vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Anne

Vaken mitt i natten och inte ens full

28 okt 2009 02:08
Det är mitt i natten och jag har nyligen kommit hem efter att ha hängt med LF. Inget nytt under stolen.

Förutom att det känns skumt.

För jag är nykter.

Jag minns inte när jag senast rumlat hem efter trevligt umgänge sent på kvällen och inte faktiskt vinglat vägen fram.

Det är skumt, men bra skumt. Jag är trött men närvarande, ska snart sova men först måste jag väl sortera lite tankar.

Jag har varit ledig i två dagar, och börjar faktiskt känna mig mänsklig igen. Gårdagen försvann förvisso som i ett töcken, jag gjorde inte alls många knop och det enda jag egentligen har att uppvisa efter dagens aktiviteter är en nästan färdig handledsvärmare.

Men jag tog mig iväg till affären sen, så nu har jag någorlunda påfyllda förråd. Imorse lyckades jag dessutom diska innan jag ilade iväg till stan. Bra början.

Sen har jag hängt med syster min i eftermiddag, gått runt i affärer och köpt på mig alla de där sakerna som jag tänkt att jag skulle behöva ta tag i men som inte blivit av.

En vinterjacka, på rea dessutom. En tunn men varm (och svindyr) grå ullig kofta. påfyllning till ullfrottéstrumpeförråden. Lite nya underbyxor. En svintajt mörkblå minikjol, lite variation till allt det svarta måste man ju ha. Massor av nya leggings för att ersätta de slitna exemplar jag går och drar på. En ny fotfil och munskölj från apoteket. Långärmade bastoppar. Sånt.

Det känns så sjukt bra att ha fixat de här grejerna idag. Särskilt jackan såklart, men även allt det andra. Köpeslycka, men inget impulsdravel.

Nu har jag grävt fram en massa versioner av Horgalåten på spotify, och tänker på hur glad man kan bli av lite fiolgnissel och på att jag borde hitta spelemän att leka med.

Sen funderar jag lite mer på det här med att vara nykter, och att det känns bra, det blir nog bra med en vit månad. Det enda jag inte riktigt vet är hur man bär sig åt för att träffa nya människor när man inte dricker. Jag menar, tekniskt sett borde man ju kunna ta kontakt med folk på andra ställen än krogen, men... hum. Jag har aldrig riktigt försökt? Vart går man för att umgås med främlingar utan alkohol?

Fast ja. Jag är ju inte just buskablyg av mig. Det borde väl lösa sig, det med. (Fast om nån har tips vill jag höra!)

...ja. Men jag hängde med systern, som sagt, och det var fina grejer. Shoppade och pratade och fikade och shoppade lite till, och när affärerna stängde kramade jag henne och satte henne på spårvagnen och tog mig hem till LF.

Vi var ute på en härlig härlig höstkvällspromenad runt mörka älvstränder och mystiska villaområden, och när vi väl tog oss tillbaka till hennes trakter var vi så hungriga så hungriga så vi klev förbi för lite hämtmat som vi proppade i oss i hennes säng.

Och jag känner igen som jag kände i våras, att visst trivs jag ok där jag bor nu, men herregud vad jag hjärtinnerligt gärna skulle vilja bo närmare där hon bor, i stan, i de där finmurriga kvarteren.

Tänk om vi hade (ett lite normalare) promenadavstånd till varandra.

The sky would be the limit för vadförslags otyg vi skulle kunna hitta på.

Men. Fina grejer var det iallafall. Och som kronan på verket hittade jag en glad överraskning i underbyxorna, och kan härmed upplysa samtliga om att här har minsann inga barn blivit gjorda. Oh joy, oh happiness.

Nu är egentligen det enda smolket i glädjebägaren att min axel kajkat ur på mig och gör svinont. Den har betett sig hela dagen, och det molar i den alldeles hela tiden. Det går säkert över snart, kanske redan imorgon, men just nu känns det lite hämmande att inte ens kunna dra ett djupt andetag eller skratta högt utan att axeln säger ifrån.

Men. Det är dags att ordna lite med alla prylar jag skaffat mig idag, och sen är det hög tid att sova. Imorgon är det onsdag och arbetsdag, och sen är det dags för ett sista barhäng innan november sätter in, och sen är jag ledig en dag till innan det är dags att återigen jobba helg.

Nästnästa helg är jag ledig. Det är en månad sen jag hade en ledig helg sist. Tror inte det blir nåt extrajobb nästa vecka...

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Monchichi: (28 okt 2009 10:27)
Köp aloverakräm på hälskosten och smörj i axeln. Det är sådana axlar som gör att man slutar spela fiol regelbundet ;)

Garbo: (28 okt 2009 23:57)
Spikmatta!

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Anne
600 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Anne en ros

Annes senaste Ord

» Tiden går
30 dec 2012 09:58
» En klassiker
19 dec 2012 12:27
» Kvidevitt
29 nov 2012 20:56
» Söndag i dimma
11 nov 2012 11:06
» Nöjd student
7 nov 2012 09:48
» Allt hö, allt kött
2 nov 2012 08:52
» Ovanlig tid
28 okt 2012 16:12
» Skördar frukter
23 okt 2012 13:51
» Note to self:
22 okt 2012 22:07
» Bud från höstblötan
20 okt 2012 10:02
» Vidare, vidare, utan vidare
16 okt 2012 18:56
» Äntligen fredag
12 okt 2012 20:32
» Huddled Up
8 okt 2012 23:33

Dagens namn: Alexander, Alexis
:: reklam ::