vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Anne

Song that went on forever

18 sep 2010 02:18
Det är så skönt att låta sig själv vara avtrubbad. Att sjunka ner framför datorn och låta världen skölja över sig, leva alla de där andra liven, häpna över hur saker förändras bara sådär ibland fast man inte hade en aning.

Det är skönt att bara låta saker vara.

Jag är inte den som låter saker vara. Jag petar och petar, går iväg ett tag, kommer tillbaka, petar som om jag inte alls mindes de elchocker jag drabbades av senast jag var och petade, blir påmind, vandrar iväg ett tag, återkommer och petar lite till. Chockas. Skräms iväg. Återvänder.

Nej, jag vet inte vad jag försöker säga. Nej jag vet inte.

Jag jobbade kväll igår och morgon idag och sov över hos en vän som bor nära jobbet.

Vi kvällspratade och morgonpratade och det är så mysigt att sova över och i morgonmörkret hörde vi regnet mot rutan och drack earl grey med mjölk. Innan jag gick upp låg jag i soffan och hade en lurvig katt på magen som spann och spann, det är fint iallafall att det alltid finns katter att hälsa på hos. Även om en eller annan av dem försvinner ur mitt liv.

Fint prat, fin kväll med kantarelltoast och te, fin vän.

Men jag var så trött. Är, så trött.

Lång vecka och kropp i oform, den där lågintensiva infektionen som jag gått och dragit på.

Jag längtar ut i skogen men fick nästan andnöd när jag gick uppför alla trapporna från spårvagnen när jag kom hem tidigare ikväll.

Tröttheten, jag är oslipad och lite låg, allting träffar liksom lite snett, tar konstig skruv, studsar åt märkliga håll; ynklig och lite sårig, längtar efter en kram och berättar det för folk som frågar hur jag mår och får kramar men det jag inte berättar för så många är att det är en speciell kram jag vill ha, en särskild famn jag vill krypa ihop i. Fast alla kramar är bra, och jag blir rörd av att det är så lätt, att vara lite liten en stund, behöva kramar och få dem.

Jag sorterar in den informationen nånstans där jag hittar den när jag blir piggare, sen när jag orkar ta itu med den där famnen som jag längtar efter. Den senaste veckan har jag mest undvikit personen i fråga, just för att jag är så liten och ledsen och bara vill kramas.

Jag undviker inte argt, jag är inte elak. Flyter mest förbi med en nick eller med blicken i marken utan att se eller veta vem jag går förbi. Ibland möts våra blickar i nåt som jag inte vet vad jag ska göra av, nåt jag försöker skjuta ifrån mig tills jag har en chans att ta reda på om det är nåt men som kommer när jag ligger och försöker sova och som roterar på repeat utan att jag kommer vidare nån vart.

* * *

Jag förälskade mig i ett par glasögonbågar som jag råkade snubbla över hos optikern när jag bara skulle in och köpa linsvätska. De är blå och jag kan se mig själv med mitt knallröda läppstift (M.A.C., naturligtvis, som alla lyckliga bloggare) och kanske lite mascara och hey presto, slampig bibliotekarielook! Den bästa looken.

Nej, jag vet inte, men jag skulle behöva nya glasögon, mina är från 90-talet. Nära nog.

Efter jobbet hann jag med en liten fika med en likaledes trött vän, vi drack kaffe och pratade om våra tröttheter i en timma innan vi bröt upp mot våra respektive sängar. Jag kom hem, fixade med linserna, borstade tänderna, och gick och la mig. Klockan var väl nio.

Halv elva eller så vaknade jag igen och kunde inte somna om. Nu sitter jag här, men nu börjar jag bli så trött att jag tänker att jag kanske kan sova igen iallafall.

Jag har lyssnat på Facit en massa gånger, och haft några korta fina pratstunder på facebook. Nu lyssnar jag lite på Marc Almond som jag inte lyssnat på på evigheters.

Imorgon är jag ledig och jag har inte en endaste plan i världen. Vill jag så kan jag ligga i sängen hela dagen och läsa böcker eller bara peta mig i naveln och äta halloumi rätt ur förpackningen. Det känns himmelskt att tänka på.

Sova kanske då.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Anne
600 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Anne en ros

Annes senaste Ord

» Tiden går
30 dec 2012 09:58
» En klassiker
19 dec 2012 12:27
» Kvidevitt
29 nov 2012 20:56
» Söndag i dimma
11 nov 2012 11:06
» Nöjd student
7 nov 2012 09:48
» Allt hö, allt kött
2 nov 2012 08:52
» Ovanlig tid
28 okt 2012 16:12
» Skördar frukter
23 okt 2012 13:51
» Note to self:
22 okt 2012 22:07
» Bud från höstblötan
20 okt 2012 10:02
» Vidare, vidare, utan vidare
16 okt 2012 18:56
» Äntligen fredag
12 okt 2012 20:32
» Huddled Up
8 okt 2012 23:33

Dagens namn: Henrik
:: reklam ::