vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Althea

Train sings the same kind of blues

2 jun 2015 21:45
Jag sätter mig i arbetsrummet och andas. Andas genom munnen, ut genom näsan och försöker kontrollera min andning. Jag vill hem. Hem och lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet. Jag andas och försöker tänka lyckliga tankar. Jag andar och försöker mest bara andas utan att hyperventilera. Till slut lyckas jag samla ihop anletsdragen och ta mig in i klassrummet igen. Leende. Alltid detta jävla leende. Men mina elever är underbara. Vänliga. Kärleksfulla. Fantastiska. Så jag knyter ihop den där trasa till själ jag har och fortsätter dagen. Jag genomlider ännu en APT med hätska känslor och vredesutbrott från kollegor. En har sluppit varslet och fått en annan tjänst. Den andra är förbannad över att vår kompetensdagar ska gå till att städa ut och flytta om. Den tredje börjar nästa skrika då arbetsmiljön blir på tal och vår chef blir ännu mer irriterad och pressad. Jag spelar luffarschack med en kollega och försöker inte låta all negativitet dra mig längre ner.
Men jag kommer att bli varslad. Jag har inte 22,5 poäng. Det där poängen som alltid har skapat ångest ger mig plötsligt ännu mer att bli trött över.

Eller kanske är det just det. Att jag är på väg att ta en 7,5 på torsdag som skapar denna panik. Uppsatsseminarium. Opponera. Bli opponerad på och synad under luppen. Jag vill inte. Jag hatar denna värld av akademiker och studenter. Jag är klar med det. Eller tydligen inte. Dessa få futtiga poäng som står ivägen ifall jag ska stanna kvar eller ej. Men facken kämpar. Jag har resignerat medan min chef beter sig som en idiot.

Plötsligt inser han mitt värde. Det där att jag är den enda på arbetsplatsen som inte är ny och den enda som jobbat tillräckligt många år för att veta hur verksamheten ska bedrivas. Han vill att jag ska skriva en handbok, hur man sköter jobbet. På allvar. Samma chef som sitter på mötena och säger att han skrivit ihop semesterplanering, ansökningsunderlag och projektet som gav oss många 100 000. Han tar mina ord i sin mun och gör dem till sina egna. Han vill att jag ska skriva en handbok. Han vill att jag ska göra en inventarielista. Han vill att jag ska skriva ner argument som han kan använda. Han vill pumpa ur mig all information jag har om stället, som HAN är chef över innan jag slutar. Jag tittar lugnt på honom och säger att jag inte hinner innan jag går på föräldraledigt. Kanske till hösten. Du vet, tänker jag, den där hösten då jag inte kommer tillbaka.

Sen har vi den där jävla alkoholisten. Han som aldrig blir nykter. Han som fortfarande pockar på, hör av sig och får mig ur balans. JAG VILL INTE! Jag vill för fan ha en normal relation med en människa som respekterar mig och inte utnyttjar mig. Jag vill bara vara i fred.

Så jag stoppar in min näsa i deras ljusa små huvuden och andas in. Vi cyklar tillsammans och tittar på hästar. Vi kramas och pussas och vi har det så bra ihop. Jag lägger min energi på dem och försöker glömma jobbet. Men när mörkret faller vill jag bara ha en stor trygg famn att krypa in i. Någon som håller ihop alla de bitar av mig som faller samman. Någon som viskar i mitt öra att allt kommer att bli bra. Det ordnar sig.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


norrakvarken: (2 jun 2015 22:23)
Min hand i din

Althea: (2 jun 2015 22:26)
@norrakvarken <3 <3 <3

semla: (3 jun 2015 00:32)
<3

Mini: (7 jun 2015 08:14)
Det vill jag med. Hoppas vi får uppleva det. <3

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Althea
477 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Althea en ros

Althea har skrivit om

Avsky!! Älskar! hejdå Fjortis allt Reiki Alkohol smärta Bra! Vansinne idiot Barn Jag stress trött

Altheas senaste Ord

» Some die just to live
14 nov 2017 15:59
» Nördord
1 nov 2017 19:29
» Djävla dans
14 okt 2017 20:56
» Kräks lite.
7 okt 2017 19:16
» Allt snurrar kring mig
4 okt 2017 09:59
» Because I´m happy.
26 sep 2017 23:17
» We go driving in your black car
24 sep 2017 01:20
» Skit skit skit
21 sep 2017 20:05
» Carry on my wayward son
5 sep 2017 09:11
» I am the Walrus
29 aug 2017 12:10
» Försent för edelweiss.
16 aug 2017 07:40

Dagens namn: Helga, Olga
:: reklam ::