vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Anne

Hello My Pretty Life

10 mar 2010 10:51
Jag kom hem efter sena jobbpasset igår och var helt förbi av trötthet. Släpade mig uppför sista backen, mitt normala hetstempo som bortblåst. Kom innanför dörren, hörde en enorm suck häva sig ur bröstet, och stod där villrådig en stund.

Som vanligt när jag blir så himla trött stänger hjärnan av. Snurrar runt i jobbiga spår jag inte behöver bekymra mig om annars, vägrar befatta sig med rimliga prioriteringar, oftast när jag är så trött som jag var igår stirrar jag mig blind på sådant jag hittat på att jag bara *måste* göra innan jag går och lägger mig till den grad att jag blir sittande i soffan halva natten... för att jag inte orkar göra de där sakerna så jag får sova.

Jag är helt enkelt inte smart när jag är trött.

Dessutom blir jag hungrig. Eller, det är som att kroppen vill kompensera för den allmänna energibristen, och om den inte får sova så vill den banne mig ha mat istället. Vilket kan resultera i häpnadsväckande utsvävningar i köket, och proppmättnad som effektivt förstör alla chanser till en god nattsömn inom överskådlig tid.

Men! Tydligen så börjar jag lära mig att jag fungerar såhär, till den grad att jag inser det även när jag är helt trötthetshandikappad. För igår, efter en stunds tvekande i hallen, drog jag av mig kläderna, sket i att hitta en pyjamas, sket i att borsta tänderna, sket i att ta ur linserna och välte raka vägen i säng.

Och jag har sovit, och sovit, och sovit. Vid sex vaknade jag och borstade tänderna, sen somnade jag om igen, och vaknade vid nio. Bliss.

Sen att jag nu är alldeles sömnbombad, det gör liksom ingenting. För jag har ett par timmar kvar innan jag måste iväg till dagens värv, ett par timmar för bara mig och mitt kaffe och kanske lite lunchgröt sen, en dusch, lite pill, lite Jakob Hellman, lite frihet och egotid. Det är så skönt att inte känna sömnbristen skava i hela kroppen.

* * *

Min lediga måndag blev nog lite väl intensiv till slut. Jag hann ju med både badrumsskrubbande och stadssväng med vän och tvätt och soppkok och pannkaksstek och mangopandahäng, det var en typisk sån där dag när jag aldrig tog mig i säng för att jag behövde fixa det ena med det tredje innan.

Igår hade jag lite svårt att ta mig ur sängen, men lyckades iallafall ta mig till stan & träffa LF för vår fina tisdagsfrukosttradition. Vi satt på Shabby Chic and the Bakery på Victoriagatan, ett ställe jag gått förbi hundratals gånger och tänkt att jag vill testa men sen aldrig vågat mig in på. Men jag är glad att jag äntligen tog mod till mig, fikat var gott och originellt (egenproducerat fika ftw...), kaffet gott och överflödande, personalen trevlig och frukosten mättande och inte värst dyr. Score.

Så vi hängde där ett par timmar, tramsade och fnissade (gapskrattade...) och babblade i sann Lady Friends on the Rampage-anda, med varsin benvärmarstickning i högsta hugg.

Sen var det som vanligt dags för LF att dra vidare på sina äventyr, och jag tog en promenad genom stan. Från Kungsportsplatsen, dit jag följt henne, till Avenyn, Vasagatan till Haga, Linnégatan till Slottsskogen och sen in i Botaniska där jag satt på en bänk i en timme eller så, med näsan mot solen, och stickade på min himmelsblåa benvärmare. Varmt var det, och härligt, och runt mig prasslade snön i sina smältbestyr, och folk gick förbi en och en eller i små grupper på våriga lunchpromenader i solen.

Och alla som gick förbi tittade på mig och såg så glada ut, en del stannade och pratade till och med, och jag kände mig som en filmstjärna allra minst. Jag vet inte om det beror på stickningen, eller om det är solen som bara stekt alla oförberedda stackars svenskhjärnor, men det är ju inte direkt nåt som händer mig ofta, detta att folk stirrar på mig och ser helt saliga ut. Ah well, det är ju absolut att föredra framför motsatsen.

När jag kom till jobbet kunde jag konstatera att jag fått upp fräkensaldot märkbart på min solstund. Älska vårsolen. <3

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Monchichi: (10 mar 2010 11:13)
och sängvältandet! <3

Anne: (11 mar 2010 10:19)
hehe. :)

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Anne
600 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Anne en ros

Annes senaste Ord

» Tiden går
30 dec 2012 09:58
» En klassiker
19 dec 2012 12:27
» Kvidevitt
29 nov 2012 20:56
» Söndag i dimma
11 nov 2012 11:06
» Nöjd student
7 nov 2012 09:48
» Allt hö, allt kött
2 nov 2012 08:52
» Ovanlig tid
28 okt 2012 16:12
» Skördar frukter
23 okt 2012 13:51
» Note to self:
22 okt 2012 22:07
» Bud från höstblötan
20 okt 2012 10:02
» Vidare, vidare, utan vidare
16 okt 2012 18:56
» Äntligen fredag
12 okt 2012 20:32
» Huddled Up
8 okt 2012 23:33

Dagens namn: Holger, Holmfrid
:: reklam ::