vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Anne

Att stilla bedja om

2 aug 2010 20:26
Det värker i hela kroppen, i armar, ben, fötter, hjärta. Jag är trött och lite olycklig, fuldag fulliv, har lovat mig själv ett bad tillsammans med Leonard Cohen och en tidig sänggång.

Jag dricker söderte och knaprar i mig lite surskorpor och ett par donutnektariner som jag köpte för ett tag sen och som nu mognat på de 36 timmar som gått sen jag var hemma sist. Donutnektariner ser ut som Jasmines pappa sultanens huvudbonad i Disneyfilmen Aladdin, runda och platta och bulliga. Smakar bra gör de också, som en blandning av nektarin och plommon.

Det är skönt att vara hemma igen. Jag har hjälpt en vän till en vän att flytta, det är därför jag har ont överallt, och sen har jag jobbat ett sent och ett tidigt pass alldeles efter varandra för att hjälpa en kollega som inte fick styr på barnpassningen annars, det är därför jag är så trött.

Olycklig är jag mest för att jag är trött. Annars mår jag bra.

Ful är jag för att vi har nya sommartröjor på jobbet som smiter åt om varenda valk över hela magen och får mig att se ut som en massiv fyrkant. Byxor och tröja är helt enkelt inte min grej, jag funkar bäst i kjol. Eller åtminstone en snäll tröja som slätar över det värsta. Tror dessutom att jag svullnar upp så fort jag sätter min fot på jobbet, så illa brukar jag inte se ut annars? Väl?

Jag tror att en del av fulheten kanske hänger ihop med tröttheten. Vi säger så.

Igårkväll efter stängning traskade jag hem till en vän som bor nära jobbet och som jag sov över hos för att hinna få iallafall lite sömn mellan mina pass. Hon satt ute på gräsmattan tillsammans med sin granne, invirad i en filt, och jag slog mig ned med dem. Jag låg på en filt i det daggvåta gräset och tittade på natthimlen och vi pratade om ditt och datt, till exempel skvaller och om att berätta allt och myggbett. Grannen tyckte att jag såg kramvänlig ut, det är en komplimang jag får ibland och det stämmer ju. Rund och mjuk och med en insvängning i mitten, lagom för ett par armar att smita runt. Vanligtvis tycker jag om att ha det så.

Ibland kanske jag skulle behöva bara lite fler kramar för att känna mig helt bra.

Vännen och jag gick in till henne sen, satt och fikade och fortsatte samtalet som påbörjats därute, och det var fint. Det var ett sånt där samtal som öppnar dörrar i huvudet, öppnar ögonen, får andra människor att framträda lite skarpare och livet att framstå som något litet djupare i färgerna.

Samtala. Inte argumentera eller diskutera eller ens egentligen berätta, utan att prata tillsammans om nånting. Det händer ibland och det är som magi. Vi ville aldrig gå och lägga oss kändes det som, vi satt där med kanelsnäckor och något slags earl grey med mjölk och bragokex och halvett var jag nog i säng. Eller var det halvtvå?

Klockan sex vaknade jag av klockan, hörde min vän tassa i köket och förbereda frukost och gick upp. Tog en dusch och klev in till ett dukat bord med stilla morgonprat en stund innan det var dags att ge sig av till jobbet igen.

Den här visiten fyller mig med vördnad. Att jag har såna vänner, som är så fina att prata med och som tar hand om mig och låter mig sova över när jag behöver. Man kan aldrig förtjäna sånt, och det fina är att man inte behöver. Det är en stilla nåd, helt enkelt, den skiner över en och man kan bara ta emot och hoppas att den uppskattning man känner nånstans lyser igenom.

Ja. Nej. Det är inte ett fulliv, det vore det nog skam att påstå trots allt.

Jag ska gå och se vad som händer om jag fyller mitt badkar med vatten och badbomb och kliver i, nu.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


astrud: (2 aug 2010 21:27)
visst är det fint med sådana vänner, och med dylika samtal <3

Åsa : (2 aug 2010 23:59)
Jo, det är fina samtal.. och du är en fin vän. Tycker om dig! :-)

Anne: (4 aug 2010 22:26)
astrud: på tal om det så kräver jag nåt slags övernattningsvisit nån gång! Sen när du inte är upptagen med att fylla jämnt och gifta dig och allt vad du nu hittar på. :)

Åsa: <3

astrud: (5 aug 2010 07:34)
Anne: det tycker jag är ett högst rimligt krav :D

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Anne
600 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Anne en ros

Annes senaste Ord

» Tiden går
30 dec 2012 09:58
» En klassiker
19 dec 2012 12:27
» Kvidevitt
29 nov 2012 20:56
» Söndag i dimma
11 nov 2012 11:06
» Nöjd student
7 nov 2012 09:48
» Allt hö, allt kött
2 nov 2012 08:52
» Ovanlig tid
28 okt 2012 16:12
» Skördar frukter
23 okt 2012 13:51
» Note to self:
22 okt 2012 22:07
» Bud från höstblötan
20 okt 2012 10:02
» Vidare, vidare, utan vidare
16 okt 2012 18:56
» Äntligen fredag
12 okt 2012 20:32
» Huddled Up
8 okt 2012 23:33

Dagens namn: Alexander, Alexis
:: reklam ::