vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Anne

En soffa, flera metaforer

29 nov 2008 11:22
I torsdags var jag på ikea och kom hem med en soffa, tre bokhyllor och lite annat smått och gott.

Torsdag kväll hade jag en dejt med några vänner för TP med hutt + random öl, vilket var enormt trevligt och upptog större delen av natten.

Igår, när jag väl lyckades ta mig hem darrig och stapplande, monterade jag min soffa och tvättade. Jag har aldrig varit så effektiv som jag var igårkväll, trots mitt tillstånd och trots det faktum att jag knappt klarade av att få i mig någon mat på hela dagen.

I instruktionerna för soffan stod det uttryckligen att man måste vara två om det, men ser jag ut som att jag låter ett nej hindra mig? Nej, jag ser om det går tänkte jag, annars kan jag ju tvinga någon att hjälpa mig en annan dag.

Montera soffa på bakfyllan är för övrigt en intressant aktivitet. Det är tungt och svettigt och saker ska in i nästan för trånga hål och det är en väldig tillfredsställelse när man trots allt prickar rätt... och efter ett tag så känner man att man egentligen inte orkar mer men nånstans är det ändå så skönt, för att inte tala om belöningen som lurar någonstans runt hörnet, så man kan inte sluta heller utan driver sig framåt på adrenalin och momentum tills det äntligen är klart och man kan kollapsa i en oförmögen hög i den färdiga soffan, immobiliserad för den närmsta timmen eller så (med undantag för enstaka turer till köket för att fylla på vattenglaset).

Nej jag känner ingen sexuellt frustrerad person.

Och on that note så har det visat sig att min bedömning av situationen med köksinnehavaren visade sig fullständigt korrekt, och jag är lite irriterad på mig själv för att jag missade fönstret, för det hade varit intressant med en liten visit även om jag inte just hade velat bli superinvolverad.

Men jag är så sjukt stolt över det här med soffan.

Och medan jag låg i märkliga ställningar över soffdelar utspridda över hela golvet slog det mig att det är så typiskt mig. Kan själv ända ut i fingerspetsarna. Ett ex som jag jobbade med ett tag erbjöd sig att hjälpa mig om det var nåt jag undrade när jag tog över hans tidigare arbetsuppgifter, men lade sedan till att "fast det gör du ju inte, du behöver ju aldrig någon hjälp". Och där har vi den blinda hönans lilla korn av sanning.

Det är ju lite tveeggat det där med att ständigt och envist klara sig själv. För mig är det i mångt och mycket ett gyllene ideal... Men det har lätt effekten att man stöter bort folk, och i mitt fall är det nog så att jag inte riktigt klarar av att behöva folk. Jag är kärleksfull och omtänksam (iaf i måttliga mängder) och stabil och jag finns där för mina vänner, och jag blir glad när folk förlitar sig på mig och behöver mig, men jag klarar inte riktigt att förlita mig på någon annan. Det är en blandning av skräck för att behöva någon annan och skräck för att denne någon inte ska kunna leverera. I uttrycket "behöva" ingår ju liksom på nåt sätt att man inte klarar sig utan? Iallafall i min värld. Och har man väl försatt sig i den där gropen där man inte klarar sig utan, då blir det så hopplöst när man ska kravla sig upp ur den efter att ha blivit sviken.

Ojoj. Optimistiska klubben.

men jag Youtube:ar "You don´t have to say you love me" med Elvis och tror att det finns hopp för mig också, trots allt.

Om inte annat har jag det himla gott i soffan min.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Monchichi: (29 nov 2008 11:42)
Grattis till soffan. När det kommer till de känslomässiga delarna i livet är jag lite som du men jag övar mig på att bli behövande mellan varven men det är skitsvårt. Kram

charly: (29 nov 2008 12:00)
Jag förstår precis vad du menar med hela "klara-sig-själv"-biten, jag är likadan.
Snyggt jobb med soffan, anyway!

Anne: (29 nov 2008 23:27)
Monch: Man får jobba på det, helt enkelt. :) Tacktack!

charly: Mmm, vi är många och stolta vi kan-självare. :) Tack!

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Anne
600 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Anne en ros

Annes senaste Ord

» Tiden går
30 dec 2012 09:58
» En klassiker
19 dec 2012 12:27
» Kvidevitt
29 nov 2012 20:56
» Söndag i dimma
11 nov 2012 11:06
» Nöjd student
7 nov 2012 09:48
» Allt hö, allt kött
2 nov 2012 08:52
» Ovanlig tid
28 okt 2012 16:12
» Skördar frukter
23 okt 2012 13:51
» Note to self:
22 okt 2012 22:07
» Bud från höstblötan
20 okt 2012 10:02
» Vidare, vidare, utan vidare
16 okt 2012 18:56
» Äntligen fredag
12 okt 2012 20:32
» Huddled Up
8 okt 2012 23:33

Dagens namn: Jonas, Jens
:: reklam ::