vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Anne

Sjukligt mellanspel

24 okt 2008 23:39
Jag är förkyld igen. Har inte orkat fundera ut om det är den femte eller möjligtvis sjätte förkylningen för i år, men färre än fyra har jag iallafall inte haft innan denna. Det roliga är att jag var till vårdcentralen i våras, och de tyckte å det bestämdaste att det då inte alls var något fel på mig. "Man blir förkyld ibland." Ja, man tackar.

Jag menar, det är klart att man blir. Det finns till och med de som ständigt är mer eller mindre krassliga, så jag borde väl klä mig varmt och se glad ut som trots allt är frisk ibland.

Men samtidigt känns det som att det inte borde behöva vara såhär. Som att det borde finnas mått och steg att vidta. Piller att äta. Nånting.

Det intressantaste (ur ett "vad kroppen ändå är fascinerande"-perspektiv) är att jag har sådana problem med mina bihålor. Från att de första c:a 25 åren av mitt liv varit tingestar vars existens jag knappt noterat har bihålorna roffat åt sig allt större del av rampljuset. Numera är det där förkylningarna börjar; först surnar halsen, sen dunkar hela ansiktet och känns svullet. Och då är det kört, då kommer förkylningen som ett brev på posten.

* * *

Som vanligt när jag ligger hemma och är sjuk har jag iallafall haft lite tillfälle till att tänka över mitt liv. Inte jättemycket tillfälle, jag råkade snubbla över några intressanta bloggar jag inte läst förr, men tillräckligt för att komma fram till de där sakerna jag alltid kommer fram till men på nåt sätt tappar bort på vägen.

Det mesta går att kondensera till att jag behöver bli mer disciplinerad. Det är inte helt lätt att veta *vad* man ska vara disciplinerad med när man inte har så många mål och så mycket mening i sin tillvaro (om inte "bli frisk och gå ut och hångla" räknas), men egentligen vet jag att det där bara är ursäkter för att fortsätta driva runt i en manetliknande tillvaro. Jag har flera trådar att börja nysta i, och jag vet att när jag gör det kommer nya vägar att uppenbara sig. Man hittar nya saker när man rör på sig, inte när man sitter still.

Min guru-kollega sa nånting en gång om någon helt annan än mig, om att personen i fråga var så ofokuserad i grunden att för hennes egen skull behövde hon bli behandlad med sträng disciplin av sina föräldrar, för att lära sig rutiner att tackla sin fokuslöshet med. Det där har sjunkit genom lager av mitt medvetande tills det nu nått fram nånstans där jag kan ta det till mig som något som gäller även mig.

Nu har jag inte just föräldrar som riktigt har möjlighet att lära mig disciplin, men det betyder ju inte att jag inte kan lära mig ändå.

Så jag försöker lära mig en ny sån där standardkommentar för att utvärdera mina options i varje given situation; inte wwjd, men väl "vad skulle en disciplinerad person göra?" Därmed inte sagt att jag alltid kommer välja den duktiga vägen, haha. Jag är människa, inte maskin. Och i grund och botten en ganska luffig människa till på köpet. Men det skadar inte att tillägna sig nya mentala grepp.

* * *

Jag vet att jag har en massa trådar hängande som lovat att bli ett inlägg, och jag tror att det kommer om jag inte blir alltför distraherad de närmaste dagarna. Idag tar jag dock en sjukdag.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


Monchichi: (25 okt 2008 10:48)
"manetliknande tillvaro" :D

Aurora: (25 okt 2008 14:28)
Jag har också problem med mina bihålor, ett bra tips är att köpa koksaltlösningsnässpray på apoteket. Det rensar upp skonsamt utan att stoppa blodflödet till de små blodkärlen i näsan.

Anne: (25 okt 2008 14:52)
Monch: Hehh. ^^;

Aur: Oki, bra att veta! Ska kolla upp det. Tack!

vajlan: (27 okt 2008 23:20)
Om du vill ha ett alternativt råd till bihålorna, så köp pepparrot, riv den och ha den på bihålorna eller under ögonen nånstans, med tyg emellan, för det svider. Många säger att det drar ut krafset. Skada lär det iaf inte göra, hoppas jag. Har tyckt att det har hjälpt, men hur mkt som var placebo kan jag inte säga.

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Anne
600 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Anne en ros

Annes senaste Ord

» Tiden går
30 dec 2012 09:58
» En klassiker
19 dec 2012 12:27
» Kvidevitt
29 nov 2012 20:56
» Söndag i dimma
11 nov 2012 11:06
» Nöjd student
7 nov 2012 09:48
» Allt hö, allt kött
2 nov 2012 08:52
» Ovanlig tid
28 okt 2012 16:12
» Skördar frukter
23 okt 2012 13:51
» Note to self:
22 okt 2012 22:07
» Bud från höstblötan
20 okt 2012 10:02
» Vidare, vidare, utan vidare
16 okt 2012 18:56
» Äntligen fredag
12 okt 2012 20:32
» Huddled Up
8 okt 2012 23:33

Dagens namn: Folke
:: reklam ::