vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Anne

Livsandars försiktiga återkomst

24 feb 2010 14:19
Det är ljust ute och jag har något slags hopp i bröstet.

Natten var inte särskilt angenäm, jag har börjat hosta och som alla vet blir det ju värre så fort man försöker ligga ner. Men jag tog igen den bristande sömnkvaliteten i kvantitet, och framåt morgonen kom jag på att jag ju kunde sätta mig i soffan med kuddar & täcke. Så jag är ganska pigg, idag, betydligt mindre febergrötig än de senaste dagarna.

Jag lyssnar på musik igen. Det är en av sakerna som försvinner när jag inte mår bra; jag tappar helt enkelt intresset för att lyssna på musik. Jag orkar inte, det känns som att musiken inte får plats i det feberproppade huvudet. Men nu så. Jag började med ett Spotify-tips, Neutral Milk Hotel. Vet inte riktigt vad jag tyckte, but it didn´t suck.

Nu lyssnar jag på Imogen Heap, och vädrar täcken och kuddar och bäddmadrass inför en stundande renbäddning. Planer för dagen inkluderar att diska upp en del av eländet i köket (jag är sjuk, jag kommer inte få undan allt idag, det är bara att inse), bädda rent, ta ett bad, laga linsgryta. Jag tror att jag borde få ihop´et.

Jag har upptäckt en ny blogg, en finsk med helt underbara bilder. Så när jag inte går runt och viker undan tvätthögen som legat i soffan sen jag minns inte när eller plockar i diverse annat skräp som ligger och... well, skräpar, så sitter jag i soffan framför datorn och stickar lite på min benvärmare och kikar på den och myser, över alla bilderna och över att skaka liv i min finska.

http://liiviantalossa.blogspot.com/

Och jag blir lite inspirerad, försöker ta vara på det, inspirerad till sånt där småpill som man mår bra av, hålla fint hemma, sticka, läsa böcker, se filmer.

Jag behöver ändra lite på hur jag lever. Särskilt de närmaste månaderna, dra ner på utgifter och variera mina fritidsintressen litegrann.

Jag satt på cdon.com igår och funderade på att beställa några dvd-boxar, första säsongerna av Mad men (som Aurora tipsade om igår och som jag hört bra saker om även på annat håll) och Buffy (som jag är gravt sugen på att se om/se klart), men insåg sen att jag faktiskt inte har råd, egentligen, även om jag har pengarna.

Så min plan för de närmaste dagarna är att hitta på saker jag kan sysselsätta mig med de närmaste månaderna som inte kostar skjortan men ändå känns meningsfulla. En idé jag har är att gräva igenom filmsortimentet på biblioteket, jag saknar att hänga på bibblan så det är två flugor right there. Och jag tänker att jag kanske hittar en massa knasiga filmer som jag inte visste att jag ville se, men det kanske inte fungerar så med bibliotek längre vad vet jag.

Andra idéer involverar att hänga hemma med, eller hos, diverse vänner, baka (jag har fortfarande inte vågat mig på det i gasugnen jag har), sticka saker av det där enorma garnförrådet jag tydligen har i extrarummet, garderobsröjning, bokhyllefix, utelek... och extrajobb. Bara så jag kommer på fötter. It´s time.

Och det droppar från taket, och när jag dumpade mina sänggrejor på den översnöade balkongen kändes det milt i luften. Imorgon ska jag gå ut, tror jag. Idag håller jag mig inne, satsar den lilla energi jag har på att städa lite. Det kommer få mig att må bättre per automatik.

* * *

Nu lyssnar jag på Charles Aznavour, för det är en dag för bubblig knastrig musik på språk man inte begriper mycket av. Ska strax ringa en vän som fyller år, och allt det där andra. Jag stickar på min benvärmare, en varmröd ton, på stickor av bambu. Jag har petat in en sticka i hästsvansen medan jag skriver det här och misstänker att jag kommer glömma bort att jag har den där. Bambustickor är lite jobbiga för det är taskigt glid i dem, men de är ack så fina att titta på.

Det är ljust ute, och det är slutet av februari, och Aznavour surrar i högtalarna som en yrvaken sommarfluga. Det är vitt ute, och vitt inne, och det känns som att jag kan börja om, än en gång, nya tag igen. Ja.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Monchichi: (24 feb 2010 16:09)
du har ordmail angående det där med serier =) Kram

Anne: (25 feb 2010 20:14)
:)

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Anne
600 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Anne en ros

Annes senaste Ord

» Tiden går
30 dec 2012 09:58
» En klassiker
19 dec 2012 12:27
» Kvidevitt
29 nov 2012 20:56
» Söndag i dimma
11 nov 2012 11:06
» Nöjd student
7 nov 2012 09:48
» Allt hö, allt kött
2 nov 2012 08:52
» Ovanlig tid
28 okt 2012 16:12
» Skördar frukter
23 okt 2012 13:51
» Note to self:
22 okt 2012 22:07
» Bud från höstblötan
20 okt 2012 10:02
» Vidare, vidare, utan vidare
16 okt 2012 18:56
» Äntligen fredag
12 okt 2012 20:32
» Huddled Up
8 okt 2012 23:33

Dagens namn: Jonas, Jens
:: reklam ::