vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Anne

Ja, hej

28 aug 2009 19:16
Det är jag igen. Skriver fast jag borde springa genom duschen och packa lite pinaler, men jag låtsas att jag hinner med alltihop. Om man blundar tillräckligt hårt så går det att tänka bort verkligheten.

Jag är tröttens trött. Det har varit intensiva dagar, massor av jobb och så öl till sena kvällen igår och så upp tidigt idag och meramera jobb.

Jag märker så väl att jag blir obalanserad av att ha det såhär jäktigt. Jag fastnar i dumma tankemönster och jag längtar efter någon att gosa med men ser bara fel på mig när någon kommer lite nära.

Jag borde trycka in pausknappen och bara chilla lite.

Men. Nu är det Stockholm som gäller, åker om någon timme och är framme vid midnatt. Ska träffa en vän jag inte sett på många år, och imorgon ska jag vidare till Uppsala innan jag tar mig hem via astruden på måndag.

Och på onsdag har jag lovat att kalla ihop ett riktigt gäng till terminsstart av onsdagssammankomsterna. Sjukt roligt, såklart, men... lite längtar jag till torsdag, för efter torsdag har jag inte just mycket inplanerat. Och jag tror att efter torsdag är det jag som muppar in mig hemma och leker eremit ett tag igen. Ställer upp böcker i bokhyllorna och sånt där. Går och fiser.

Eller nåt.

Men jag tror att jag har flirtat idag. Det är en av byggjobbarna som brukar springa på jobbet, de har ju haft semester så jag har inte sett honom på ett tag. Han brukar se ganska butter ut, men på nåt sätt brukar jag ändå få ett leende ur honom ibland. Nu har jag råkat på honom både igår och idag, och idag... tog han en omväg för att stanna till hos mig och tramsa lite, och jag gav honom ett sånt där leende med höjt ögonbryn, och han log blygt tillbaka och sa hadebra när han gick.

Det är så fint när man liksom får lite kontakt med folk. Det händer ibland bland alla hundratals människor jag pratar med varje dag, och det gör verkligen stor skillnad.

Så fint att se någon i ögonen och se hur det liksom krokar i, att blicken går in istället för att bara glida av, och att le och se leendet speglas i någon annans ansikte.

Det är sen det blir krångligt. Fasen efter leenden och vänliga nickar. Det är den jag aldrig fixar.

Jag blir så nervös, och så känner jag att jag inte har nåt vettigt att säga, och så... smiter jag undan istället.

Som med bartendern. Jag försöker verkligen säga till mig själv att jag inte behöver ta det så dramatiskt, men ändå blir jag jättenervös när jag råkar på honom och så babblar jag nåt osammanhängande (och ganska stöddigt, oftast) och sen... lommar jag iväg och gömmer mig.

Igår var inget undantag.

Och ändå. Jag stod med armbågarna på disken & blicken krokad i hans, en sån där blickväxling som egentligen är lite för lång och man kommer inte riktigt ifrån, samtidigt som man utbyter spydigheter om nåt som inte betyder nåt. Varför blir det alltid spydigheter med mig? Är jag en spydig person?

Mähh.

Sen kom den andra bartendern, jag vinkade lite och när "min" bartender höjde på ögonbrynen åt det kändes det som att jag... vad ska man säga? Är en såndär som tror att jag är kompis med alla? Men egentligen är ganska löjlig?

Ähh. Varför ska allting vara så krångligt?

Jo, därför att jag är trött. Min självuppfattning blir alldeles skev av sånt.

Krångel.

Men nu, packa.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Anne
600 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Anne en ros

Annes senaste Ord

» Tiden går
30 dec 2012 09:58
» En klassiker
19 dec 2012 12:27
» Kvidevitt
29 nov 2012 20:56
» Söndag i dimma
11 nov 2012 11:06
» Nöjd student
7 nov 2012 09:48
» Allt hö, allt kött
2 nov 2012 08:52
» Ovanlig tid
28 okt 2012 16:12
» Skördar frukter
23 okt 2012 13:51
» Note to self:
22 okt 2012 22:07
» Bud från höstblötan
20 okt 2012 10:02
» Vidare, vidare, utan vidare
16 okt 2012 18:56
» Äntligen fredag
12 okt 2012 20:32
» Huddled Up
8 okt 2012 23:33

Dagens namn: Henrik
:: reklam ::