vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Anne

Time to Leave the Capsule

30 mar 2009 00:46
Jag är förkylningsmosig i huvudet och borde väl kanske mest bara se till att gå och lägga mig. Har tagit ur linserna, druckit hostmedicin, hällt i mig vatten, sprayat näsan, borstat tänderna och nu sitter jag här som vanligt i pyjamas och raggsockar och fluffig morgonrock och bara... är.

Och lyssnar på Ground Control to Major Tom.

Och känner mig lustigt varm och fluffig i magen.

Och det här som jag har hamnat i öppnar dörrar i mitt huvud. Det börjar vara ett tag sen jag plötsligt hajade till över alldeles vardagliga saker som blivit betydligt enklare och självklarare efter exet, länge sen nu jag insåg att det är jag som bestämmer om jag vill köpa färdigskivad hushållsost. Däremot så finns det en hel upplevelsesfär som jag egentligen inte befattat mig med sedan honom; den där man möter någon som man möjligen eventuellt vill ha ihop det med kanske.

Och jag inser att jag har en massa programrester i bakhuvudet. Förhållningsorder från exet, som automatiskt kör igång när jag hamnar i en liknande situation, men som ganska snart liksom puttrar till och pyser ihop, som en gammal skruttig traktor som råkat glömma att den inte fungerar för en stund ungefär. Och jag tittar på de här maskinvraken som plötsligt gör sig påminda, och ser att de är rostiga och gnissliga och att de representerar ett sätt att bruka min inre jordmån som jag faktiskt inte ansluter mig till.

De står där de står, absolut. Men mellan däcken växer gräset fram, och över kuskbocken slingrar sig murgrönan, och i skrymslen och vrår har diverse kryp hittat någonstans att bo. Och solen skiner över dem och vinder smeker genom dem och det gör inget att de står där. De skrämmer ingen.

....oooch tramsiga utsvävningar åsido. Det är lustigt hur klara de där instruktionerna är, och att det trots det går så snabbt att identifiera dem och sparka dem åt skogen. Som det här med att ringa, och tider, till exempel.

Med mitt ex skulle man helst umgås hela tiden, men om det nu mot förmodan inte gick att åstadkomma så var det Mycket Viktigt att bestämma dagar och tider för när man skulle ses och helst klockslag för när man skulle ringas också. Var jag i farten nånstans ville han veta vilken tid jag skulle komma hem, och gjorde jag sen inte det så blev han Mycket Orolig.

Och det där gav mig samma slags dåliga samvete som jag konstant hade när jag var liten och inte klarade av att leva upp till mina hemkomsttider. Jag har alltid varit en liten smula luffbenägen, särskilt när vårvindarna rycker tag och lurar iväg mig på stickspår efter stickspår, och det är inte bara en gång jag hamnat i trubbel för det.

Det har aldrig förut slagit mig att det kanske kan vara ett helt ok sätt att vara på, även om man har någon som man gärna träffar.

Och nu har jag träffat en annan luffare. Och visst gör det att vi inte träffas lika mycket som vi hade kunnat göra med effektivare planering,

men jag älskar den här friheten hans frihetstörst ger mig.

Med alla sedvanliga förbehåll för att jag inte vet vart det här kommer leda eller vad det är och yada yada, så är det ändå så att det som är, det är av fri vilja och ömsesidig nyfikenhet (och gosighet!). Och det är så oändligt mycket större och mer fascinerande än vilken ägandefixerad tvångströja till relation som helst.

När det slår mig att vi träffas för att vi vill träffas, och hörs för att vi vill höras, och inte av något missriktat sinne för skyldigheter och borden, blir jag alldeles upprymd. Det är som en glimt av en helt ny värld, en där man kan vara sig själv och ändå få gos.

Stort, is what I think I´m saying. Som koncept räknat.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Garbo(?): (30 mar 2009 13:51)
Vad väldigt fint du skriver!

Monchichi: (30 mar 2009 16:05)
shit,du är så bra. Kram

Anne: (30 mar 2009 22:26)
Åhärre. Sånahär kommentarer gillar jag! :D Tack söta ni!

Monchichi: (30 mar 2009 23:47)
anne, vad betyder åherre?

Kit: (31 mar 2009 20:39)
Du förtjänar hur mycket gos som helst just för att du ÄR den du är! Och det är underbart att höra att det nu äntligen trängt igenom allt skräp som exet dumpade på dig. *kramar*

Anne: (4 apr 2009 16:42)
Monch: Förkortning av Åhärreguuuuud! För jag blev alldeles förstummad, see? :)

Kit: Nja, trängt igenom och trängt igenom, men jag jobbar på det iaf. :) Kram!!!

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Anne
600 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Anne en ros

Annes senaste Ord

» Tiden går
30 dec 2012 09:58
» En klassiker
19 dec 2012 12:27
» Kvidevitt
29 nov 2012 20:56
» Söndag i dimma
11 nov 2012 11:06
» Nöjd student
7 nov 2012 09:48
» Allt hö, allt kött
2 nov 2012 08:52
» Ovanlig tid
28 okt 2012 16:12
» Skördar frukter
23 okt 2012 13:51
» Note to self:
22 okt 2012 22:07
» Bud från höstblötan
20 okt 2012 10:02
» Vidare, vidare, utan vidare
16 okt 2012 18:56
» Äntligen fredag
12 okt 2012 20:32
» Huddled Up
8 okt 2012 23:33

Dagens namn: Holger, Holmfrid
:: reklam ::