vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Anne

Finding the Happy

12 jun 2009 23:15
Jag har varit ledig i två dagar, nu är det tillbaka till saltgruvan som gäller.

Trots det, och trots att jag nog får anstränga mig för att komma på nåt *vettigt* jag lyckats företa mig den senaste tiden, är jag alldeles glad.

För några nätter sedan satt jag uppe när jag borde ha sovit, och tittade igenom mapparna med bilder från digitalkameran. Det är fascinerande att titta på gamla bilder.

Inser att det är sjukt roligt att faktiskt ha bilder att titta på; det där var en tvistefråga med exet, vilket gör att jag har ytterst få bilder med människor på. Massa bilder på växter och hus och veterantåg, en del bilder på mig, inga på honom (man fick inte ta bilder på honom...), några få på andra människor.

Sen jag flyttade ifrån honom finns det successivt fler roliga bilder, men det är fortfarande ynkligt få egentligen. Så mitt senaste projekt är att se till att fota mina vänner. Det börjar lite segt, men jag får ge det lite tid. Folk är inte direkt överförtjusta när man drar fram kameran, och det är lite svårt att vänja sig vid det här med att det är smartast att ta ett gäng bilder och sen välja ut dem som blir bäst... men. Det blir nog bra.

En annan sak som slår mig när jag tittar på de där gamla bilderna är hur hiskeligt osäker jag var. Hur illa klädd, hur obekväm i mig själv, hur ynklig och tillbakadragen. Det gör mig faktiskt ont att inse hur mycket tid jag har kastat bort på att skämmas för vem jag är och hur jag ser ut. Jag blir nästan stressad, önskar jag kunde vrida tillbaka tiden och ruska tag i mig själv. Skälla på mig och få mig att fatta att livet är nu!

Det är lite en balans på knivseggen. Mellan att ta igen allting nu nu nu och att gräva ner sig i hur mycket tid jag förlorat. Lite känner jag mig kanske dum som bär mig åt som en annan tonåring och ränner och super och åbäkar mig nu, men jag behöver detta så väl och vem ska förresten bestämma vad jag får må bra av.

Så jag odlar min skamlöshet, och en "festen är där jag är"-attityd, och just nu funkar det hur bra som helst.

* * *

Idag har jag iallafall ägnat mig åt kulturupplevelser. Träffade en vän på bergakungen där vi fikade (och lyckades pricka in Seals version av "I can´t stand the rain" medan regnet strilade ner utanför) innan det var dags att bänka sig i salongen med fula glasögon på näsorna för att kika på Coraline i 3D! Woo! Så sjukt vacker film, så quirky! Jag blev alldeles genomlycklig av alla knasiga och hjärtälskeliga detaljer i den. Som att det i en del av filmen dök upp idel bifigurer som citerade Shakespeare bara sådär i slumpmässiga sammanhang. <3

Efter filmen sammanstrålade vi med några till, satt och fördrev några regniga timmar på Frank med couscoussallad (fast jag tror fortfarande att det var bulgur...) och diverse fika under glatt prat och kameraviftande.

Sen hade regnet lugnat ner sig lagom tills det var dags att ge sig av till Liseberg för cirka en och en halv timmes flumlyckligt gladgung med Timbuktu. Jag har aldrig lyssnat på Timbuktu, det har inte blivit av, men jag blev medsläpad av vännerna och herreguud vad glad man blir av musiken. Jag hoppade och skuttade och gungade och skrattade, och imponerades av hur sprallig han var på scen och hur bra på att dansa, och hot damn. Jag hade kul.

Så kul att det kändes djupt omotiverat att bara åka hem efteråt, man borde ha dansat natten lång! Hittat på äventyr!

Fast det känns ju ganska skönt att kunna krypa i säng nu också... upp redan klockan fem imorrn. Whoo.

Och imorgon är en ny dag, med en ny kväll, och man vet ju aldrig, kanske dyker äventyret upp imorgon istället. Hee! :D

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


mando: (13 jun 2009 10:05)
:-D

Kit: (14 jun 2009 10:31)
Åh, vilken dag! Vad du är bra, Anne. Och vad bra att det finns folk som tar ut dig på nya kulturupplevelser och fika i regnet...! Vill också fika med min fina Anne. Du är inbjuden närsomhelst, bara så du vet. Även om det ju är lite långt...

Anne: (17 jun 2009 01:02)
Kit: naww! Detsamma. :) Jag får se till att komma och hälsa på då. :D

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Anne
600 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Anne en ros

Annes senaste Ord

» Tiden går
30 dec 2012 09:58
» En klassiker
19 dec 2012 12:27
» Kvidevitt
29 nov 2012 20:56
» Söndag i dimma
11 nov 2012 11:06
» Nöjd student
7 nov 2012 09:48
» Allt hö, allt kött
2 nov 2012 08:52
» Ovanlig tid
28 okt 2012 16:12
» Skördar frukter
23 okt 2012 13:51
» Note to self:
22 okt 2012 22:07
» Bud från höstblötan
20 okt 2012 10:02
» Vidare, vidare, utan vidare
16 okt 2012 18:56
» Äntligen fredag
12 okt 2012 20:32
» Huddled Up
8 okt 2012 23:33

Dagens namn: Daniel, Daniela
:: reklam ::