vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Anne

Förändringstid

9 apr 2011 01:38
Det känns som att jag slängt upp hela mitt liv i luften och stökat till varenda vrå, och sen liksom pyst ihop och tappat lusten och orken att reda upp det till nåt som är mer likt hur jag vill ha det, och helt förlorat all distans så att jag kan överblicka eländet.

Jag har helt enkelt haft ett par frustrerande overksamma dagar mitt i en sanslöst rörig lägenhet. Om inte det räcker för att dränka en i självtvivel så vet då inte jag.

Fast sen så uppdagas det att jag nog fått lite gjort iallafall. Jag har städat bland mina bookmarks till exempel (vilket kan tyckas vara en ganska oviktig aktivitet när precis allting (!) är superstökigt precis överallt, men) det behövdes med tanke på att jag hade bookmarks till stickbloggar som inte uppdaterats sen 2007 (och som jag uppenbarligen inte tittat in på sen dess...). Och så har jag tvättat, och diskat bort allt ensam hemma-bös som samlats på hög, och så hittade jag en T-shirt som jag glömt att jag ägde, det var en riktig räddningsplanka för jag var redo att nacka mig själv i ren garderobstristess.

Det här var igår.

Sen träffade jag min man på stan och blev bjuden på middag och öl och åkte taxi hem och fyllesexade, jag minns inte när det hände sist. Ja, alltså så att alkohol var inblandat. Jag tror att den där t-shirten hjälpte till, den urringningen gick inte av för hackor.

Eller så var det nåt annat.

Iallafall så var jag ju fortfarande på dåligt humör imorse, tyvärr löser fyllesexande och fantastiska män inte alla problem i hela världen.

Fast fantastiska män är ett ganska bra hjälpmedel vid problemlösning, märkte jag när jag ryckte upp mig tillräckligt för att börja bena upp vad det var som gnagde mig, och så planerade vi lite saker tillsammans och pratade om hur vi vill ha det med lite andra saker och sen hjälpte han mig att bära bort de där förbannade kartongbitarna som sängen var packad i när jag fick den och som legat i hallen och blockerat all genomfart sen dess, och sen gick vi en promenad, och handlade mat, och lagade mat, och åt pannkakor till efterrätt. Allting tillsammans under konstant pladder och jag begriper inte hur det alltid känns som att det finns tusen saker att prata om.

Och nu känns det bättre. Nu känns det som att jag har ett handtag på lägenheten åtminstone, och kanske lite livet i övrigt också, och vi har pratat om hur vi vill ha det tillsammans och det verkar kräva massor av mängder av prat för att vi ska komma fram till nåt som funkar men det är förbannat skönt att kunna bolla sånt.

Han hjälper mig att bära saker och steker pannkakor åt mig och gillar att vända och vrida på saker men lämnar mig inte i ältgropen utan går med mig så det släpper.

Jag skulle kunna bli rädd för att han ska tröttna och gå vidare, få nog av allt vridande och vrängande.

Men det blir jag inte.

För han är likadan, och ibland får jag hålla hans hand medan han kliver ur ältgropen, och ibland är det jag som hjälper till att bära och som lagar mat som han tycker om.

* * *

Jag tänker mig att varje text jag skriver inte nödvändigtvis måste vara en kärleksförklaring. Jag försöker igen nästa gång.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Kit: (9 apr 2011 05:02)
Men kärleken är så underbar, och med dina ord håller du den nära, nära, som en spinnande kattunge vid ditt bröst vi alla kan se. Sådär så att det rycker i våra egna hjärtan av det. Så fint, så underbart - tack!

nära: (9 apr 2011 09:13)
det kanske låter lite klyschigt men jag är övertygad om att det kommer kännas -så- mycket bättre när du får lite ordning på lägenheten. en rörig lägenhet = ett rörigt mående.

nära: (9 apr 2011 09:15)
also, jag gjorde nästan exakt samma igår! fast jag drack drinkar, åkte spårvagn och fylle-såg sex and the city... ;)

Anne: (10 apr 2011 00:18)
Kit: heh, det var en fantastiskt söt beskrivning av läget. Tack själv! <3

nära: jag är fullständigt övertygad om att du har rätt. Inget krampar ihop en så effektivt som en rörig miljö. Måste bara röja i det röriga livet så att jag får lite tid över att röja hemma...;)

Och hehe, same same! ...but different. ;P

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Anne
600 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Anne en ros

Annes senaste Ord

» Tiden går
30 dec 2012 09:58
» En klassiker
19 dec 2012 12:27
» Kvidevitt
29 nov 2012 20:56
» Söndag i dimma
11 nov 2012 11:06
» Nöjd student
7 nov 2012 09:48
» Allt hö, allt kött
2 nov 2012 08:52
» Ovanlig tid
28 okt 2012 16:12
» Skördar frukter
23 okt 2012 13:51
» Note to self:
22 okt 2012 22:07
» Bud från höstblötan
20 okt 2012 10:02
» Vidare, vidare, utan vidare
16 okt 2012 18:56
» Äntligen fredag
12 okt 2012 20:32
» Huddled Up
8 okt 2012 23:33

Dagens namn: Fabian, Sebastian
:: reklam ::