vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Anne

Dödligt giftigt allvar

24 jul 2010 00:54
Jag gjorde som jag sa, igår. Jag satt och proppade i mig choklad, och tittade på halva första säsongen av True Blood; exorcism, ser jag det som, vi skulle ju se den tillsammans. Han kan hålla mitt hjärta gisslan, men jag behöver inte låta honom beröva mig på mer än så. Bara hjärtat.

Så jag proppade i mig choklad, och låg i sängen och stirrade i väggen, och grät, och stirrade tomt framför mig, och grät, och tittade på True Blood, och framåt kvällen, den där tiden när ångesten brukar komma krypande när det är en sån dag, undrade jag vad sjutton jag gjort, varför jag alltid måste vara så dramatisk.

Men.

Sen sov jag länge, nästan tolv timmar. Det är många tolvtimmarsnätter den här sommaren.

Jag sov länge, och när jag vaknade var jag bara trött på alltihop. På att tycka synd om mig själv, på att ifrågasätta sådant som redan är gjort och överspelat, på att vara ledsen och på att sakna och längta och önska.

Nu är det såhär. Right. Vem har tid att gråta över nån som faktiskt, let´s face it, inte är särskilt närvarande i mitt liv? Det handlar mest om förlusten av en dröm, en fantasi. En kännbar förlust, förvisso, och den involverar för all del en person också nånstans bakom alla luftslott, och personer ska man vara rädd om och personförluster blir man oundvikligen fattigare av. Men mest är det drömmen jag sörjer. Det där som hade kunnat bli om bara.

Jag ska aldrig mer göra så, hör ni det? Jag ska aldrig mer spinna in en människa i ett luftslottsfängelse så att jag inte kan ta dem för vad de är. Det är inte okej när man inte vågar prata om vad som helst för att man är rädd för att de svar man får ska krossa spegelsalen man valsar fram i. Det är inte de människorna man ska ha närmast hjärtat, de där som har en på helspänn inför blindskär och strömkantringar.

Halvspänn, okej, men inte helspänn.

Så idag är jag fri igen. Som en heliumballong vars snöre slunkit ur en svettig barnanäve.

Jag undrar ibland om jag håller på att skära av alla band alldeles, och vad som i så fall kommer vara kvar. Men jag säger till mig själv ("själv, hör här:") att ensamheten är ett slags arbetsredskap, och inget att vara rädd för. Otaliga är de drömmar och planer jag har som enbart involverar mig själv. Jag vet inte hur jag ska ha tid att genomföra dem om mitt liv ska vara fullklottrat av människor som ger mig flerdagsbaksmällor genom några ynka sms.

Så, ska vi hoppas på att jag håller på att lära mig? Att leva som jag vill?

Vi säger så.

Det har börjat bra, iallafall. Jag åt sen men stadig frukost, planterade om några krukväxter, dammsög(!), tog ett varv i skogen, tvättade håret och duschade bort gråtsvetten från dagen innan och skogssvetten från idag, hoppade på en spårvagn, och åt god (men långsam!) middag med en av de finaste vännerna man kan tänka sig, med en tjusig somrig drink därtill.

Efter ett par kringelikrokar är jag nu hemma igen, och det är nog dags att sova igen, och om det här är dag noll så tror jag att det inte hade kunnat börja bättre. Lite kort kanske, men absolut fint.

Ska bli intressant att se vad morgondagen må bära i sitt sköte.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Kit: (24 jul 2010 02:19)
Åh, åh. Tolvtimmarsnätter och stadiga frukostar - ja, det låter som att du äntligen rår om dig själv som du förtjänar. Hoppas morgondagen bär något vackert i sitt sköte åt dig. *kramar*

Monchichi: (24 jul 2010 11:00)
"Det är inte okej när man inte vågar prata om vad som helst för att man är rädd för att de svar man får ska krossa spegelsalen man valsar fram i" - Word!

misan: (24 jul 2010 14:57)
Anne, du är bäst. Det bevisar du gång på gång. :)

Anne: (25 jul 2010 02:48)
Kit: Jag försöker. :)

Monch: Det är lätt att vara efterklok. ;)

misan: !!! omg fina tack. :D

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Anne
600 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Anne en ros

Annes senaste Ord

» Tiden går
30 dec 2012 09:58
» En klassiker
19 dec 2012 12:27
» Kvidevitt
29 nov 2012 20:56
» Söndag i dimma
11 nov 2012 11:06
» Nöjd student
7 nov 2012 09:48
» Allt hö, allt kött
2 nov 2012 08:52
» Ovanlig tid
28 okt 2012 16:12
» Skördar frukter
23 okt 2012 13:51
» Note to self:
22 okt 2012 22:07
» Bud från höstblötan
20 okt 2012 10:02
» Vidare, vidare, utan vidare
16 okt 2012 18:56
» Äntligen fredag
12 okt 2012 20:32
» Huddled Up
8 okt 2012 23:33

Dagens namn: Ursula, Yrsa
:: reklam ::