vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Anne

Töväder

10 jan 2011 21:57
Jag har träningsvärk i, eh, ljumskarna och angränsande områden, men trots att det gör vissa aktiviteter (som att gå i trappor, MY GOD) lite onödigt plågsamma känns det som att nånting har släppt efter i ländryggen, jag går med längre steg än på länge och med friare rörelser. Det har delvis att göra med barmarken som börjar skymta här och där också, och kanske lite med att det varit plusgrader och mildluft i ett par dagar.

Nåt är det, som gör att höfterna svänger lite friare och hjärtat känns lättare, armarna starkare och lungarna mer fulla av luft.

Det finns så mycket att vara glad för.

Jo, jag tror att det är tövädret. Som satt sig i kroppen. För visst har jag haft det bra de senaste månaderna, men nu känns det som att jag börjar finna mig tillrätta. Fri från bekymrade tvivel om hur saker kan och får vara, praktiskt taget fri från diverse infektioner som plågat mig på senaste, fri att se med klar blick på livet igen.

Jag dyker in i det här med D. Vi umgås mycket nu. Jag gör en del annat också, men jag har förlikat mig med att vår relation får vara högsta prioritet ett tag, och att den nog tar rätt mycket tid i anspråk. Ett tag.

Såklart vill jag ju inte försumma mina andra vänner helt, men jag tror faktiskt att de klarar sig ett tag. Jag tror dessutom att de flesta vet var de har mig, och att jag finns ett sms bort om de saknar mig.

Det känns skönt att ha kommit till ro med det.

Vi satt uppe halva natten igår och tittade på japanska tecknade filmer. D hade aldrig sett något från animationsstudion Ghibli, känd bland annat för Spirited Away och Howl´s Moving Castle, så jag gav honom en av deras filmer i julklapp och en till när det visade sig att han köpt en box med fyra av deras filmer till mig i julklapp varav jag hade en sen innan (en liten anekdot som dessutom tjänar till att illustrera hur löjligt synkade vi kan vara emellanåt).

Vi började med att se Min granne Totoro, filmen som jag skickade med honom för att fick en dubblett. Det är en fantastiskt söt historia om några käcka barn som lär känna en märklig varelse som bor i skogen de har inpå husknuten. Den har sina slängar av känslosamhet, men mest är det en solskenshistoria av stora mått, och jag var lite orolig för att han kanske skulle tycka att den var fånig. Det gjorde han inte, han blev lika lycklig av den som jag.

Sen såg vi Mononoke Hime (översatt som Prinsessan Mononoke, men det är en fånig och missvisande språkblandning så det struntar vi i tycker jag), en betydligt mindre söt och mer krävande film om... drivkrafter, och vad människor (och andra varelser) gör med och mot sin omgivning, och om magin i att leva och låta leva, och om tragiken i hur svårt det är att få upp ögonen för att det är en inställning som alla tjänar på. Eh, och lite annat. (Sammanfattningar va, inte min starka sida.) Mot slutet av filmen satt vi och höll varandras händer, krampaktigt, jag med kinderna blöta av tårar och han alldeles skakad av att en tecknad film kan vara så gripande, fullständigt uppslukade av den halsbrytande upplösningen båda två.

Jag har så svårt att fatta att det finns sånt här. Att det känns som att vi kan dela vad som helst, att det känns som att han förstår mig och sånt jag bryr mig om, och att han känner samma sak om mig, och att vi rör oss på samma nivå nästan oavsett vad det handlar om.

Men nu är det kväll och jag har precis kommit hem, med en liten extratur runt återvinningsstationen för att dumpa av lite saker som samlats på hög, och jag tror att jag ska röja lite i köket innan tövädret och all glad energi rinner av mig igen.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Kit: (12 jan 2011 12:55)
Vad glad jag blev av att läsa det här! Och att ni kunde dela just Ghiblifilmerna - aww. Det är underbart, helt underbart när man hittar någon man klickar med till den graden. *kramar*

Anne: (17 jan 2011 11:50)
Ja, och just Ghibli... det är en fantastisk sak att dela med någon. :)

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Anne
600 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Anne en ros

Annes senaste Ord

» Tiden går
30 dec 2012 09:58
» En klassiker
19 dec 2012 12:27
» Kvidevitt
29 nov 2012 20:56
» Söndag i dimma
11 nov 2012 11:06
» Nöjd student
7 nov 2012 09:48
» Allt hö, allt kött
2 nov 2012 08:52
» Ovanlig tid
28 okt 2012 16:12
» Skördar frukter
23 okt 2012 13:51
» Note to self:
22 okt 2012 22:07
» Bud från höstblötan
20 okt 2012 10:02
» Vidare, vidare, utan vidare
16 okt 2012 18:56
» Äntligen fredag
12 okt 2012 20:32
» Huddled Up
8 okt 2012 23:33

Dagens namn: Fabian, Sebastian
:: reklam ::