vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Anne

At the End of the Day

26 aug 2008 22:07
Hehe, jag tycker det är så roligt att se hur läsarantalet ökar med hälften när jag inte har uppdaterat på några dagar. Det är väl inte gärna så att ni saknar mig när jag är borta? Raringar. :)

* * *

Jag hade en dålig dag idag. Flera jobbiga dagar efter varandra, med sena kvällar och tidiga morgnar, allmän ineffektivitet och dålig självomsorg, tog ut sin rätt. Jag mådde dåligt, och kände mig ful och oälskad, och hakade upp mig på alla ovänliga människor istället för att som annars glida över dem lite förstrött och fokusera på ljusglimtarna.

Men det som är så bra, som gör mig så glad trots allt, är att jag visste det hela tiden. Visste att jag hade en dålig dag, visste att jag var trött, visste att min nattsvarta själ är samma färgglada själ som jag alltid har, bara att den drabbats av mörkläggningsgardin. Det var ju jobbigt iallafall, att känna sig som en pissimyra. Men det blev faktiskt väldigt mycket lättare av att *veta* att det berodde på sömnslarv och inte på allmän brist på existensberättigande.

Och nu har jag varit hemma ett par timmar, och lagat mat, och druckit earl grey med mjölk (inne på min andra kopp), och jag mår ganska bra. Känner mig fortfarande ful, men annars är det på väg uppåt.

Mat, förresten. Jag gjorde sallad, och vilken sallad sen! Stod och hackade grönsaker i säkert en timme, haha. Det var det värt! Eller vad sägs om quinoa, tonfisk, blomkål, röd paprika, tomat, rödlök, avocado, fårost, rädisor, grovriven morot och isbergssallad, toppat med dressing av olivolja, pressad lime, peppar, örtsalt, senap och skogs- och granhonung? Jag vet vad jag säger iallafall; om jag inte var jag skulle jag vilja vara gift med mig, om så bara för matens skull.

Jag hade faktiskt ett litet sånt där ögonblick av lycka över att finnas till och vara just jag när jag smakade på salladen.

Och det finns massor, så det blir lunch till imorrn! Och kanske middag också! Hee.

Dessutom fick jag nya böcker idag också. Tycker det är himla snällt av adlibris att ständigt skicka mer böcker till mig! Roliga verkar de också. Fast nu får jag lugna mig för ett tag, på riktigt. Min kurs börjar imorrn kväll och sen kommer jag faktiskt inte ha tid att läsa en massa frivoliteter. I själva verket kommer jag nog inte ha tid med nånting alls, inklusive personlig hygien... men den dagen den sorgen.

Men det är bara pyttelite mer än en månad kvar tills jag får min lägenhet, och det gör mig alldeles förvirrad av glädje (och ger mitt bankkonto lätt ångest, det var det där med att jag inte har några möbler....), jag kan inte bärga mig tills jag äntligen får se mina böcker i mina bokhyllor i min lägenhet.

Annars sitter jag i soffan som vanligt, mätt som en tok efter en massa galet god sallad. Teet är nästan slut, och jag ska göra ett litet diskryck innan jag går och lägger mig. Helst skulle jag vilja ta en promenad också, men tror att jag kanske är för trött. Har vissa ambitioner att komma upp på morgonen, trots allt. Mycket att stå i. Så eventuellt ingen promenad.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


astrud: (27 aug 2008 08:23)
jag blir så glad av dina texter. du borde skriva en sent varje kväll så jag har något trevligt att börja nästa dag med :-)


Kit: (28 aug 2008 01:54)
Jag skulle också vilja vara gift med dig! <3

Och jag är så, så glad att du inte fastnade i den där dåliga dagen. Det är så lätt att man gör det, men du är ju så mycket bättre än vad en dålig dag vill få dig att tro! Och det är bra att du vet.

Eller nåt. *kramar*

Anne: (5 sep 2008 15:27)
astrud: Hee. :)

Kit: Att bli vuxen: att lära sig att distansiera sig från dåliga dagar? Det är åmtinstone skönt att veta att man gradvis tillägnar sig skills som faktiskt är användbara. ;D

*kramar*

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Anne
600 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Anne en ros

Annes senaste Ord

» Tiden går
30 dec 2012 09:58
» En klassiker
19 dec 2012 12:27
» Kvidevitt
29 nov 2012 20:56
» Söndag i dimma
11 nov 2012 11:06
» Nöjd student
7 nov 2012 09:48
» Allt hö, allt kött
2 nov 2012 08:52
» Ovanlig tid
28 okt 2012 16:12
» Skördar frukter
23 okt 2012 13:51
» Note to self:
22 okt 2012 22:07
» Bud från höstblötan
20 okt 2012 10:02
» Vidare, vidare, utan vidare
16 okt 2012 18:56
» Äntligen fredag
12 okt 2012 20:32
» Huddled Up
8 okt 2012 23:33

Dagens namn: Holger, Holmfrid
:: reklam ::