vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Anne

Kliva på dig igen

26 okt 2009 03:30
Det råder förvirring i min lilla hjärna.

Jag menar, det är ju det här med han som jobbar där jag hänger, och det är jobbigt nog för jag har väl lyckats skrämma bort honom fullständigt.

Sen är det att när jag precis kommit dit och sitter och smuttar på en kopp te och väntar på LF böjd över nån bok så kommer någon och tar lätt på min arm och när jag tittar upp är det armarna och hans bror som står där. Brodern går och ställer sig en bit bort medan jag och armarna pratar lite trevande om ingenting, kanske står han där hela fem minuter.

Samtalet kommer in på kattungar och att han inte kan sova för sängen är full av dem, och jag ser det framför mig i sådan detalj att jag måste slå ifrån mig, så jag påpekar att hans bror ser uttråkad ut, varpå han muttrar nåt och lägger handen snabbt på mitt (tunnklädda, strumpbyxklädda, skyddslösa) knä innan de går.

Det klämkäcka leendet jag anlagt enkomt för stunden stelnar och ramlar av i flagor. Jag försöker återvända till boken, men tappar bort mig och börjar om kanske hundra gånger.

Jag raderade hans nummer, det var efter att jag legat vaken en natt och saknat honom och önskat att jag kunde med att ringa och prata lite trots att det var mitt i natten verkligen, och skickat ett sms som han aldrig svarade på. Ytterligare ett. Sen räckte det, tyckte jag, och raderade numret och vartenda sms och alla loggar och precis allting som kunde leda till eller påminna om hans nummer.

Hade jag haft kvar det hade jag ringt. Som det är skriver jag ett par olika facebookmail i mobilen men utan att skicka dem.

Han stod där i kanske fem minuter. Rörde vid mig två gånger.

Som ett slag i magen.

Jag saknar honom. Ett av mailen jag skrev bestod av två ord, "Hey" i titelraden och "Fika?" i meddelandet.

Men jag vet inte vad det skulle tjäna till. Jaha, han kanske till och med skulle svara. Vi kanske till och med skulle ses. Men sen då? Vad skulle det tjäna till? Fem minuter, och det starkaste intrycket jag hade var att herregud vad jag vill ligga i hans säng och vara nära igen. Nära honom, och med katter överallt.

Och det går ju inte.

Och den där delen av mig som tror att hon aldrig kommer se nåt annat än smulorna från den rike mannens bord är lite rörd och tacksam över att han stannade och sa hej och inte bara passade på att gå förbi medan jag var upptagen med min bok. Den delen av mig tycker att jag ska nöja mig med det och inte störa honom mera, det måste ju ha krävt sitt att gå fram till någon som uppenbarligen ger upphov till enorma mängder dåligt samvete och inte alls särskilt mycket annat.

Och den delen av mig som låg tätt intill honom i timmar i sträck och förlorade sig i hans ögon, den har fastnat på att han rörde vid mig och vill aldrig aldrig släppa det igen, och den får vatten på sin kvarn av att hans bror ställde sig på behörigt avstånd och såg ut som att han var redo att bli stående där en stund.

Jaha.

Men jag är hemma igen nu, efter ett par timmar av att bli ignorerad i baren, jag har chai med mjölk och ekologiska digestive-kex, jag har suttit på facebook och stirrat på armarnas lilla idle-symbol och undrat om han kommer bli grön igen eller om han kommer försvinna och sen sett honom försvinna.

Imorgon är en ny dag, och jag har inga planer alls trots att jag såklart har saker som jag skulle behöva hinna fixa.

Eller jag tror att jag har ett mission för morgondagen, och att det är att köpa nya gympadojor. Får se om jag orkar ta mig utanför dörren.

Det är knappt jag minns när jag var ledig två dagar i rad senast, särskilt inte så att jag var hemma första natten. Det känns som semester.

Och på tisdag ska jag träffa söstrami. Jag har inte sett henne på typ två månader. Jag längtar.

Jag tror att jag ska gå och lägga mig nu så min lediga dag kommer fortare.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


ma: (26 okt 2009 07:21)
ha fina lediga dagar <3

mangopanda: (26 okt 2009 15:06)
Hoppas att du har det trevligt under dina lediga dagar! Du förtjänar det verkligen.

*kramar*

Anne: (28 okt 2009 02:09)
<3 er

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Anne
600 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Anne en ros

Annes senaste Ord

» Tiden går
30 dec 2012 09:58
» En klassiker
19 dec 2012 12:27
» Kvidevitt
29 nov 2012 20:56
» Söndag i dimma
11 nov 2012 11:06
» Nöjd student
7 nov 2012 09:48
» Allt hö, allt kött
2 nov 2012 08:52
» Ovanlig tid
28 okt 2012 16:12
» Skördar frukter
23 okt 2012 13:51
» Note to self:
22 okt 2012 22:07
» Bud från höstblötan
20 okt 2012 10:02
» Vidare, vidare, utan vidare
16 okt 2012 18:56
» Äntligen fredag
12 okt 2012 20:32
» Huddled Up
8 okt 2012 23:33

Dagens namn: Gottfrid
:: reklam ::