vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Althea

I don´t want half hearted love affairs

30 nov 2016 20:53
Han sliter upp min bröstkort och plockar ut hjärtat. Han river upp de slarvigt sydda stygnen en och en tills alla sår ligger där och gapar sedan säger han lugnt att vi boka in en tid nästa vecka.
Jag kan knappt andas men får ändå fram ett ja och att måndag passar nog bäst efter 11, om det fungerar för honom.
Han knappar in en tid i datorn och vi tar varandra i hand och säger hej då. Ut genom dörren och in i en dimma där tankarna kastas runt varandra medan jag försöker gå på stan och hitta julklappar. Han rörde vid saker som jag valt att inte tänka på sista tiden och allt får mig att gråta fast jag lovat att inte gråta så jag håller inne tårarna och säger irriterat att jag skulle ju inte gråta medan han säger att det är helt okej att gråta men jag vill inte gråta säger jag för jag har gråtit så mycket över det här redan att det inte är möjligt att gråta mer.
Han fortsätter att pressa mig medan jag ännu en gång generat bräker fram att jag vet inte. Jag vet inte hur jag känner eller hur jag mår eller vad jag vill eller vad som är möjligt och vilka mål jag har och till slut tänker jag att jag nog måste ge honom en tia varje gång jag säger att jag inte vet men då blir han rik på kuppen och avslutar vårt samtal.
Han frågar vad jag har för mål, vilket mål har jag i livet om ett år. Jag som undvikit den frågan ett bra tag nu eftersom man ska ju leva i nuet och inte planera så långt fram och, ja ni vet allt det där om att framtiden skapar ångest och så vidare säger att jag har en officiell version och sen en inofficiell. Jamen säger han börja med den officiella versionen så arbetar vi utifrån där, om vi träffas om ett år var är du då och hur ser livet ut då. Jag sväljer långsamt och säger att om ett år har jag tagit min examen, jag har mest troligt flyttat från den här platsen och bytt jobb, jag har träffat någon ny och inte en alkoholist eller en person med ett beroende(nervöst skratt), jag håller på med basen och gitarren igen och självklart politiken och har jag varit riktigt duktig så har jag nog börjat träna också, men vi ska inte hoppas på för mycket(nervöst skratt). Okej säger han och den inofficiella.
Jag sväljer två gånger och säger snabbt och lågt att då har han blivit nykter på riktigt och vi tar tag i det här förhållandet och får det på rätt bana igen och vi bor ihop och har det bra tillsammans och vi bor uppe på backen och jag mår bra och han mår bra och allt är bra.
Han tittar på mig och säger att vi försöker jobba med den officiella versionen.
Jo, säger jag och nickar, den inofficiella är orealistisk så det är nog bättre att vi låter den vara. För jag kan inte ändra honom, jag kan bara ändra mig själv.
Han tittar på mig och jag sväljer igen medan jag pillar på den nyköpta ringen från Ur och Penn som får mina fingrar att se feminina ut. Jag hatar dom. Alla ringar jag köpt, men jag tänkte prova vara någon annan för ett tag och jag snurrar ringen ytterligare ett varv medan han frågar vad målet är med vårt samtal och när jag är klar här, hur kan vi se att vi har lyckats hjälpa dig.
Jag tittar ner på ringen som glänser i silver och har små stenar som är av något falskt slag och jag säger lågt:
Att han inte finns i mitt liv längre.


Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


norrakvarken: (1 dec 2016 21:21)
Du är så naken & klok & modig & jag beundrar dig för din närvaro & ditt sätt att beskriva frusna ögonblick.
Fint att du har en samtalskontakt. Du behöver stöd för att ta dig ur det här.
Varm kram

Althea: (2 dec 2016 19:06)
@norrakvarken tack tack snälla du och detsamma.
Jag behöver stöd för att pallra mig den sista biten och det känns bra, men samtidigt så sjukt jobbigt. Men jag antar att alla förändringar är det mer eller mindre.
KRAM

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Althea
477 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Althea en ros

Althea har skrivit om

dagen idag Älskar! saknar Musik 2013 familj Avsky!! Hatar 2016 2015 Absurditeter dansband allt Alkohol Vansinne

Altheas senaste Ord

» Some die just to live
14 nov 2017 15:59
» Nördord
1 nov 2017 19:29
» Djävla dans
14 okt 2017 20:56
» Kräks lite.
7 okt 2017 19:16
» Allt snurrar kring mig
4 okt 2017 09:59
» Because I´m happy.
26 sep 2017 23:17
» We go driving in your black car
24 sep 2017 01:20
» Skit skit skit
21 sep 2017 20:05
» Carry on my wayward son
5 sep 2017 09:11
» I am the Walrus
29 aug 2017 12:10
» Försent för edelweiss.
16 aug 2017 07:40

Dagens namn: Helga, Olga
:: reklam ::