vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Anne

Vackra livet

14 sep 2009 03:49
Jag gick omkring här hemma sen, hela dagen. Tittade ut på det fina vädret och konstaterade att jag inte förmådde gå ut. Åt någon gammal matlåda jag hittade i frysen, drack te, lyssnade på musik, sorterade lite böcker, fastnade lite för att jag inte riktigt orkar komma på hur jag vill kategorisera (plötsligt framstår det som begripligt att folk sorterar böcker efter färg; ungefär lika talande som all annan sortering...), pratade lite telefon med mangopanda och blev jättesömnig och gick och lade mig, vid fem.

Vid sju vaknade jag igen, med rastlöshet. Den där sortens rastlöshet man kan känna när man varit sjuk ett tag och inte riktigt orkat företa sig? Så jag slängde iväg ett mess till LF och ställde mig och skrubbade spisgaller. Efter gallret (ty i mig själv är smitt och nitat gallret...) plockade jag ihop i princip vartenda klädesplagg jag äger från den stilfulla högen på golvet och sorterade upp dem för morgondagens tvättbestyr, tog ett varv i duschen, plockade med mig sopor och återvinning (inklusive häpnadsväckande mängder batterier...) som jag deponerade på därför avsedda platser, och åkte till stan.

Och mötte upp LF, vi traskade runt lite innan vi hamnade på 7-eleven på Linnégatan mitt emot Hagabion där vi intog en trevlig middag bestående av varsin balja kaffe, en trekantsmacka med skagenröra att dela på, en kanelbulle för madam och brownie för mig.

Klockan var nog strax efter tio när vi satte oss där, och bakom oss satt en sån där rättshaverist-farbror och läste tidningen. Det var lugnt i stan, söndag kväll trots allt, och inifrån butiken hördes smäktande toner från nån kommersiell radiokanal. Som faktiskt spelade LWs senaste, så det var inte så dumt det heller.

Och det var en så fin stund. Känslan av att det värsta är över för den här gången, parat med den där känslan av fullständig frihet som jag bestämt tror att man bara kan erfara om man sitter och trycker i sig trekantsmacka på 7-eleven och busdricker kaffe mitt på sena kvällen en söndag, precis har vaknat och tvättat håret och vet att lägger sig, det gör man precis när man känner för det för imorgon är man minsann ledig och vuxen är man och lös och ledig med ingen som lägger sig i.

Visst är det ensamt. Men det är så otroligt fritt, sådan rymd, så mycket luft här där jag går.

Och jag hängde med min vackra vän, och vi är ofullkomliga båda två och lite kantstötta och inpiskade, men vi vet hur man roar oss och det gjorde vi.

Efter kaffet intog vi några av de sedvanliga barstolarna och jag övade på att tänka att bartenderns jobb är att vara trevlig mot gästerna. Det gick ganska bra.

Sen stängde de och vi fick gå, och jag följde LF hem och sen traskade jag vidare till mig, över bron högt över staden mitt i stjärnklara natten.

Och jag träffade en katt (grårandig), som jag hälsade på och klappade en liten stund innan jag fastnade i en vemodig liten tanke på armarna och att han skulle ha uppskattat ett sådant möte... men katten pilade iväg åt sitt håll, och tanken åt sitt, och jag rätade upp mig och gick vidare hemåt. Så mycket vackert som kommer och går.

Det ska nog bli folk av mig också, till slut.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


alvis: (14 sep 2009 13:30)
jag gillar dina texter så himla mycket! det där lät som en riktigt fin kväll tycker jag...

Anne: (14 sep 2009 18:12)
Oj, tack! Det värmer massor att höra det. :) Och ja, kvällen går nog till historien som en av de bästa, trots sina brister.

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Anne
600 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Anne en ros

Annes senaste Ord

» Tiden går
30 dec 2012 09:58
» En klassiker
19 dec 2012 12:27
» Kvidevitt
29 nov 2012 20:56
» Söndag i dimma
11 nov 2012 11:06
» Nöjd student
7 nov 2012 09:48
» Allt hö, allt kött
2 nov 2012 08:52
» Ovanlig tid
28 okt 2012 16:12
» Skördar frukter
23 okt 2012 13:51
» Note to self:
22 okt 2012 22:07
» Bud från höstblötan
20 okt 2012 10:02
» Vidare, vidare, utan vidare
16 okt 2012 18:56
» Äntligen fredag
12 okt 2012 20:32
» Huddled Up
8 okt 2012 23:33

Dagens namn: Klas
:: reklam ::