vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Althea

Men allt ljus är på dig...mig.....Mig!

2 dec 2016 19:24
Det var aldrig de där stora sakerna som avslöjade vad som skulle hända, utan alla små, nästan omärkbara. För lever man med en alkoholist lägger man till sig egenskaper som till och med Sherlock Holmes skulle bli avundsjuk av. En börjar märka allt och tentaklerna är ute hela tiden som om ens känselspröt uppgraderas till en helt ny nivå man innan inte visste fanns. Visst, jag har alltid varit känslig för stämningar och hur människor reagerar tack vare den mobbing som skedde i en allt för tidig ålder och alldeles för grym för att egentligen orka utstå, men när man trodde att man var klar i känna-av-rummet-och-människor-stadiet så förflyttas man till högre höjder, eller är det ner?

Det kan vara så simpelt som en ny juiceförpackning i kylskåpet som inte finns i den lokala affären vilket innebär att han varit in till stan och där finns ju systemet så vin handlades nog in samtidigt.
Hade jag rätt? Ja!

Eller att plötsligt finns det en jordnötspåse, han som aldrig äter jordnötter annat än när han dricker öl, så ännu en drickarperiod är på gång.
Hade jag rätt? Japp. varenda gång jag sett påsjäveln där.

Eller varför inte systempåsen istoppad en apotekspåse slängd längst in i ett skåp som man råkar hitta då man är ute efter en mindre påse att stoppa sina smutsiga trosor i.
Hade jag rätt den gången? Utan tvekan.

Det kan också vara så simpelt att han slutar röra på en efter en vecka av händer som kladdar på en överallt.
Hade jag rätt? Alla sjuhundrafemtioelva gånger så klart.

Nu sist var det nästan omärkbart om jag inte vore så drillad i denna sjuka dans och katt och råtta lek så hade jag nog missat det totalt och vem hade tänkt på att nyckeln hängde på sin plats igen? Efter att ha haft min nyckel i två veckor var den helt plötsligt tillbaka i nyckelskåpet, utan ett ord. Jag såg nyckeln, suckade invärtes och visste att det vara bara dagar kvar av denna periods nykterhet innan drickandet skulle tas upp igen. Och han som skulle vara nykter forever and ever efter senaste nära dödenupplevelsen. Right....
Hade jag rätt? Jajjemän. Varenda jävla gång.

Ändå lär jag mig inte och ljuger betydligt mer för mig själv än vad han gör för mig och ärligt talat, jag är så inåt helvete trött på mig själv. Jag är trött på att se all tecken, kunna vartenda varv i alkoholkarusellen och alltid alltid alltid ha rätt.

Hädanefter ska allt ljus vara på mig.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


EvaP: (5 dec 2016 17:07)
Jag städade när det tog slut och längst in och längst ner i skafferiet, bakom en back med läsk, fann jag en flaska Bailys som jag gömt där för att han inte skulle dricka upp. När jag gömde den tänkte jag inte på det där med att han var en alkoholist - inte då. Snacka om att lura sig själv.

Althea: (5 dec 2016 22:28)
@EvaP Jo man lurar sig själv, mer än en gång. Jag är så arg på mig själv, vad det nu ska ge, och besviken. Men jag är tacksam att jag fått hjälp på alkoholrådgivningen och kanske kan gå vidare och få må bättre.
Denna jävla sprit.

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Althea
477 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Althea en ros

Althea har skrivit om

2016 Älskar! 2015 Fin dag Hatar ensamhet Avsky!! 2017 stress Äcklad Nuet Ledsen Exet känslor Musik

Altheas senaste Ord

» Some die just to live
14 nov 2017 15:59
» Nördord
1 nov 2017 19:29
» Djävla dans
14 okt 2017 20:56
» Kräks lite.
7 okt 2017 19:16
» Allt snurrar kring mig
4 okt 2017 09:59
» Because I´m happy.
26 sep 2017 23:17
» We go driving in your black car
24 sep 2017 01:20
» Skit skit skit
21 sep 2017 20:05
» Carry on my wayward son
5 sep 2017 09:11
» I am the Walrus
29 aug 2017 12:10
» Försent för edelweiss.
16 aug 2017 07:40

Dagens namn: Helga, Olga
:: reklam ::