vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Anne

Ungmö med sommarkropp

4 jul 2009 20:33
Frukost från Espresso House: grova scones, kaffe och apelsin- & hallonjuice. Lunch: en näve sourcream-chips, några salta pinnar, ett enormt jona goldäpple, en cola, massa vatten, en calippo. Sommarchoklad.

Nu, middag. Spaghetti med en klutt creme fraiche, soltorkade tomater, svarta oliver, fetaost och färsk gurka. Herregud vad det är gott. Jag är utsvulten.

Jag har varit i Jonsered och badat i ljuva Aspen med finsystern. Vi har legat på en gröngrön filt i solen hela dagen, pratat och läst tidningen och sprungit ner i vattnet en miljon gånger och pratat och solat och... åh. Fina fina dagen.

Nu är mitt hår alldeles flottigt, och när jag har ätit färdigt ska jag ställa mig i duschen, och sen ska jag möta min lady friend och göra stan osäker. Igen.

För igår i kvällningen, efter en hel lång dag av att sitta och ruttna framför datorn, åkte jag till hennes innergård för att prata lite. Det började mycket oskyldigt med att vi skulle tömma det sista i ginflaskan från senast, men så tog den slut och vi hamnade på andra lång, och det blev öl. Också.

Träffade på ytterligare en av armarnas vänner, eller egentligen två men den ena försvann utan att säga mycket. Den andra å sin sida bänkade sig hos oss och satt och pratade en stund. Vi drack öl, och pratade strunt, och jag tycker att han är trevlig men det tycker jag väl om de flesta jag träffar på. Vi har bytt ord i flykten flera gånger, men det här var första gången vi pratade en längre stund och det kändes kul, om inte annat så i egenskap av övning i att vara social. Ibland är det helt enkelt kul att prata med nya människor.

Och det gick ju bra. Inte så att vi klickade massor, men det gör man ju inte med alla.

Och så stängde andra lång, och vi hamnade på Stars ´n´ Bars, och så stängde de och så kysste han mig.

Och nånstans blev jag skitförvånad och nånstans blev jag inte det. Jag har lite svårt att sätta fingret på vad jag egentligen sysslade med igårkväll. Jag menar, ja till hångel any day of the week, men det är ju inte helt snyggt att göra det *just* med en vän till han som man går och trånar hopplöst efter. Jag menar, av alla killar på andra lång? Varför?

Samtidigt var det ju bara lite hångel. Han följde mig till spårvagnen och klev på med mig; han tyckte att han skulle följa med mig hem, men jag förklarade att jag skulle upp svintidigt och han klev av efter att ha gett mig sitt nummer.

Och så fort han klivit av skickade jag ett mess där jag skrev att jag varit i farten med armarna och att jag inte alls har lust att leka "bonka hela bekantskapskretsen". Fast eventuellt lite smidigare formulerat.

Sen tyckte jag att det var en bra idé att messa armarna och säga att han får mig att hata mig själv, eller nej förresten varför skylla ifrån sig, jag får mig att hata mig själv.

Sen kom jag hem, och däckade, i fyra timmar.

Ingen av grabbsen har svarat (vad är det med killar och sms?!) och jag funderar på att göra en allmän utrensning av telefonnummer i adressboken.

Nu ska jag ta ett varv i duschen innan det är dags att möta LF och se om jag kan skrämma fram nåt *okomplicerat* hångel.

* * *

Jag har badat och solat idag, och tänker på Anna Rydstedts dikt "Sommarkropp". Den är här nu, min sommarkropp. Den glänser som gyllene honung, haha, och under bångstyriga lockar ser mina ögon så blå ut bland allt det brunbrända och fräkniga. Jag har små och stora skavanker, som alltid, men på det hela taget gillar jag den här sommarkroppen. Med vita håren på armarna och tydligt rosa handflator som avviker från de tydligt bruna handryggarna.

Men nu ska min sommarkropp ut i ytterligare en rastlös sommarnatt.

Och jag är alldeles förälskad i Ternheim & Thåström just nu.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Anne
600 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Anne en ros

Annes senaste Ord

» Tiden går
30 dec 2012 09:58
» En klassiker
19 dec 2012 12:27
» Kvidevitt
29 nov 2012 20:56
» Söndag i dimma
11 nov 2012 11:06
» Nöjd student
7 nov 2012 09:48
» Allt hö, allt kött
2 nov 2012 08:52
» Ovanlig tid
28 okt 2012 16:12
» Skördar frukter
23 okt 2012 13:51
» Note to self:
22 okt 2012 22:07
» Bud från höstblötan
20 okt 2012 10:02
» Vidare, vidare, utan vidare
16 okt 2012 18:56
» Äntligen fredag
12 okt 2012 20:32
» Huddled Up
8 okt 2012 23:33

Dagens namn: Josef, Josefina
:: reklam ::