vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Anne

Dela säng

24 jan 2011 21:00
Min säng är 80 centimeter bred och när vi är två i den är det inte jättebekvämt. Jag har tänkt på att köpa en ny ganska länge, även innan D äntrade scenen, men nu börjar det ju kännas akut på riktigt.

Så över varsin fancy mjölkkaffe och lite lunchfika på Café Brulé på Korsgatan idag pratade vi om sängar, lite försiktigt. Om vad vi tycker om, hur stor den bör vara, om att vi kanske skulle åka och provligga (hähä) på ikea.

Det är ju jag som ska ha en säng. Hem till mig. Men det är honom jag vill ha i den, och det skulle kännas jobbigt att komma hem med en säng han inte trivs i. Så jag involverar honom i funderandet, och han frågar om han får vara med och betala.

Och man köper inte sängar så himla ofta, inte gärna. De kostar och är otympliga att frakta. Och hans säng är inte heller så enorm, även om den är snäppet större än min, så om vi nån gång får för oss att ha våra sängar på samma ställe så att säga så är det nog den här blivande sängen som gäller.

Jag önskar att jag inte behövde fatta det här beslutet nu. Det känns som att vi inte känner varandra tillräckligt väl för att börja prata om gemensamt möblemang, det känns som att det blir för mycket som står på spel då. Om. Om vi inte lyckas enas kring hur vi vill ha det, om vi har för olika preferenser när det handlar om boende. Till exempel.

Fast det är nog rätt mycket som står på spel redan. Jag är rätt så insyltad, och han med, och vi pratar om hur vi ska ha det i största allmänhet, att jag behöver lite utrymme för bara mig även om jag har svårt att prioritera det mellan jobb och kärlek och vänner men att jag måste känna att jag är på väg nånstans med mig själv för att orka med, särskilt jobbet.

Och vi pratar om sängar och jag måste inte köpa en nu genast, såklart, visst får vi plats på 80 cm, han är rätt tunn och vi sover ju inte tillsammans jämt. Så vi hinner ta det här lugnt och fint, och prata om det, och se hur det känns.

Och det känns rätt pirrigt, faktiskt. Att prata om sängar och gemensamma investeringar, om så på ett teoretiskt plan. Fast när jag muttrade att detta att köpa säng tillsammans trots allt känns som ett stort steg påpekade han att det vore värre om vi pratade om att köpa spjälsäng... Ahhah. Då började jag prata om makroner instället.

Det är skönt att kunna ta tid på sig.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


lejonhjärta: (24 jan 2011 21:11)
tid är fint och välbehövligt <3

astrud: (24 jan 2011 22:03)
"Då började jag prata om makroner instället." :D

eMissen: (24 jan 2011 23:17)
80cm-sängar ruuuules!

Kit: (25 jan 2011 03:58)
Vad bra att du kan ta det varligt. Det behöver man ibland. Särskilt med stora saker, som sängar.

m: (31 jan 2011 17:20)
Köp sängen själv. Det är ju hemma hos dig den ska stå. Flyttar ni någon gång ihop så finns det andra saker han kan köpa. Allt annat blir konstigt.

Anne: (3 feb 2011 23:23)
Lejon: sant. :)

astrud: :D

Missen: uuh, vet inte om jag skulle hålla med om det, men to each their own. ;)

Kit: Haha, precis. <3

m: Vad skönt för dig att du vet saker med så stor säkerhet. Själv föredrar jag att fundera och känna efter och diskutera, är lite misstänksam mot enkla och kategoriska lösningar.

mando: (4 feb 2011 07:37)
Anne: vilket tyket svar till m! :O Det finns väl olika tankar om sånt här. En del tänker mer praktiskt och andra mer... romantiskt kanske?

Anne: (4 feb 2011 10:36)
mando: trevligt att du kommenterar trots allt! :) Ja, ett tyket svar, men jag tycker att m:s tvärsäkra kommentar har sin beskärda del av tykenhet den med. Tack för din tolkning! Du har alldeles rätt, folk tänker olika.

m: (4 feb 2011 11:44)
Det var inte det minsta tyket menat, i alla fall, och jag förstår inte hur man kan tolka det så heller. Du säger ju själv att du önskar att du slapp fatta det beslutet nu. Alltså föreslår jag att du ska köpa sängen själv för att slippa angsta mer över det. Problem solved.

Anne: (4 feb 2011 11:47)
m: jag vet inte vem du är eller varifrån du kommer med din kommentar, och det jag kan utläsa från den är att du talar om för mig att de alternativ jag överväger som avviker från ditt "bara är konstiga". Det är en utgångspunkt som får mig att resa ragg, men jag ber om ursäkt om jag vantolkat dig. Fridens!

Anne: (4 feb 2011 12:20)
...fast om det var så enkelt som att jag slapp "angsta" (vilket jag inte direkt gör, jag vet inte om det framstår som att jag går omkring och ältar allt jag skriver om men oftast är det bara tankar som passerar genom mitt huvud och prövas i text för att jag ska komma vidare med dem), om det vore så enkelt att jag slapp alla bekymmer genom att hugga den gordiska knuten så skulle det ju inte finnas mycket att diskutera. Men det är inte uteslutande beslutet om ett eventuellt ihopflyttande någon gång jag i texten flyktigt önskar att jag slapp fatta nu, utan beslut rörande stora permanenta förändringar i sådant som rör oss båda över huvud taget. Om jag köper en säng själv är det ett precis lika stort beslut som att köpa den tillsammans, som jag ser det; det är ett beslut som säger att jag vill hålla honom på avstånd och att han inte får vara med, på ett sätt som jag inte är bekväm med, precis som beslutet att köpa den tillsammans involverar honom och släpper honom nära på ett sätt jag inte heller är helt redo för. Men fear not, jag löser det här på nåt sätt! Det är inte världens ände! Det är inte ens en jättestor sak egentligen. Jag bara skrev om det för att jag tänkte på det just då.

Fast nu får du/ni inte tro att jag inte uppskattar kommentarer, för det gör jag verkligen. Särskilt kommentarer som jag blir lite ilsk på och som får mig att reda ut hur jag egentligen ser på saker. Så, tack för det! På riktigt, utan tykenhet eller ironi. :)

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Anne
600 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Anne en ros

Annes senaste Ord

» Tiden går
30 dec 2012 09:58
» En klassiker
19 dec 2012 12:27
» Kvidevitt
29 nov 2012 20:56
» Söndag i dimma
11 nov 2012 11:06
» Nöjd student
7 nov 2012 09:48
» Allt hö, allt kött
2 nov 2012 08:52
» Ovanlig tid
28 okt 2012 16:12
» Skördar frukter
23 okt 2012 13:51
» Note to self:
22 okt 2012 22:07
» Bud från höstblötan
20 okt 2012 10:02
» Vidare, vidare, utan vidare
16 okt 2012 18:56
» Äntligen fredag
12 okt 2012 20:32
» Huddled Up
8 okt 2012 23:33

Dagens namn: Sten, Sixten
:: reklam ::