vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Anne

Fredagstisdag

5 apr 2011 19:17
Mitt nya schema har svingat igång. Efter förra veckans tre arbetsdagar har denna börjat bra; i måndags var jag rentav glad och mänsklig på jobbet, hela dagen. Idag har det varit lite värre, men jag hoppas att jag ska känna mig som en bättre människa lite oftare när jag fått in den här nya rytmen i kroppen på riktigt.

Jag har så många tankar i huvudet, tankar som skulle vilja bli Ord, om pengar och saker och tid och vad som är viktigt i livet. Samtidigt sitter jag här, oftare än man kunde tro, med en tom ruta framför mig och ord som stökar omkring i huvudet utan minsta intresse för förpixling.

Jag tänkte ett tag att jag skulle ha ett uppdateringsrace i april, uppdatera varje dag bara för att komma in i the swing of things igen, skrivgunget. Det har ju inte börjat lovande, men kanske är det inget som är så heligt med kalendermånader att man inte kan bända lite på gränserna.

Vad jag däremot har gjort är att köpa mig en säng. Jag fick den en bra bit billigare än jag tänkt mig trots att jag slog till på 20 cm extra; jag blev nästan vidskeplig på riktigt när jag kom till ikea och kunde konstatera att utförsäljningen av just Min säng pågått i två dagar när jag väl pallrade mig dit efter månader av våfflande.

Så nu kan jag och min älskling vältra oss på hela 140 cm sängyta här hos mig. Guld, i jämförelse med min gamla 80-säng, och alldeles tillräckligt om ingen av oss plötsligt får för sig att dubblera sin vikt eller börja sova fantastiskt vildsint.

Med sängen och våren och den övriga förändringsmanin som råder i livet för tillfället har jag bestämt mig för att möblera om också. Matbordet får snällt flytta på sig från rummet intill köket som försökt agera (en något klaustrofobisk) matsal, för där ska den enorma sängen stå, och där ska jag på nåt sätt få till ett lagom mysigt sovrum.

Matbordet får istället flytta in i vardagsrummet, det känns som att det är dags att koncentrera de sociala ytorna litegrann och eftersom vardagsrummet saknar samlande punkt i form av tv så blir det sorgligt underutnyttjat när stora delar av det sociala möblemanget står på annat håll.

Mitt förra sovrum vet jag inte säkert vad jag ska göra av. Jag väntar och ser lite om det finns nån annan än murgrönan som kanske vill bo där, ett annat alternativ är att inreda det till arbetsrum. Ett stort bord under fönstret, några bokhyllor, min gamla säng som kan få framleva sin ålderdom som gästsäng och filurarbädd de där gångerna man bara måste ligga nånstans och fundera ett tag och varken soffan eller sängen duger.

Jag bor ganska stort, det blir lite kråkslottsvarning när jag bor här själv. Men det är mitt kråkslott, och jag trivs nog rätt bra med det trots allt.

Just nu är det ett tämligen stökigt kråkslott. Vårstädning pågår, typ. Här ska bli rent, här ska bli nytt, här ska bli vår.

Fast idag är jag så trött, uttröttad av två dagars jobb, att jag inte vet om jag orkar göra så mycket annat än duscha av mig jobbdammet, lura hit min man, och ta helg.

I den nya stora sängen.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Anne
600 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Anne en ros

Annes senaste Ord

» Tiden går
30 dec 2012 09:58
» En klassiker
19 dec 2012 12:27
» Kvidevitt
29 nov 2012 20:56
» Söndag i dimma
11 nov 2012 11:06
» Nöjd student
7 nov 2012 09:48
» Allt hö, allt kött
2 nov 2012 08:52
» Ovanlig tid
28 okt 2012 16:12
» Skördar frukter
23 okt 2012 13:51
» Note to self:
22 okt 2012 22:07
» Bud från höstblötan
20 okt 2012 10:02
» Vidare, vidare, utan vidare
16 okt 2012 18:56
» Äntligen fredag
12 okt 2012 20:32
» Huddled Up
8 okt 2012 23:33

Dagens namn: Mattias, Mats
:: reklam ::