma
11 nov 2012 11:06
» Nöjd student
7 nov 2012 09:48
» Allt hö, allt kött
2 nov 2012 08:52
» Ovanlig tid
28 okt 2012 16:12
» Skördar frukter
23 okt 2012 13:51
» Note to self:
22 okt 2012 22:07
» Bud från höstblötan
20 okt 2012 10:02
» Vidare, vidare, utan vidare
16 okt 2012 18:56
» Äntligen fredag
12 okt 2012 20:32
» Huddled Up
8 okt 2012 23:33

Dagens namn: Finn
:: reklam ::