vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Anne

Uppesittarensamkväll

18 dec 2010 02:13
Jag är ensam hemma, min inneboende är bortrest över natten. Klockan är mycket och jag ska upp tidigt imorgon, men jag inbillar mig att det är okej, att jag klarar att sova lite lite en natt. Det är så skönt att vara ensam en stund.

Det är fint här hemma. Vi har adventsstjärnor i vardagsrummet och köket, två tjusiga poinsettior, hyfsat välstädat (även om det börjar bli dags för ett varv med dammsugaren igen, vinter och grus och allt). Det börjar bli rätt så gemytligt här. Köket är tokmysigt, såklart, men även matsalen börjar se lite inbodd ut sen jag hängde upp några gardiner som låg och skräpade i en garderob, tände en lampa i fönstret och fick ner ytterligare en matta på golvet. Stilen kan väl beskrivas som spökhus-chic, men jag gillar det. Sovrummet är rätt trevligt med, även om jag på sikt har tänkt att det ska se rätt annorlunda ut.

Vardagsrummet är nog det mest eftersatta, för tillfället. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra av det, och med mangopanda mer eller mindre långsiktigt installerad i soffan känns det egentligen inte som mitt rum att göra nåt av. Vilket verkligen inte stör mig (hör du det!), det är bara så det är. Kanske är det till och med lättare att koncentrera sig på att göra saker åt andra rum när det är ett mindre att tänka på.

Jag har ju lovat och lovat att jag ska skriva nåt om mitt samboskap, men det finns aldrig riktigt tid till att samla tankarna nog för att göra det rättvisa. Men igår hade vi julgodisfabriksdejt, hon och jag.

Vi blev försenade, och kom inte igång förrän runt åtta (efter en häpnadsväckande förnuftigt stadig middag). Utrustade med varsitt glas champagne, de Venoge Brut Blanc de Noirs närmare bestämt (som jag valde på måfå i systembolagets nyhetshylla och som var *pefekt* i sin syrlighet till vårt godispillande), lyckades vi få ihop fem sorters häpnadsväckande mumsigt julgodis. Knäck med hackade valnötter, fudge, ischoklad med lakritskross, rocky road à la Leila (även känt som rent och livsfarligt knark) och egenkomponerade chokladdoppade bollar av mandelmassa och cocktailbär med en skvätt champagne i for good measure.

Vi pysslade och meckade och brainstormade tillsammans, och allting flöt på så bra och det var så himla trevligt och blev så gott.

Och så är det nog att bo tillsammans över lag. Naturligtvis är det inte solsken och rosendans jämt, det är rent smärtsamt emellanåt att få syn på mindre trevliga sidor av sig själv, sådär som man ofelbart gör när man har nån annan så tätt inpå sig. Men på det hela taget har vi nog det avundsvärt fint, vi är nog rätt så välmatchade i våra boendebehov och det känns som att vår relation kommer som mest till sin rätt när vi umgås mycket men inte alltid så intensivt, sådär som man gör när man delar hem men inte har samma tider.

Vi har delat upp sysslorna något så när, men hjälps åt. Vi har det rätt avslappnat med städning och matlagning och handling och sånt, den fixar som hinner och den betalar som handlar, det mesta jämnar ut sig så småningom. Vi tar hand om varandra, genom att ge varandra mat eller te eller prata ned varandra från de där klippkanterna man kan råka hamna på när man är trött och desperat.

Vi är som en liten familj, helt enkelt, komplett med sporadisk utökning med mitt herrsällskap. Det är fint och avskalat medan det varar, och jag är tacksam för att ha haft den här tiden.

Jag vet inte hur länge hon bor kvar. Det vet nog inte hon heller. Det är inte min sak att spekulera i, ens, men för egen del kan jag se fördelar med både att hon flyttar in på riktigt och att hon flyttar vidare. Det känns märkligt att säga, men jag är nöjd, tillfreds och rent av lycklig med situationen hur den än artar sig.

Det enda smolket i glädjebägaren är nog att risken finns att andra vänner känner sig lite undanskuffade eller rent av bortglömda när jag plötsligt drabbats av både sambo och herrsällskap, men jag försöker förebygga det så gott jag kan. Hjärtat fullt av kärlek, här borta. Hjärtat fullt av kärlek.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Anne
600 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Anne en ros

Annes senaste Ord

» Tiden går
30 dec 2012 09:58
» En klassiker
19 dec 2012 12:27
» Kvidevitt
29 nov 2012 20:56
» Söndag i dimma
11 nov 2012 11:06
» Nöjd student
7 nov 2012 09:48
» Allt hö, allt kött
2 nov 2012 08:52
» Ovanlig tid
28 okt 2012 16:12
» Skördar frukter
23 okt 2012 13:51
» Note to self:
22 okt 2012 22:07
» Bud från höstblötan
20 okt 2012 10:02
» Vidare, vidare, utan vidare
16 okt 2012 18:56
» Äntligen fredag
12 okt 2012 20:32
» Huddled Up
8 okt 2012 23:33

Dagens namn: Finn
:: reklam ::