vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Anne

Oh Happy Day

16 okt 2008 23:31
Jag sitter i mörkret på vardagsrumsgolvet, med ryggen mot (det avstängda) elementet. Jag är sådär mosvarm som man blir efter en redig promenad med påföljande dusch, lite småhungrig och med halvtorra linser men annars har jag det finfint.

Jo. För jag har duschat, och jag behövde inte ens göra det med gammalt duschvatten till knäna. Idag när jag skulle ut på byxjakt träffade jag nämligen på en karl i trappuppgången som var på väg hem till mig med diverse pryttlar. Jag småpratade med honom medan jag släppte in honom i lägenheten, frågade lite försynt om avloppet... som han inte alls hade hört talas om, men som han naturligtvis skulle fixa under dagen! Herregud, sådär kan du ju inte ha det!

Han som fixar saker är mycket trevligare än han som tar emot informationen om vad som behöver fixas.

Så när jag kom hem ikväll fanns det små överraskningar lite här och där. Ett fungerande avlopp i badrummet; ett nytt fack i kylen, istället för det gamla som låg sönderbrutet när jag flyttade in; ett nytt snöre (med fungerande fästanordning!) till badkarsproppen... Dessutom var badkaret tomt och fint, och sa jag att avloppet fungerar? Det fungerar! Jag har duschat!

Jag var liksom inställd på att vara in it for the long haul med avloppet. Utgick från att det inte skulle bli ordning på det på ett bra tag än... och nu när det är fixat så kan jag inte låta bli att bara bli så himla glad. Man uppskattar inte indoor plumbing innan man fått vara utan ett tag...

Jag pratade med en vän om det här tidigare i kväll. Hon tyckte att jag kanske borde tuffa till mig, att jag faktiskt betalar hyra och har rätt att kräva grundläggande saker som, ja, ett fungerande avlopp. I hennes värld fanns det inte ens att hon skulle nöja sig med ett "nån gång" på frågan om när avloppet skulle bli fixat.

Och jag förstår ju vad hon menar, och det är ju inte som att tanken inte har slagit mig.

Men. Det var ju ingen fara. Jag hade en provisorisk lösning, som visserligen var lite krånglig (och som är väldigt skön att slippa!) men som fungerade.

Och jag tycker att det är så skönt att jag kunde vara mig själv i det här och att det fungerade. Att jag liksom visar mig vara livsduglig, fast jag inte alltid gör allting som alla andra. Att mitt sätt också går.

Jag vet inte. Jag vill bara inte leva i en värld där enda sättet att få det man vill är att kräva och stampa och domdera. Jag vill inte behöva vara en sån person. Jag vill vara någon som frågar snällt, och som respekterar de svar hon får, och de människor som levererar svaren, och som ändå inte blir nermejad i diket.

Och jag *har* faktiskt ryggrad. Jag har bara inte så bråttom med att få demonstrera den.

För min del är det ok att vänta lite på saker och ting om det betyder att jag slipper göra våld på mig.

Jag vet inte, gör det mig lite dum på nåt sätt?

* * *

Men jag har det som sagt bra idag. Ska pilla ur linserna, och äta lite frukt, och se till att ta mig i säng. Imorgon vankas det dans framåt kvällen, det ser jag fram emot.

Och jag kan duscha hur mycket jag vill.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


astrud: (17 okt 2008 08:23)
Jag tycker det vore bra om alla var som du, klimatet mellan människor skulle vara så mycket trevligare då.

(Känner igen mig i det du skriver.)

Anne: (19 okt 2008 22:06)
Jag tycker också att alla ska vara som jag! ;D

Skämt å sido... det är klart att det vore trevligt att leva i en idealisk tillvaro, men frågan är om det är motiverat att bete sig som att man gör det när det bevisligen inte är så. Jag är tills vidare benägen att svara ja på den frågan, men kan inte låta bli att ställa mig den emellanåt iallafall.

Kram, astrud.

mando: (19 okt 2008 23:12)
det är klart att man inte ska behöva vara sån, men tyvärr funkar det inte överallt att vara ödmjuk... i vård-världen till exempel. jag har varit ganska ödmjuk nu ända sedan jag skadade handleden i maj -07, de har fortfarande ingen klar diagnos... jag ska få komma tillbaka till ortopeden i januari-februari nån gång, fick jag veta i april. tjoho!!! jag är jävligt trött på att vara en sån där ödmjuk person som väntar och inte kräver. och hela situationen har nog gjort mig rätt cynisk; skada dig inte på nåt sånt sätt att du behöver ortopedhjälp, för den kan du leta i stjärnorna efter. typ. så i mitt fall är det väldigt dysfunktionellt att bete sig som om jag levde i en idealisk värld där man får den hjälp man ber om.
kram!

Anne: (24 okt 2008 23:54)
mando: usch, det där låter verkligen helt fel. Jag antar att man får anpassa sitt beteende efter hur situationen utvecklar sig, helt klart. Fast just när det gäller sjukvård så är det så lätt att bara utgå från att de som faktiskt är utbildade vet vad de håller på med och om de inte tycker att det är någon fara så är det väl inte det... känner lite så med mina förkylningar. Hoppas du får ordning på handleden snart. Kram!

mando: (25 okt 2008 00:17)
anne> tja, jag vet inte om det är så värst kompetent att fråga patienten (mig i det här fallet): "Vill du bli opererad?"... Öh, liksom, det är väl NI som ska avgöra om jag BEHÖVER bli opererad?! Men det vet de inte än. Kommer ett ord om detta snart känner jag. Kram på dig!

Anne: (25 okt 2008 10:38)
mando: nej, det låter verkligen inte helt kompetent. Vad jag menade var ungefär att det är lätt att känna sig liten och ha svårt att veta vad man ska kräva när personalen man tas med trots allt sitter inne med en hel massa kunskaper som man själv inte har... men sådär ska det ju helt klart inte gå till. Det är ju skitmärkligt, vad ska du säga? "Ja, jag är lite sugen på en operation, när kan jag komma?" Suck.

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Anne
600 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Anne en ros

Annes senaste Ord

» Tiden går
30 dec 2012 09:58
» En klassiker
19 dec 2012 12:27
» Kvidevitt
29 nov 2012 20:56
» Söndag i dimma
11 nov 2012 11:06
» Nöjd student
7 nov 2012 09:48
» Allt hö, allt kött
2 nov 2012 08:52
» Ovanlig tid
28 okt 2012 16:12
» Skördar frukter
23 okt 2012 13:51
» Note to self:
22 okt 2012 22:07
» Bud från höstblötan
20 okt 2012 10:02
» Vidare, vidare, utan vidare
16 okt 2012 18:56
» Äntligen fredag
12 okt 2012 20:32
» Huddled Up
8 okt 2012 23:33

Dagens namn: Holger, Holmfrid
:: reklam ::