vad är ord? | s:info | SP | ordbok | prenumerera | humör | besökande ord | secretspot | sök | hjälp | logga in

Althea

Då känslorna svallar över

1 apr 2015 11:37
Så han kommer dyngbakis på kalaset. Han försvinner för han ska kräkas. Jag går upp i atomer. Han är så bakis att han inte äter något och när jag ringer honom på onsdagmorgon så går han knappt prata med. Det vore bra om du kunde komma nu eftersom lillan har feber. Du är ju ändå ledig från jobbet med lön så du kan väl komma nu istället för lunch eftersom jag behöver jobba. Svaret blir att han är för trött. Jag måste ju förstå att han bara sovit tre timmar, knappt ätit något sedan lördagen och är faaaaaaaaaasligt trött.
Jag tittar på telefonen och undrar om det är ett aprilskämt. Du menar alltså, säger jag, att jag ska vabba och förlora pengar när du är ledig för att du är för trött? Allvarligt? Jag säger att han fan inte får ta barnen idag, att de stannar hemma. Han blir galen och skriker på mig. Jag tar bilen och åker iväg, för jag vill inte vara ensam då han kommer. För vad vet man. Och visst kommer han. Trettio minuter efter vi pratat står han i dörren, stridslysten och klar att ta barnen. Jag säger att de ska inte med dig. Du är inte i form att köra bil. Han blir galen och kallar mig amatörläkare och gud vette vad.
Plötsligt brister något och jag skriker. Jag skriker att han är den mest oansvarige personen i hela Sverige. Han kommer bakis på ett barnkalas och han säger att det var väl ändå bättre att han kom än inte alls. Nej säger jag elakt, du hade en dotter som stod och grät och undrade var pappa var medan du låg på toan och kräktes. Du hade kunnat stanna hemma. Var fan är ansvaret där? Var är ansvaret då man är sååååååå trött att man inte kan ta barnen då de är sjuka så jag får jobba. Vem är det som vabbar hela tiden. Vi kan kolla upp det på försäkringskassans sida hur mycket du har vabbat i jämfört med mig. Jamen säge han, det är inte så lätt då man bor 8 mil bort. Det är jävligt lätt säger jag om man vill ta ansvar. Mitt sällskap säger tyst att då kanske man inte ska bo 8 mil bort. Jamen säger mitt puckade ex, det är inte så lätt. Det är jävligt lätt säger jag, det är bara att välja. Du har valt det här. Du väljer att vara en oansvarig pappa som har dem på helgerna och åker lite skoter med dem. Du är en lekpappa medan det är jag som tar allt ansvar. Du säger han, jag har fan ställt upp på dig. Det har du fan inte säger jag, du gör ingenting, det är jag som fixar allt, det är jag som tar ansvar medan du är världens största egoist.

Åratal av frustration ilska och sorg väller upp. Jag tar upp om mina tankar att anmäla honom till sociala för allt han har gjort, för att barnen kommer hem som zombier och aldrig sover ordentligt, för att äldsta dottern ringer hem och gråter när hon är hos honom. Jag skäller och skäller och skäller. Han har inget att komma med. INGET. Jag säger att det inte känns bra att barnen ska åka med honom då han är i detta skick. Han skulle knappast skicka iväg dem med någon som sovit tre timmar, knappt ätit något och är så trött att han inte ens orkar hämta barnen (förutom då man hotar med att barnen inte får komma, då blev det fart). Han resignerar och vi kommer överens om att jag kör de åtta milen imorgon på morgonen istället. Han vänder om och kör hem igen, utan barn. Trots att jag måste stiga upp tidigare än satan imorgon så känns det som en seger. Om inte annat slapp jag släppa iväg barnen med honom idag. Fy fan. Fy fan för dåliga pappor som inte tar ansvar. De är alltför många.

Tillbaka till sidans topp
Pusha
««[bläddra]»»

Kommentarer


semla: (1 apr 2015 14:21)
<3


norrakvarken: (1 apr 2015 19:16)
Ja fy fan

Princess: (1 apr 2015 21:08)
Men fyyy...

Skriv en kommentar:
Namn:

Kommentar:

Tipsa en vän om detta ord:
Vännens e-postadress:

Althea
477 ord
» Profil
» Prenumerera
» RSS
» Ge Althea en ros

Althea har skrivit om

Ledsen idiot smärta Fin dag saknar han Exet Bra! 2016 Barn dansband Alkohol bitterhet Jag trött

Altheas senaste Ord

» Some die just to live
14 nov 2017 15:59
» Nördord
1 nov 2017 19:29
» Djävla dans
14 okt 2017 20:56
» Kräks lite.
7 okt 2017 19:16
» Allt snurrar kring mig
4 okt 2017 09:59
» Because I´m happy.
26 sep 2017 23:17
» We go driving in your black car
24 sep 2017 01:20
» Skit skit skit
21 sep 2017 20:05
» Carry on my wayward son
5 sep 2017 09:11
» I am the Walrus
29 aug 2017 12:10
» Försent för edelweiss.
16 aug 2017 07:40

Dagens namn: Elisabet, Lisbet
:: reklam ::